Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Ιερουσαλήμ
Το Ισραήλ απέρριψε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία Ισραήλ και Παλαιστίνιοι έχουν διορία τρεις μήνες για να ξεκινήσουν έρευνες για τα εγκλήματα πολέμου, που σύμφωνα με την έκθεση Γκολντστόουν διαπράχθηκαν στη Γάζα τον περασμένο χειμώνα. Η  έκθεση του Γκόλνστοουν καταδικάζει τη συμπεριφορά και των πλευρών τον περασμένο Δεκέμβριο και Ιανουάριος, αφού το Ισραήλ προώθησε μία επίθεση στη Γάζα. Το ψήφισμα πέρα από τη διεξαγωγή ερευνών, ζητά από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να υποβάλει έκθεση στη Γενική Συνέλευση μέσα σε τρεις μήνες «με σκοπό να εξετάσει την περαιτέρω δράση εάν είναι απαραίτητο, από τα σχετικά όργανα των Ηνωμένων Εθνών» και να στείλει την έκθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
«Το Ισραήλ απορρίπτει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η οποία είναι τελείως αποκομμένη από την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει το Ισραήλ», τονίζεται σε ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι το Ισραήλ διατηρεί το δικαίωμα αυτοάμυνας και πως θα συνεχίσει να προστατεύει τις ζωές των πολιτών του από την απειλή της διεθνούς τρομοκρατίας.
Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι δεσμευτική και δεν μπορεί να αναγκάσει τους Ισραηλινούς, αλλά και τους ηγέτες της Χαμάς που ελέγχουν τη Λωρίδα της Γάζας να προχωρήσουν σε έρευνες.
«Το Ισραήλ έχει δείξει στον πόλεμο του Δεκεμβρίου υψηλότερο ηθικό και στρατιωτικό φρόνημα από κάθε έναν από τους υποκινητές της απόφασης αυτής», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γιγκάλ Πάλμορ.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Ισραήλ αισθάνεται ενθαρρυμένο από «το μεγάλο αριθμό των κρατών που καταψήφισαν την απόφαση ή απείχαν της ψηφοφορίας», γεγονός που δείχνει ότι η απόφαση αυτή «δεν απολαμβάνει της στήριξης της ηθικής πλειοψηφίας».
Η απόφαση εγκρίθηκε από 114 χώρες, 18 την καταψήφισαν και 44 απείχαν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα