Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

“Για άλλη μια φορά έχει φτάσει Νοέμβριος και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ακόμα δεν έχουν στελεχωθεί με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό”, αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Χανίων και προσθέτει:
“Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να υπάρχουν σχολεία που οι μαθητές θα εξεταστούν μαθήματα σε Πανελλήνιες εξετάσεις και ακόμα δεν έχει γίνει καμία ώρα μαθήματος.
Οι μαθητές αυτοί θα οδηγηθούν σε εξετάσεις έχοντας σαφές μειονέκτημα απέναντι σε μαθητές άλλων σχολείων που λειτουργούν κανονικά και η δημόσια παιδεία για άλλη μια φορά θα δεχθεί τα βέλη της κοινής γνώμης στο τέλος της χρονιάς για μειωμένο έργο. Για τις χιλιάδες ώρες που χάθηκαν από την αρχή της χρονιάς, λόγω της μη στελέχωσης, ποιος ευθύνεται;
Το πρώτο τρίμηνο σχεδόν ολοκληρώνεται και υπάρχουν ακόμα πολλές ελλείψεις εκπαιδευτικών στα Γυμνάσια, τα Ενιαία Λύκεια και τα Επαγγελματικά Λύκεια.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων έχει πολλές φορές απευθυνθεί, από την αρχή του χρόνου, στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων για την κάλυψη αυτών των ελλείψεων. Η απάντηση ήταν πάντα «περιμένουμε… ωρομίσθιους, αναπληρωτές».
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ απαιτεί την ανάληψη πρωτοβουλιών από κάθε αρμόδιο, έτσι ώστε να ξεκινήσει επιτέλους η σχολική χρονιά με όλα τα μαθήματα για όλους τους μαθητές”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα