Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

ΖΗΤΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αθήνα
Θέμα κατάργησης της βαθμολογικής βάσης του 10 για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ τέθηκε στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συνεδρίασε υπό την προεδρία του καθηγητή, Γ. Μπαμπινιώτη.
Όπως αναφέρει «Το Βήμα», το θέμα άνοιξαν οι εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ, που ζήτησαν να μην εφαρμοστεί η βαθμολογική βάση από τις εξετάσεις του ερχόμενου καλοκαιριού.
Με την πρόταση για την κατάργηση του μέτρου συμφώνησαν στην πλειονότητά τους τα μέλη του Συμβουλίου. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Παιδείας.
Το Συμβούλιο, επίσης, κατέστησε σαφές ότι οι αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα ή στην λειτουργία των σχολείων στη χώρα μας θα πρέπει να έχουν ορίζοντα πενταετίας, δηλαδή να αφορούν τους μαθητές που θα μπουν στο Λύκειο το 2011.
Το Συμβούλιο θα συνεδριάσει για ακόμη μια φορά στις 18 Νοεμβρίου, όπου και θα παραδώσει τα πορίσματα των μελών του, ενώ στις 20 του μήνα ο εθνικός διάλογος για την Παιδείας θα τελειώσει με την τελευταία συνεδρίασή τους.
Μετά τη λήξη των συνεδριάσεων αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η μετεξέλιξη του Εθνικού Συμβουλίου σε ανεξάρτητη Αρχή, η οποία πιθανότατα θα ξεκινήσει εκ νέου εθνικό διάλογο για την Παιδεία.
Τα μέλη του Συμβουλίου ζήτησαν επίσης την απομυθοποίηση των πανελλαδικών εξετάσεων μέσω περιφερειακών εξετάσεων (τεστ) που θα δίνονται σε όλες τις τάξεις του Λυκείου και σε συνδυασμό με τις προφορικές εξετάσεις θα δίνουν στους μαθητές ένα ισχυρό Εθνικό Απολυτήριο.
Από εκεί και πέρα μελετάται αν το Απολυτήριο αυτό θα είναι αρκετό για να μπορεί ο υποψήφιος να εγγραφεί σε σχολή προτίμησής του, ή εάν θα δίνει κι άλλες εξετάσεις για την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα