Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Οι κλέφτες αλωνίζουν στα Χανιά

Καμιά φορά πληροφορούμεθα από ΜΜΕ των Χανίων για κλοπές και διαρρήξεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας ή την ύπαιθρο του Νομού.
Αυτές όμως που γίνονται ευρύτερα γνωστές, ή ανακοινώνονται από την αστυνομία, πρέπει να είναι ένα ελάχιστο μέρος από όσες συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Γιατί καθημερινά ακούμε συζητήσεις για τέτοιες πράξεις που υπέστησαν συμπολίτες κ.λπ. Στο περιβάλλον μου π.χ. πριν από μερικούς μήνες αφαίρεσαν από τραπέζι στο σπίτι της αδελφής μου 300 ευρώ, την σύνταξή της, και την ημέρα των εκλογών, μεσημέρι που έλειψε για λίγο, αφαίρεσαν πάλι από κουτί ντουλάπας 600 ευρώ, αφού μπήκαν στο σπίτι σπάζοντας ένα παράθυρο. Το κατήγγειλα βέβαια με επιστολή, αφού δεν ωφελούσε σε τίποτα κάποια μήνυση κατ’ αγνώστων, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τα περαιτέρω. Και φυσικά δεν είμεθα από εκείνους που φωνάζουν για έλλειψη αστυνόμευσης γιατί, για να είμεθα λογικοί, δεν είναι δυνατόν να ευρίσκεται σε 24ωρη βάση ένας αστυνομικός έξω από κάθε σπίτι. Και πόσο μάλιστα όταν φυλάσσουν επί 24ωρης βάσης μια δεκάδα αστυνομικοί κάποιες κυρίες ή κυρίους της… εξουσίας που φαίνεται να θεωρούνται ότι έχουν μεγαλύτερη… αξία σαν ανθρώποι από εμάς τους απλούς πολίτες.

Α.Π.
Πού φθάσαμε!

Εβδομάδα προώθησης του μητρικού θηλασμού διανύουμε. Προσπαθούν, δηλαδή, διεθνείς συλλογικότητες, επιστήμονες και άλλοι να πείσουν για την αξία που έχει ο μητρικός θηλασμός στην προστασία της υγείας του βρέφους (και της υγείας της μητέρας).
Προσπαθούν, δηλαδή, να πείσουν για ό,τι είναι, θα έπρεπε να είναι, αυτονόητο. Για ό,τι είναι συνώνυμο της ζωής. Της ζωής, μάλιστα, που δια της βυζοφόρας μητέρας, προέκυψε.
Οταν, όμως, χρειάζονται "καμπάνιες" για τα αυτονόητα τότε καταλαβαίνει κανείς ότι η κρίση δεν είναι μόνο όσα συζητούμε τους τελευταίους μήνες. Η κρίση έχει ψυχοπνευματική διάσταση. Μας διαπερνά σαν ηλεκτρικό ρεύμα. Στους καιρούς, δε, της γυναικείας αποφυλοποίησης καθίσταται και βρεφοκτόνος. Πού φτάσαμε!
Μ.

Σωστό ή λάθος;
"Τηλεπαιχνίδι" μοιάζει η "δημοσιογραφική" προσέγγιση του συντελούμενου κυβερνητικού έργου σε πολλά ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.
Δημοσιογράφοι κατά μόνας ή "εν χορώ" εστιάζουν σε συγκεκριμένα μέτρα της κυβέρνησης και λένε "αυτό είναι σωστό" ή "αυτό είναι λάθος".
Ενώ, βέβαια, άλλη είναι η δημοσιογραφική εργασία.
Μ.

Επαρχιώτικη και φοβική χώρα;
Εδώ και ένα χρόνο εμβολιάζονται οι Σουηδοί ενώ ακόμη δεν ξεκινήσαμε εμείς. Στο 1,5 εκατομμύριο έχουν φτάσει οι εμβολιασμένοι εκεί και ελάχιστες, σχεδόν μηδαμινές, οι παρενέργειες του εμβολιασμού. Εδώ ακόμη συζητούμε ενώ γιατροί "παρελαύνουν" μπροστά από τις κάμερες δηλώνοντας ότι δεν θα εμβολιαστούν. Τζάμπα "μάγκας", εν τέλει, όμως, φοβική τούτη η πατρίδα. Και… επαρχιώτικη, δηλαδή, μεταξύ άλλων, καθυστερημένη. Ιδιότητες όλα τούτα που κινδυνεύει "να πέσουν πάνω στα κεφάλια μας" αλλά και κύρια "πάνω στα κεφάλια των παιδιών", που βεβαίως δεν ευθύνονται για κάτι. Για ο,τιδήποτε.
Μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα