Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Την ανακήρυξη του Καθηγητή κ. Charles M. Balch, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, αποφάσισε ομόφωνα η  Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΠΡΑΚΤΙΚΑ 268/16-07-09) ύστερα από πρόταση του Πρύτανη, Καθηγητή Ιατρικής κ. Ι. Παλλήκαρη και τεκμηρίωση της πρότασης από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής Αναπλ. Καθηγητή κ. Ο. Ζώρα.
Η τελετή αναγόρευσης θα λάβει χώρα την 9η Νοεμβρίου 2009, ώρα 7.00 μμ. στο Αμφιθέατρο πτέρυγας Μεταπτυχιακών Σπουδών, Τμήμα Ιατρικής, Βούτες-Ηράκλειο.
O Charles M. Balch είναι σήμερα Professor of Surgery, Oncology & Dermatology στο Johns Hopkins University School of Medicine, Deputy Director for Clinical Trials and outcomes Research Johns Hopkins Institute for Clinical and Translational Research Director, Johns Hopkins Clinical Research Network.
Ο Charles Balch είναι editor και editor in Chief στα κυριότερα ογκολογικά περιοδικά της Αμερικής και Ευρώπης. Έχει συγγράψει 263 άρθρα, 22 βιβλία και 174 κεφάλαια σε βιβλία.
Οι μελέτες   του για το μελάνωμα και τον καρκίνο του μαστού βελτίωσαν σημαντικά την θεραπευτική αντιμετώπιση των νόσων αυτών. Τα αποτελέσματα των διεθνών κλινικών trials που έγιναν υπό την καθοδήγηση του, με ένα σημαντικό αριθμό περιστατικών, συνεισέφεραν σημαντικά στην αντιμετώπιση των νεοπλασιών αυτών βελτιώνοντας όχι μόνο την επιβίωση αλλά και την ποιότητα ζωής των ασθενών.
Η συμβολή του στην έρευνα για την αντιμετώπιση του καρκίνου τον καθιστούν ένα εκ των πρωτοπόρων παγκοσμίως ιδιαιτέρως για την διάγνωση και αντιμετώπιση του μελανώματος και του καρκίνου του μαστού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα