Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ
Εκδήλωση τιμής και μνήμης

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την επέτειο των 65 χρόνων από τη μεγαλύτερη κατά παράταξη μάχη που δόθηκε στην Κρήτη ενάντια στους Γερμανοφασίστες κατακτητές θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ. στον χώρο του μνημείου στην Παναγιά Κεραμειών. Την εκδήλωση διοργανώνει το Παράρτημα Χανίων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλους “για να τιμήσουμε όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Να μην ξεχνάμε την ιστορία μας. Να βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το σήμερα”. Για τη μεταφορά στον χώρο θα αναχωρήσει λεωφορείο στις 9 π.μ. από το ΚΤΕΛ Χανίων. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλίες για το χρονικό της μάχης από το Δ.Σ. του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, χαιρετισμός από τον δήμαρχο Κεραμειών, απαγγελίες ποιημάτων, ριζίτικα τραγούδια από τις «Κρητικές Μαδάρες» και αγωνιστικά τραγούδια από τη φιλαρμονική του Δήμου Χανίων.
ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μουσική εκδήλωση για
τον πολιούχο Αγιο Μηνά

Μουσική εκδήλωση διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή Κρήτης στο πλαίσιο του εορτασμού του πολιούχου της πόλης του Ηρακλείου Αγίου Μηνά την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Παναγίας Μασταμπά. Στην εκδήλωση αυτή θα λάβουν μέρος Παιδικές Χορωδίες Ενοριών της Αρχιεπισκοπής, του Δήμου και Σχολείων του Ηρακλείου.

ΑΠΟ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Εκθεση ζωγραφικής
Ρουσσέτου Παναγιωτάκη

Η  πρώτη παρουσίαση στα Χανιά έργων του διακεκριμένου ζωγράφου – γραφίστα Ρουσσέτου Παναγιωτάκη πραγματοποιείται από 16 έως και 24 Νοεμβρίου 2009, στο Γιαλί Τζαμίσι, στο παλιό λιμάνι. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που συνδιοργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Ν. Χανίων θα γίνουν τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ.  Ο καλλιτέχνης έχει ονομάσει την έκθεσή του «Α ΛΟΓΑ». Τα έργα που συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτήν είναι ένα εικαστικό ρεπορτάζ παλαιότερων και νεότερων γεγονότων της ελληνικής και ιδιαίτερα της κρητικής επικαιρότητας.

Οι Χανιώτισσες της Αττικής στο πλευρό του “Ορίζοντα”
Ο Σύνδεσμος γυναικών Χανίων εδρεύει και δραστηριοποιείται στην Αττική, έχει πάντοτε στα κύρια ενδιαφέροντά του την Κρήτη διότι το αξίζει και μας λείπει.
Τον Αύγουστο γνωρίσαμε από κοντά τα μέλη του συλλόγου “Ορίζοντας” που όπως είναι γνωστό στηρίζει άτομα με καρκίνο και όχι μόνο. Η εθελοντική και ουσιαστική προσφορά του “Ορίζοντα” μας συγκίνησε και μας δραστηριοποίησε.
Οι χανιώτισσες προγραμματίσαμε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων για τα 30 χρόνια στη μνήμη του αξέχαστου Νίκου Ξυλούρη.
Ομόφωνα πάρθηκε απόφαση τα έσοδα της εκδήλωσης να διατεθούν στο σύλλογο “Ορίζοντας” για την αγορά του δικού τους σπιτιού – ξενώνα στην Αθήνα. Ενα σπίτι που θα φιλοξενεί τους συνανθρώπους μας και τους συνοδούς των που έρχονται από την Κρήτη στην Αθήνα και έχουν ανάγκη εξωνοσοκομειακής θεραπείας.
Ηδη ο “Ορίζοντας” νοικιάζει και λειτουργεί 2 ξενώνες στους Αμπελόκηπους. Στις 10 Οκτωβρίου είχαμε την ευκαιρία το Δ.Σ. του συνδέσμου μας μαζί με την κυρία Ουρανία Ξυλούρη χα Νικολάου να επισκεφθούμε τους ξενώνες. Μας εντυπωσίασε η καλαισθησία, η σπιτική και φιλόξενη ατμόσφαιρά τους και η υποδειγματική λειτουργία τους, η υπευθυνότητα, η διακριτικότητα και η ευαισθησία που αγκαλιάζουν τους συνανθρώπους μας, είναι αξιοθαύμαστες. Ετσι λοιπόν ο Σύνδεσμός μας θα είναι κοντά στον “Ορίζοντα” και θα στηρίζει με κάθε τρόπο το έργο του.
Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γυναικών Χανίων Αττικής
Στέλλα Κουρή – Συμβουλάκη

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 6/11 – 12/11
Εκδηλώσεις

    • Εκδηλώσεις για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ θα πραγματοποιηθούν στην 115 Πτέρυγα Μάχης από την Παρασκευή 6 έως τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.
    • Εκδήλωση, με προβολή της ταινίας – ντοκυμαντέρ  «Πουλιά στον βάλτο» το Σάββατο 7 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου Χανίων.
    • Ρεσιτάλ πιάνου για τέσσερα χέρια θα δώσουν η Αφροδίτη Μητσοτάκη και ο Νίκος Περάκης την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων.
    • Εκδήλωση μνήμης για την επέτειο του ολοκαυτώματος της Ι.Μ. Αρκαδίου τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο των Αγίων Κων/νου και Ελένης “Κωνσταντινοπουλειάδα” στη Νέα Χώρα.

Εκθέσεις

 • Εκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Ιχνη πολέμου”, του δημοσιογράφου Παύλου Νεράντζη στο ΚΑΜ έως τις 8 Νοεμβρίου. Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10 π.μ. – 2 μ.μ., 6 – 9 μ.μ. Δευτέρα κλειστά.
• Εκθεση βιβλίου και φωτογραφίας στο βιβλιοπωλείο “Ερεισμα” έως και το Σάββατο 14 Νοεμβρίου. Ωρες επισκέψεων: Καθημερινά 10 π.μ. – 2.30 μ.μ. και 7 – 10 μ.μ., εκτός Κυριακής.
• Εκθεση μικτής τεχνικής εγκαινιάζεται αύριο Σάββατο  στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης Ρ. Τζιγκουνακη στα Κουνουπιδιανά. Θα διαρκέσει έως τις 21 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί 11 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 – 9 μ.μ. εκτός Κυριακής.
• Εκθεση “Διαδρομές” του Κωνσταντίνου Ξενάκη στη Δημοτική Πινακοθήκη. Θα διαρκέσει έως τις 15 Ιανουαρίου 2010 και λειτουργεί Τρίτη έως Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 – 9 μ.μ., Κυριακή 10 π.μ. – 2 μ.μ., Δευτέρα κλειστά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα