Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ

Σε μαρασμό οδηγείται ο ΝΟ Χανίων με τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις των τακτικών επιχορηγήσεων που φθάνουν το ύψος των 200.000 ευρώ αλλά και την όξυνση των προβλημάτων της τροφοδοσίας του κολυμβητηρίου με πετρέλαιο που έχουν βγάλει εκτός λειτουργίας την πισίνα των 50μ από την αρχή της εβδομάδας.  Ειδικά το τελευταίο γεγονός αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του πιο νευραλγικού κομματιού του ομίλου, των Ακαδημιών. Χθες μάλιστα ο ΝΟ Χανίων με επιστολή του προς το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, την ΓΓΑ, την Περιφέρεια Κρήτης, την Ν.Ε. Χανίων, τον Δήμο Χανίων, την ΤΕΔΚ και τους Βουλευτές επισημαίνει τα προβλήματα αυτά που απειλούν να βάλουν λουκέτο σε ένα από τα μεγαλύτερα ναυταθλητικά σωματεία της χώρας. Πριν περάσουμε στην ανακοίνωση να επισημάνουμε ότι από την αρχή της εβδομάδας, στην 25αρα πισίνα του κολυμβητηρίου Χανίων παρατηρείται συνωστισμός, αφού εκεί κάνουν προπόνηση όλα τ’ αθλήματα, μιας και η μεγάλη (50άρα) πισίνα βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Αιτία είναι η βλάβη που παρουσίασε ο ένας από τους δυο εναλλάκτες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα να ζεσταθεί το νερό. Όπως μας ενημέρωσαν από την επιτροπή διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων, τα απαιτούμενα ανταλλακτικά θα έχουν έρθει μέχρι την Παρασκευή, οπότε και αναμένεται ν’ αποκατασταθεί η βλάβη. Ομως τα προβλήματα με το πετρέλαιο εμφανίζονται όλο και συχνότερα -τα “Χ.Ν.” έχουν γράψει αρκετές φορές σχετικά- και αυτό επισημαίνεται μεταξύ άλλων και στην επιστολή του ΝΟΧ που αναφέρει:
“Αξιότιμοι κύριοι,
Την δεκαετία του 1980 ο ΝΟΧανίων παρεχώρησε με ιδιωτικό συμφωνητικό τις εγκαταστάσεις του, διατηρώντας το δικαίωμα του κύριου χρήστη, στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία μέσω της εκάστοτε διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων προσπάθησε να βελτιώσει τις εγκαταστάσεις και να λειτουργήσει αυτές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα τελευταία όμως χρόνια όλο και συχνότερα, παρατηρούνται προβλήματα στην λειτουργία των υποδομών και δυσκολία τροφοδότησης του κολυμβητηρίου με πετρέλαιο.
Συνέπεια της κατάστασης αυτής είναι, ιδιαίτερα τους μήνες από Οκτώβριο έως Απρίλιο, να μην λειτουργούν κανονικά οι εγκαταστάσεις, να μην θερμαίνεται το νερό στο βαθμό που επιβάλλεται ή ακόμα και αρκετές ημέρες, όπως αυτές που διανύουμε, να κλείνουν οι πισίνες και να απομακρύνονται κυρίως οι μικροί αθλητές των υποδομών μας, αλλά να μην είναι εφικτή και η σωστή προπόνηση των αθλητών – τριών και ομάδων μας αφού ο κίνδυνος των τραυματισμών και των ιώσεων είναι περισσότερο πιθανός.
Σήμερα μετά από 25 χρόνια ο ΝO Χανίων είναι κάτι παραπάνω από ένα αθλητικό σωματείο, έχει αναπτυχθεί σ’ όλα τα επίπεδα έχει μεγαλώσει, αφού εκτός από αθλητισμό και πρωταθλητισμό παράγει και κοινωνικό έργο, διαθέτοντας και λειτουργώντας τμήματα για ΑΜΕΑ και Special Olympics καθώς και εθελοντών Ναυαγοσωστών, ενώ τα ενεργά μέλη του ξεπερνούν τα 1300. Στις αρχαιρεσίες του Μαίου 2009 συμμετείχαν 445 μέλη, όταν την ίδια περίοδο, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Εθνικός, Ν.Ο. Πατρών και Ν.Ο. Χίου για την ίδια διαδικασία είχαν συμμετοχή από 50 έως 90 μελών.
Ολα τα ανωτέρω, καθώς και το γεγονός ότι από το 2003 μέχρι σήμερα καθυστερούν – παρακρατούνται τακτικές επιχορηγήσεις, που αθροιζόμενες υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ οδηγούν μαθηματικά, το μεγαλύτερο ναυταθλητικό σωματείο της Κρήτης, με ομάδα υδατοσφαίρισης στην Α1 εθνική κατηγορία Ανδρών και ένα από τα μεγαλύτερα και αποδοτικότερα της Ελλάδος, τροφοδοτεί ανελλιπώς τις εθνικές ομάδες, με αθλητές υψηλού επιπέδου, (στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών, οι 5 από τους 15 αθλητές ανήκουν στον Ν.Ο.Χανίων) σε μαρασμό.
Επειδή πιστεύουμε ότι τόσο η νέα ηγεσία του Υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας όσο και οι τοπικοί φορείς και παράγοντες, δεν θα επιτρέψουν, το στολίδι του Κρητικού ναυταθλητισμού να βάλλει λουκέτο παρακαλούμε όλους όσους μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν για να αποτραπεί αυτό”.
Δύο αγώνες σήμερα στην Α1:
Με δύο παιχνίδια ανοίγει σήμερα η αυλαία της 2ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών. Συγκεκριμένα θα παίξουν:
-Κολ. Αντ. Πεπανός 19.00 ΝΕ Πατρών – ΝΟ Χίου (Σταυρόπουλος, Σταυρίδης)
-Κολ. ΟΑΚΑ 20.00 Παναθηναϊκός – Βουλιαγμένη (Βασιλείου, Σκαλοχωρίτης)
Οι υπόλοιποι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά το Σάββατο με τον ΝΟ Χανίων – ΑΝΕΚ Lines να αντιμετωπίζει στο Π. Φάληρο (17.00) την τοπική ομάδα με διαιτητές τους Μπιράκη – Κουρτίδη


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα