Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Καμπούλ
Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του ΟΗΕ ότι απομακρύνει εσπευσμένα περισσότερους από τους μισούς ξένους υπαλλήλους του στο Αφγανιστάν, για λόγους ασφαλείας, οι Ταλιμπάν στράφηκαν και πάλι κατά του Οργανισμού, κατηγορώντας τον ότι καταπιέζει τους μουσουλμάνους σε όλον τον κόσμο και πως στηρίζει τους «εισβολείς» στη χώρα τους.
«Σε ό,τι αφορά την προστασία των δικαιωμάτων της Oumma (μουσουλμανική κοινότητα), ο ΟΗΕ και ειδικά το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισαν ξαφνικά να παραμείνουν σιωπηλοί. Αποφάσισαν να καταπιέσουν τη μουσουλμανική κοινότητα και να υποστηρίξουν τους αλαζόνες και βίαιους εισβολείς» τονίζουν σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους.
«Αν στρέψουμε τα μάτια μας προς το Αφγανιστάν θα δούμε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει ευθυγραμμιστεί απολύτως με τις ΗΠΑ και τις συμμαχικές δυνάμεις… Ο ΟΗΕ συμμετέχει στα ευρείας κλίμακας εγκλήματα εναντίον του αφγανικού λαού» προστίθεται στην ανακοίνωση.
«Στη διάρκεια των τελευταίων οκτώ ετών, δεν έχει περάσει μια μέρα που οι Αμερικανοί και οι δυτικές δυνάμεις να μην έχουν διαπράξει εγκλήματα, φόνους ή βασανιστήρια εναντίον του λαού μας» καταλήγει η ανακοίνωση.
Εν τω μεταξύ, δύο στρατιώτες της υπό το ΝΑΤΟ Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια στο Αφγανιστάν (Isaf) έχουν εξαφανιστεί εδώ και δύο ημέρες στο δυτικό Αφγανιστάν, όπως ανέφερε χθες η Isaf σε ανακοίνωσή της.
Οι στρατιώτες βρίσκονταν, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, σε αποστολή ανεφοδιασμού.
Λίγο αργότερα, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι έχουν τα πτώματα των δύο στρατιωτών, λέγοντας ότι αυτοί πνίγηκαν


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα