Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΕΔΚΕ

Αθήνα
Για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης και τη συνδρομή της κυβέρνησης στις προσπάθειες των ΟΤΑ προς την κατεύθυνση αυτή συζήτησαν η υπουργός Παιδείας κα Διαμαντοπούλου με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΚΕ που συναντήθηκαν χθες το πρωί. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης, που ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπίας  έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όπως εξηγήσαμε στην κυρία υπουργό επί της αρχής υπάρχει ταυτότητα απόψεων για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο στην προσχολική όσο και στην σχολική εκπαίδευση.
Πέραν των θεμάτων που σας ανέφερε, συζητήσαμε και άλλα τρέχοντα θέματα. Ελπίζω το καλό κλίμα που επικράτησε στην πρώτη μας συνάντηση να συνεχιστεί, να μετουσιωθεί σε αποφάσεις και οι αποφάσεις σε πράξεις.
Όπως τη διαβεβαιώσαμε, και το λέω και δημοσίως, το θέμα Τοπική Αυτοδιοίκηση και Εκπαίδευση στο επίπεδο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων είναι έξω από κόμματα και έξω από οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Άρα θα έχει έναν πολύ καλό συνομιλητή και έναν καλό συνεργάτη, χωρίς να σημαίνει ότι θα ταυτιστούμε πάντα σε όλες τις απόψεις.  Θέλω να την ευχαριστήσω για τη σημερινή συνάντηση, που έγινε με δική της πρωτοβουλία και σίγουρα είναι η πρώτη αλλά όχι η τελευταία συνάντηση είτε με την υπουργό είτε με συνεργάτες της».
ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΕ
Ακολούθως, η υπουργός Παιδείας, είχε συνάντηση για το ίδιο θέμα και με το προεδρείο της ΕΝΑΕ, μετά την οποία δήλωσε: “Θέλω να ευχαριστήσω τους κ. νομάρχες και την ΕΝΑΕ για αυτή την πολύ σημαντική συνάντηση που είχαμε σήμερα και στην οποία αναδείχθηκαν τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η ελληνική περιφέρεια όσο και τα μεγάλα αστικά κέντρα και αφορούν την καθημερινότητα του σχολείου.
Ετέθη συνολικά η ατζέντα των προβλημάτων, όπως το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Δεσμεύτηκα ότι θα αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που υπάρχουν μέχρι σήμερα στη φετινή χρονιά.
Συμφωνήσαμε όλοι για την ανάγκη ενός νέου μοντέλου αντιμετώπισης της μεταφοράς σε όλη τη χώρα, καθώς το σημερινό κόστος είναι τεράστιο, ενώ η εξυπηρέτηση δεν ικανοποιεί ούτε τους γονείς ούτε τα παιδιά.
Σημαντικό πρόβλημα αποτελούν και τα μονοθέσια σχολεία τα οποία πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο δυνατό. Εδώ, βασικό ρόλο έχουν το Υπουργείο Παιδείας, οι Νομάρχες και οι εκπαιδευτικοί. Στα μεγάλα ζητήματα της εκπαιδευτικής στέγης, στόχος μας είναι η αποκέντρωση στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα