Ένταση επικράτησε χθες κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Νομού Χανίων, με αφορμή το αίτημα απολυμένων συμβασιούχων της Ολυμπιακής προς τους παριστάμενους δημάρχους να υπάρξει ένα αίτημα συμπαράστασης στον αγώνα που κάνουν για την πρόσληψή τους στο δημόσιο.
Αντιπροσωπία των απολυμένων συμβασιούχων της Ολυμπιακής έδωσε το παρών στη συνεδρίαση και μάλιστα εκπρόσωπός τους πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν 54 άτομα στα Χανιά και συνολικά 800 σε όλη τη χώρα.
Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ, δήμαρχος Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης ζήτησε να συσταθεί Επιτροπή που θα εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα, προτού το Δ.Σ. καταλήξει σε ψήφισμα, τονίζοντας ότι θέλει να γνωρίζει τι ψηφίζει.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση των απολυμένων, οι οποίοι αποχώρησαν, κατηγορώντας τον κ. Βιρβιδάκη ότι «βρίσκει προφάσεις».
Ο κ. Μανώλης Περράκης, εκ των απολυμένων συμβασιούχων της Ολυμπιακής δήλωσε ότι «ζητάμε τη μετάταξή μας στο Δημόσιο, δηλαδή να συμπεριληφθούμε στο νόμο 3717, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Η απόφαση είναι πολιτική και ελπίζουμε η κυβέρνηση να ικανοποιήσει αυτά που λέγαμε πριν κερδίσει τις εκλογές. Διαφορετικά, ας ξανακάνουν υπουργό τον κ. Χατζηδάκη».
Ο ίδιος εξήγησε ότι «ζητάμε ένα ψήφισμα από τον κ. Βιρβιδάκη, ο οποίος δυστυχώς το αρνείται, για να μεταβιβαστεί στην ΚΕΔΚΕ, προκειμένου να έχουμε συμπαράσταση. Δυστυχώς, βρίσκει προφάσεις, ενώ αντίστοιχα για άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως είναι τα stage, έτρεχε πρώτος. Και για εμάς, που έχουμε μπει μέσω ΑΣΕΠ, με διαδοχικές συμβάσεις, που η πλειοψηφία των 800 ατόμων είναι πτυχιούχοι και που ήταν στην Ολυμπιακή πάνω από δέκα χρόνια, βρίσκει προφάσεις. Είναι καθαρά πολιτική του απόφαση. Μάλλον επειδή δεν φοράμε μπλε ρούχα».
Η κ. Καλλιόπη Αλατσάκη, επίσης απολυμένη, τόνισε ότι «ο κ. Βιρβιδάκης δεν μας στήριξε, αλλά πιστεύω ότι παρακάτω θα το δει και θα μας στηρίξει. Είμαστε εποχιακοί της Ολυμπιακής για πολλά χρόνια. Εγώ, συγκεκριμένα, ήμουν οδηγός. Μας πέταξαν στον δρόμο. Έκλεισε η εταιρεία με πολιτική βούληση. Τώρα, ψάχνουμε δουλειά. Όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολο. Θέλουμε να ενταχθούμε στο μόνιμο προσωπικό της Ολυμπιακής ή στο δημόσιο με μετάταξη».
Από την πλευρά του, ο κ. Βιρβιδάκης σημείωσε ότι αναφορικά με το αίτημα για την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης των απολυμένων «δεν τεκμηριωνόταν κάποια στοιχεία και τέθηκαν ερωτήματα από μέλη κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Η πρόταση η δικιά μου ήταν να οριστεί μία επιτροπή, και πρότεινα μάλιστα αυτούς οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί ευμενώς υπέρ της επίλυσης του προβλήματος. Υπενθυμίζω: τον κ. Κοτσιφάκη, που ήταν ο εισηγητής, τον κ. Κυνηγό που το υποστήριξε, τον κ. Περάκη που το υποστήριξε και τον κ. Ζερβουδάκη, που είναι ο σύμβουλός μας στην ΤΕΔΚ. Η Επιτροπή αυτή να επεξεργαστεί το θέμα, που να ξέρουμε τι ψηφίζουμε, και να έρθει σε επόμενη συνεδρίαση. Από ‘κει και πέρα τα αποτελέσματα τα γνωρίζετε. Δεν υπήρξε απόφαση και, ως εκ τούτου, δεν μπορώ να σχολιάσω τίποτα παραπάνω».
Τέλος, ο γραμματέας της ΤΕΔΚ, Γιάννης Κοτσιφάκης ανέφερε ότι «η πρόταση των συγκεκριμένων πρώην συμβασιούχων της Ολυμπιακής ήταν να ενταχθούν στο νόμο που πρόκειται να ψηφιστεί και που αφορά όλο το προσωπικό της Ολυμπιακής που υπηρετούσε πριν, πλην αυτών των 800 ατόμων. Οι ίδιοι καταγγείλανε ότι αυτοί που θα μεταταχθούν, σύμφωνα με τον καινούριο νόμο, σε άλλες Υπηρεσίες παίρνουν πάρα πολλά λεφτά και ότι θα πρέπει να γίνει μία ανακατανομή όλων αυτών των χρημάτων για να ενταχθούν και αυτοί. Εκεί, μπερδεύτηκε το θέμα και υπήρξε η κατάληξη που υπήρξε», σημείωσε ο κ. Κοτσιφάκης.