Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Καμπούλ
Στην απομάκρυνση
600 υπαλλήλων του από το Αφγανιστάν προχώρησε χθες ο ΟΗΕ, λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά τους, μετά τις αυξανόμενες επιθέσεις των Ταλιμπάν. Νωρίς χθες το πρωί είχε ανακοινωθεί πως επρόκειτο να αποχωρήσουν 900 υπάλληλοι, αλλά αργότερα εκπρόσωπος του ΟΗΕ μείωσε τον αριθμό στους 600. Επίσης, ανακοινώθηκε πως θα παραμείνουν στη χώρα 500 εργαζόμενοι.
Η απόφαση για την απομάκρυνση του προσωπικού του Οργανισμού ελήφθη μετά το αιματηρό επεισόδιο στον ξενώνα στην Καμπούλ, όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε υπάλληλοι του ΟΗΕ.
«Τα Ηνωμένα Έθνη μειώνουν τον αριθμό των ξένων εργαζομένων τους (στο Αφγανιστάν), απόφαση που θα εφαρμοστεί άμεσα» δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.
Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι ο διεθνής οργανισμός θα επανεξετάσει πόσο προσωπικό είναι απαραίτητο για τη διαχείριση των προγραμμάτων του στη χώρα.
«Θα επαναφέρουμε τους ανθρώπους μας όταν το επιτρέψει η κατάσταση ασφαλείας και βρεθεί ασφαλής τόπος για τη διαμονή τους» εξήγησε, σημειώνοντας πως «αντί να έχουμε ανθρώπους διασκορπισμένους στην πόλη (της Καμπούλ), θα είναι συγκεντρωμένοι».
Ανακοίνωση του ΟΗΕ που εστάλη στο Reuters ανέφερε ότι ο Οργανισμός δε θα δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για τα νέα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται μόνο ότι οι βραχυπρόθεσμες μετακινήσεις μέρους του προσωπικού γίνονται στο πλαίσιο των νέων μέτρων ασφάλειας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα