Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΤ. ΔΑΜΙΑΝΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στην κατάθεση αναφορών στη Βουλή για τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, σχετικά με το ενδεχόμενο μη συμμετοχής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων σε σημαντικές τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό και για το αίτημα του Δήμου Χανίων να του παραχωρηθεί η χρήση του ακίνητου, στο οποίο βρίσκεται το νεώριο Μόρο, προχώρησε, χθες, ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Δαμιανάκης κατέθεσε αναφορά σχετικά με τη διαφαινόμενη πρόθεση του υπουργείου να ματαιώσει, για οικονομικούς λόγους, τη συμμετοχή των τεσσάρων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων της Κρήτης σε σημαντικές τουριστικές εκθέσεις βορειοευρωπαϊκών χωρών, από τις οποίες προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών στο νομό μας και, επιπλέον, να μην προχωρήσει σε χρηματοδότηση για τουριστική προβολή το 2010, τη στιγμή, μάλιστα, που εκκρεμούν οι χρηματοδοτήσεις και για τα δύο τελευταία έτη. Το ενιαίο πρόγραμμα τουριστικής προβολής των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων του νησιού, οι οποίες έχουν ήδη εγκρίνει τη συμμετοχή τους στις συγκεκριμένες εκθέσεις και έχουν ξεκινήσει τις σχετικές προετοιμασίες, υπήρξε, τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα αποτελεσματικό με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία.
Επίσης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αναφορά σχετικά με το θέμα της παραχώρησης της χρήσης του περιβάλλοντος χώρου του ασκεπούς νεωρίου Μόρο στο δήμο Χανίων, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης, ενώ, την ίδια στιγμή, τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο ένα έργο που μόλις αποπερατώθηκε. Η παραχώρηση αποτελεί αίτημα του δήμου Χανίων, είχε μάλιστα πραγματοποιηθεί σε πρώτη φάση, αλλά στη συνέχεια, με σχετικό έγγραφο του υπουργείου, αποδόθηκε στο δήμο μόνο ένα τμήμα του συγκεκριμένου δημοσίου ακινήτου (ο χώρος του νεωρίου).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα