Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Αγκυρα
Στους 19 ανήλθε στην Τουρκία ο αριθμός των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό της νέας γρίπης. Το τουρκικό υπουργείο Υγείας, εκτός από τον απολογισμό αυτό, ανακοίνωσε ότι μέσα σε δυο μέρες έχουν εμβολιαστεί 80 χιλιάδες άτομα. Κόντρα για τον εμβολιασμό με τη συμμετοχή Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, είπε ότι “δεν έχω την ίδια άποψη με τον υπουργό Υγείας”. Ο υπουργός Ρετζέπ Ακντάγ είχε δηλώσει πως θα εμβολιαστεί, πράγμα που έκανε χτες το πρωί. “Δεν θα εμβολιαστώ”, δηλώνει ο Ερντογάν.
Η τριβή προς το παρόν φαίνεται να ξεπεράστηκε έπειτα από κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον υπουργό. Πάντως, η “διαφωνία” δημιουργεί ένα είδος πόλωσης μεταξύ αυτών που θα εμβολιαστούν και αυτών που θα ακολουθήσουν την επιλογή του τούρκου πρωθυπουργού.
Τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια έχουν ήδη αρχίσει να μεταδίδουν ρεπορτάζ με πολίτες που δηλώνουν την προτίμησή τους. Η Ένωση Ιατρικών Συλλόγων Τουρκίας όμως, τάχθηκε υπέρ του υπουργού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα