Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ
Συζήτηση για το
Σύμφωνο Μετανάστευσης
Συζήτηση για το Ευρωπαικό Σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο θα γίνει σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στο κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών το οποίο σε ανακοίνωσή του σημειώνει:
"Με τις επιχειρήσεις σκούπα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις μαζικές απελάσεις, τη θωράκιση των συνόρων με την παρουσία της Frontex, με τις κοινές περιπολίες της Ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, μπορεί να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της μετανάστευσης; Θα πάψουν να υπάρχουν οι αιτίες που τη γεννούν; Θα πάψουν να έρχονται στην Ελλάδα και την Ευρώπη άνθρωποι συχνά απελπισμένοι που κυνηγούν το όνειρο μιας καλύτερης ζωής; Μήπως η ουσία του θέματος βρίσκεται κάπου αλλού; Οι νέες τεχνικές υποδομές, στρατιωτικού τύπου, στήνονται για την αντιμετώπιση της «λαθρο»μετανάστευσης ή για τη χειραγώγηση κάθε αντιστεκόμενου πολίτη; Άνθρωποι που συμμετέχουμε στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών θελήσαμε να μάθουμε, να συζητήσουμε και να συμπεράνουμε για το πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Μετανάστευσης και του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Κανείς από εμάς δεν είναι ειδικός, θέλουμε να παρουσιάσουμε κάποιες γνώσεις που αποκτήσαμε, κάποιες σκέψεις που κάναμε, με σκοπό να ανοίξει ένας διάλογος, να ακουστούν επιχειρήματα και να καταλήξουμε σε μια κινηματική δράση".

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Συνέλευση Κίνησης
ενάντια στο ρατσισμό
Ανοιχτή συνέλευση της "Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή" θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο (αίθουσα 1ου ορόφου).
Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση αναφέρει:
"Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, ντόπιους και μετανάστες, που παρά την ισχυρή βροχή και την κακοκαιρία διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης, ενάντια στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη. Η μαζικότητα του συλλαλητηρίου, αναδεικνύει ένα ρεύμα ενότητας Ελλήνων και μεταναστών που δυναμώνει κόντρα στα ρατσιστικά μέτρα των κυβερνήσεων της Ε.Ε., την προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε., της καταστολής της αστυνομίας και τις επιθέσεις των φασιστών".
Στη συνέχεια χαιρετίζει "τους χιλιάδες αντιρατσιστές που έδωσαν μαζικό παρόν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση, στην Αθήνα, και ιδιαίτερα αυτούς που πήραν μέρος στη συναυλία αλληλεγγύης στον Άγιο Παντελεήμονα" για να καταλήξει: "Αυτές οι θετικές εξελίξεις του κινήματος μας κάνουν πιο δυνατούς, ώστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τη νίκη. Για τη νομιμοποίηση των μεταναστών, για άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, για να μην πληρώσουμε την κρίση του συστήματος οι εργαζόμενοι και η νεολαία, ντόπιοι και μετανάστες".

ΣΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Εκδρομή από τη Λέσχη 4Χ4
Η Λέσχη 4Χ4 Χανίων διοργανώνει την πρώτη της οικογενειακή εκδρομή για τη νέα σαιζόν. Μέλη και φίλοι δίνουν ραντεβού στα γραφεία της Λέσχης που βρίσκονται στο δρόμο προς Νεροκούρου, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 10 π.μ.. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6976673976.

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Διορισμοί καθηγητών
κλάδων ΠΕ19 – ΠΕ20 – ΠΕ32
Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα προβεί σε διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού κλάδων ΠΕ19, ΠΕ20 και ΠΕ32 στις παρακάτω περιοχές διορισμού και σε δυσπρόσιτα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2009 – 2010: ΠΕ19 – 20 Πληροφορικής ΑΕΙ -ΤΕΙ:
Δ’ Αιτωλ/νίας, Γ’ Αργολίδας, Β’ Αρκαδίας, Γ’ Αρκαδίας, Δ’ Αρκαδίας, Β’ Δωδεκανήσου, Γ’ Δωδεκανήσου, Α’ Ευβοίας, Γ’ Ευβοίας, Δ’ Ευβοίας, Α’ Ευρυτανίας, Α’ Ζακύνθου, Α’ Κέρκυρας, Α’ Κυκλάδων, Β’ Κυκλάδων, Γ’ Κυκλάδων, Β’ Λακωνίας, Β’ Μεσσηνίας, Β’ Πειραιά, Α’ Σάμου, Α’ Χίου,
ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών: Α’ Αρκαδίας, Α’ Άρτας, Α’ Αχαΐας, Α’ Δράμας, Α’ Δωδεκανήσου, Α’ Έβρου, Α’ Ηλείας, Α’ Ηρακλείου, Α’ Ιωαννίνων, Α’ Καβάλας, Α’ Καρδίτσας, Α’ Καστοριάς, Α’ Κιλκίς, Α’ Κοζάνης, Α’ Λακωνίας, Α’ Λάρισας, Α’ Μαγνησίας, Α’ Μεσσηνίας, Α’ Ξάνθης, Α’ Πιερίας, Α’ Σάμου, Α’ Φθιώτιδος
Δικαίωμα διορισμού έχουν εκπαιδευτικοί:
ΠΕ19 Πληροφορικής Πανεπιστημίων, ΠΕ 20 Πληροφορικής ΤΕΙ, ΠΕ32 θεατρικών Σπουδών. Αιτήσεις υποβάλλονται από σήμερα 6-11-2009 μέχρι τις 11-11-2009 στη Διεύθυνση ή τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν χθες από την προϊσταμένη Διοικητικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Στήριξη στον Συνεταιρισμό
Παραγωγών Καστάνου
“Η  ίδρυση του πρώτου Αγροτικού Συνεταιρισμού παραγωγών  Καστάνου αποτελούσε μία επιδίωξη πολλών ετών”, αναφέρει σε χθεσινή δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Κισάμου Θεόδωρος Σταθάκης και συνεχίζει:
“Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των παραγωγών αλλά και με την πλήρη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης  Χανίων  και των εμπλεκόμενων Δήμων, έγινε πραγματικότητα την Κυριακή 01-11-2009 με την εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου. Ένας συνεταιρισμός που πρέπει να συνεχίσει να έχει την στήριξη ολοένα και περισσότερων παραγωγών αλλά και των εμπλεκόμενων φορέων (Ν/κης Αυτοδιοίκησης Χανίων-Δήμων-επιστημονικών ιδρυμάτων) και γενικότερα της πολιτείας για την διάσωση και του κυρίως εισοδήματος των ορεινών χωριών αλλά και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος.
Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους παραγωγούς που με ψήφισαν για το Δ.Σ (καθότι η καταγωγή μου είναι από το καστανοχώρι – Σηρικάρι) και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη θα προσπαθήσω με όλες μου  τις δυνάμεις να βοηθήσω για την επίτευξη των σκοπών ίδρυσής του”.

ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΚ ΧΑΝΙΩΝ
Σύνδεση απόφοιτων
με την αγορά εργασίας
Νέα υπηρεσία εγκαινίασε το ΙΕΚ Χανίων “σε μία προσπάθεια του να βελτιστοποιήσει όχι μόνο το πρόγραμμα σπουδών του αλλά και την πιο άμεση και αποτελεσματική σύνδεση των αποφοίτων του με την αγορά εργασίας”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του. “Η Υπηρεσία Εύρεσης Εργασίας προσφέρεται μέσω του Γραφείου Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας (Γ.Ε.Α.Σ.) και ουσιαστικά έχει σαν στόχο να φέρει σε επαφή τους απόφοιτους του ΙΕΚ οι οποίοι ενδιαφέρονται να στελεχώσουν επιχειρήσεις , προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες”.
Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία αυτή διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας http://iek-chanion.chan.sch.gr, του mail του ΙΕΚ ΧΑΝΙΩΝ: grammateia@iek-chanion.chan.sch.gr αλλά και στα τηλέφωνα 2821059855 και 2821020115 τις ώρες λειτουργίας του ΙΕΚ Χανίων (Δε. – Πα. 9 π.μ. – 1 μ.μ.).

ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
“Ναι” σε πτήσεις
της Easy Jet
             
Τη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων στην προσπάθεια δραστηριοποίησης της αεροπορικής εταιρείας Easy Jet στα Χανιά εκφράζει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κύριων Ξενοδοχειακών  Καταλυμάτων Νομού Χανίων Μανώλη Γιαννούλη, ο νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης.  Συγκεριμένα σημειώνει: "Κύριε πρόεδρε, Η πρωτοβουλία σας για επαφές με στελέχη της αεροπορικής εταιρείας χαμηλών ναύλων Easy Jet, την οποία μας είχατε γνωστοποιήσει, είναι άξια συγχαρητηρίων και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε τα Χανιά ως προορισμός, μέσω των δρομολογίων της συγκεκριμένης εταιρείας, να γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και εγώ προσωπικά, είμαστε υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας και πρόθυμοι να συνεργαστούμε, σε συνέχεια της εξαιρετικής συνεργασίας που ξεκίνησε πιο ουσιαστικά πριν από μερικούς μήνες, όταν εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η Ομοσπονδία σας και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων συγχρηματοδότησαν συμπληρωματικό πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Νομού μας στο εξωτερικό, με πολύ καλά αποτελέσματα. Ευελπιστώ στην ευόδωση των προσπαθειών σας και είμαι στη διάθεσή σας  στον κοινό μας στόχο για την τουριστική ανάπτυξη στο Νομό μας".


ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Συμπαράσταση σε
εργαζόμενους των Stage

Τη συμπαράστασή τους στον "δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στα Stage", εκφράζουν με χθεσινή ανακοίνωσή τους η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου και προσθέτουν ότι "υιοθετούν πλήρως τα αιτήματα τους για:
-Σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη εργασιακή και ασφαλιστική δικαιώματα για όλους
– Κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφές απασχόλησης και στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα
– Άμεση μονιμοποίηση των εργαζομένων stage χωρίς όρους και προυποθέσεις, άλλωστε 450 Ευρώ δεν είναι δουλειά, είναι δουλεία
-Καταβολή όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων
-Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των stage και να μην απολυθεί κανείς".


ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Συνεδριάσεις
δημ. συμβουλίων

Σήμερα, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ειδική τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σούδας με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Έγκριση απολογισμού, ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης 2008». — Τα προγράμματα stage είναι ανάμεσα στα θέματα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων την ερχόμενη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Συνέδριο για
την επιληψία

Ομιλία για
το κοινό
την Κυριακή

Αρχίζει σήμερα, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας με θέμα: «Νεώτερες Εξελίξεις στη Διάγνωση και Θεραπεία των Επιληψιών και Επιληπτικών Συνδρόμων», το οποίο θα ολοκληρωθεί με ομιλία ανοιχτή στο κοινό την Κυριακή 8 του μηνός στη 1 το μεσημέρι. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο MINOA PALACE στον Πλατανιά και  το διοργανώνει ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε) σε συνεργασία  με την Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε)  και την Κυπριακή Εταιρεία Επιληψίας.  Στο συνέδριο θα φιλοξενηθούν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό από τον τομέα της Νευρολογίας και από άλλες συναφείς ειδικότητες. Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει ομιλίες σχετικά με τους διάφορους τύπους επιληψίας, τις νεώτερες θεραπευτικές εξελίξεις  καθώς και μία ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό.  Η  Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας διοργανώνει  ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό, σκοπός της οποίας είναι η ενημέρωση σχετικά με το θέμα επιληψίας βασισμένη  σε νέα δεδομένα και όχι σε μύθους και προκαταλήψεις. Στις μέρες μας, η άγνοια, η κοινωνική προκατάληψη, η έλλειψη ενημέρωσης επιδεινώνουν καθημερινά την ποιότητα ζωής των ατόμων με επιληψία. Στην Ελλάδα περίπου 100.000 άτομα έχουν επιληψία. Η επιληψία δεν είναι ασθένεια αλλά μια εγκεφαλική διαταραχή που αντιμετωπίζεται επιτυχώς περίπου στο 80% των περιπτώσεων. Παρόλα αυτά  η επιληψία είναι ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα υγείας. Μέσα από τις προσπάθειες μας μπορούμε να συμβάλλουμε ενεργά στην υποστήριξη ερευνητικών προγραμμάτων για την εξέλιξη, διερεύνηση και αντιμετώπιση των επιληπτικών κρίσεων, στην αναβάθμιση της γνώσης για την επιληψία, και στην καλύτερη φροντίδα  των ατόμων με επιληψία.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Σεμινάριο
περιοδοντολογίας

Διήμερο σεμινάριο Κλινικής Περιοδοντολογίας διοργανώνει  σήμερα 6 και αύριο 7 Νοεμβρίου, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χανίων σε συνεργασία με την Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρία στην αίθουσα της Συνεταιριστικής Τράπεζας απο τις 9 το πρωί έως τις 4:30 το απόγευμα. Τα θέματα θα παρουσιάσουν οι :  Βασίλης Πανής, αναπληρωτής καθηγητής περιοδοντολογίας ΕΚΠΑ και Αντιπρόεδρος ΕΠΕ. Ξανθίπη Δερέκα, λέκτορας περιοδοντολογίας ΕΚΠΑ και μελος ΕΠΕ. Γιώργος Μπαλτάς, Πρόεδρος ΕΠΕ. Χάρης Καλαϊτζάκης, Γενικός Γραμματέας ΕΠΕ. Γιώργος Προεστάκης, περιοδοντολόγος, μέλος ΕΠΕ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα