Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
Σε τουριστική έκθεση
ο Νομάρχης Χανίων
Ο Νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης θα εκπροσωπήσει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market, που πραγματοποιείται στο Λονδίνο 9 – 12 Νοεμβρίου.

ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ
Πρόεδρος
ο Ευτ. Δασκαλάκης
Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδος 1940 – 1945 εξελέγη χθες ο δήμαρχος Καντάνου, Ευτύχης Δασκαλάκης.
Ο προηγούμενος πρόεδρος του Δικτύου, δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος είχε παραιτηθεί από τη θέση του, καθώς μεταπήδησε από την Αυτοδιοίκηση στο Κοινοβούλιο, ως βουλευτής, πλέον, του Νομού Αχαΐας (εξελέγη στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου).
Ο κ. Δασκαλάκης, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα ταμίας του Δικτύου, εξελέγη με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε χθες το πρωί.
Στόχος του, όπως δήλωσε στα «Χ.Ν.», είναι να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην υλοποίηση των στόχων του Δικτύου, με πνεύμα συνεργασίας, διαλόγου και ομαδική δουλειά.
Γ. Γεωργ.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΤ-1
Αφιέρωμα
στον Ειρ. Γαλανάκη
Το πρώτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Μονόγραμμα» του Γιώργου και της Ηρώς Σγουράκη, παραγωγής 1982, που είναι αφιερωμένο στον μητροπολίτη Ειρηναίο Γαλανάκη προβάλλεται από την ΕΤ-1 την Κυριακή στις 4.30 μ.μ.
Η σειρά «Μονόγραμμα» παρουσιάζει τη ζωή και το έργο των προσώπων που δρουν στην πνευματική, πολιτιστική, καλλιτεχνική και δημόσια ζωή, με μορφή αυτοβιογραφική, χωρίς καμία άλλη παρέμβαση, διατηρώντας ατόφιο το κινηματογραφικό ντοκουμέντο.
Το ντοκιμαντέρ για τον Ειρηναίο έχει σκηνοθετήσει ο καταξιωμένος δημιουργός Κώστας Κουτσομύτης. Στο δελτίο Tύπου της ΕΡΤ για τη συγκεκριμένη εκπομπή αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής: Ο Ειρηναίος Γαλανάκης είναι ένας φωτισμένος ιεράρχης, δεσπόζουσα μορφή της Ορθοδοξίας, της εκκλησίας της Κρήτης, της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της οικουμένης. Άξιος πνευματικός ηγέτης, ενσάρκωση του αληθινού χριστιανικού πνεύματος. Κήρυξε με τα μηνύματά του την επανάσταση των συνειδήσεων, με λάβαρό του τις πατροπαράδοτες αξίες του ελληνισμού. Βιβλική φυσιογνωμία, γαλήνια μορφή και οξύτατο πνεύμα, ζέστανε τις καρδιές των απλών ανθρώπων με τα γεμάτα ειλικρίνεια, απλότητα, θάρρος και ηθική λόγια και έργα του.

ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Αστυνομικός διευθυντής
ο Βασ. Στεφανουδάκης
Αλλαγή φρουράς χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων. Καθήκοντα αστυνομικού διευθυντή ανέλαβε ο ταξίαρχος Βασίλης Στεφανουδάκης στη θέση του αστυνομικού διευθυντή Αριστείδη Καζάλη. Ο κ. Καζάλης παραμένει μέχρι σήμερα στο επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, με τον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή.  
Ο κ. Στεφανουδάκης ήταν προηγουμένως διοικητής της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης (ΥΠΑΣΕ), ενώ τη δεκαετία από το 1994 έως 2004 ήταν διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Χανίων.
Πριν το 1994 είχε υπηρετήσει και ως διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βρυσών Αποκορώνου.


ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Σύλληψη
για κάνναβη
Για κατοχή 130 γραμμαρίων περίπου ακατέργαστης κάνναβης σε επτά αυτοσχέδιες συσκευασίες και μίας συσκευασίας με μίγμα ακατέργαστης κάνναβης και καπνού βάρους 13 γραμμαρίων περίπου, κατηγορείται ένα άτομο που συνελήφθη στα Χανιά από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, η κάνναβη βρέθηκε σε χώρους της κατοικίας του οι οποίοι ερευνήθηκαν αφού προηγήθηκε η σύλληψή του στον δρόμο όταν φέρεται ότι πέταξε στο οδόστρωμα, όταν αντιλήφθηκε έλεγχο των αστυνομικών, πλαστική συσκευασία με μισό γραμμάριο κάνναβης.


ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
Εκοψαν λουκέτα
και έκλεψαν τσιγάρα
Αγνωστοι αφού έκοψαν λουκέτα ασφαλείας περιπτέρου στις Μουρνιές του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου αφαίρεσαν τσιγάρα συνολικής αξίας 4.000 ευρώ περίπου. Η διάρρηξη, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, έγινε κατά το χρονικό διάστημα από τις 11.30 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης έως τις 7.20 το πρωί της Πέμπτης. Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων ενεργείται προανάκριση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα