Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα στη Σερβία, από τις εκδόσεις “Zavod za udzbenike” του Βελιγραδίου, το βιβλίο “Ελευθέριος Βενιζέλος. Ελλάδα, Βαλκάνια, Ευρώπη”.
Πρόκειται για βιογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου, μεταφρασμένη στα Σερβικά, με συγγραφέα τον γενικό διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», Νικόλαο Παπαδάκη. Το βιβλίο περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, από το αρχείο του Ιδρύματος.
Ήδη, η έκδοση παρουσιάστηκε ανεπίσημα στην έκθεση βιβλίου που πραγματοποιείται στο Βελιγράδι, ενώ θα κυκλοφορήσει και σε όλες τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Εκτενή αναφορά στο βιβλίο έκανε την 1η Νοεμβρίου η μεγαλύτερη εφημερίδα της Σερβίας «Πολίτικα» («Политика») τονίζοντας ότι αποτελεί  μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες εκδόσεις.
Η ίδια εφημερίδα γράφει ότι ο Βενιζέλος ήταν ένας μεγάλος πολιτικός, ο οποίος σε κρίσιμες στιγμές υπήρξε συνήγορος της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας.
Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο Βελιγράδι, μέσα στο 2010, από το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σερβία και τον εκδοτικό οίκο ‘Zavod za udzbenike’, ο οποίος είναι κρατικός οργανισμός και έχει στενή σχέση με το Υπουργείο Παιδείας της Σερβίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα