Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Χ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ

Αθήνα
Τη δέσμευση της κυβέρνησης να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, μετέφερε ο Χ.Καστανίδης στους κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού, που είδαν για πρώτη φορά χθες
να τους επισκέπτεται υπουργός Δικαιοσύνης.
Ο κ. Καστανίδης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Απόστολο Κατσιφάρα και τη βοηθό του Συνηγόρου του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού, αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα των φυλακών από το διευθυντή τους και τους υπαλλήλους, ζήτησε την πλήρη καταγραφή των προβλημάτων του καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού.
Παράλληλα, επισκέφθηκε και τις πτέρυγες όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κρατούμενους, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με έκπληξη, καθώς πρώτη φορά τους επισκέπτεται υπουργός Δικαιοσύνης.
Ο κ. Καστανίδης είπε ότι η σημερινή επίσκεψη είναι η πρώτη του στις φυλακές Κορυδαλλού, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες. Ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια σειρά από επισκέψεις σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, επισημαίνοντας ότι πρόθεση του υπουργείου είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τόσο των υπαλλήλων, όσο και των κρατουμένων μέσα από βαθιές αλλαγές του σωφρονιστικού συστήματος.
Τα κύρια προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν και τα οποία ανέφερε ο διευθυντής των φυλακών είναι, όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο υπερπληθυσμός των κρατουμένων, οι ελλείψεις, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι ελλείψεις σε προσωπικό, η καθυστέρηση εκδίκασης των υποθέσεων και η δυσκολία επαναπροώθησης των μεταναστών κρατουμένων. Όπως μετέδωσε το Mega, στη διάρκεια της συνομιλίας του με κρατουμένους, ο κ. Καστανίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί ο χρόνος προφυλάκισης (σήμερα είναι 18 μήνες).
Από την πλευρά του ο κ. Κατσιφάρας, τόνισε ότι πρέπει να δούμε από άλλη ματιά τη σωφρονιστική πολιτική, επισημαίνοντας ότι θα αλλάξουμε συνθήκες εργασίας και κράτησης και θα δοθεί απάντηση στο κενό του σωφρονιστικού συστήματος μέσα από συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές, που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης. Τέλος, η κ. Σπανού τόνισε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη θα συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων με τις επισημάνσεις του αλλά και με την απαιτούμενη κριτική όπου εντοπίζει ελλείψεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα