Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ

Χρόνο ζητά η Ελληνική Δημοκρατία για να κάνει παρατηρήσεις και να δώσει εξηγήσεις, (δηλαδή ν? απολογηθεί) ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (European Court of Human Rights), για την υπόθεση της σκληρής δολοφονίας του Μανώλη Χορευτάκη, στο Ρέθυμνο, στις 16 Μαΐου 2008. Ο Χανιώτης φοιτητής δολοφονήθηκε από κατάδικο που είχε βγει πρόσφατα, από τις φυλακές και κυκλοφορούσε ελεύθερος, «αλλά με όρους».
Η Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με έγγραφό της, ενημερώνει τους συνηγόρους της οικογένειας Χορευτάκη, Ανδρέα Αναγνωστάκη και Αλέξη Αναγνωστάκη, ότι η πρόεδρος του Τμήματος, ύστερα από αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης, αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία των εξηγήσεων και παρατηρήσεων, μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2010. Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία που είχε δοθεί πριν, ήταν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2010. Η παράτασή της, επί δέκα μέρες, που δόθηκε, δεν έχει δυνατότητες παρέλκυσης της υπόθεσης.
Ομως, οι συνήγοροι της οικογένειας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απορούν με την αδυναμία της Ελληνικής Κυβέρνησης, να συμμορφωθεί με την αρχική προθεσμία και με την ανάγκη της, να ζητήσει παράταση, γιατί, θεωρούν ότι τα θέματα, στα οποία καλείται ν? απαντήσει, είναι απλά και έχουν λυθεί από την κοινή γνώμη, που, επί δύο χρόνια περίπου, παραστέκεται στην σκληρά παθούσα, οικογένεια.
Γενναιότητα, ανάληψη ευθυνών και διάθεση για επανόρθωση, σε επίπεδο συνόλου, χρειάζεται, τονίζουν οι συνήγοροι, επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση, νέα προθεσμία δεν μπορεί να ζητηθεί, ούτε δίδεται.
Ετσι, στις 25 Ιανουαρίου θα φανεί αν η Κυβέρνηση θ’ αντιμετωπίσει ουσιαστικά την “κατηγορία”, ή θα αναλωθεί, στις συνήθεις υπερασπιστικές υπεκφυγές, σημειώνουν οι ίδιοι.
Καταλήγοντας, αναφέρουν ότι «πάντως, η οικογένεια Χορευτάκη, θεωρεί χρέος της, να προχωρήσει μέχρις τέλους, διεκδικώντας και στην Ευρώπη, τη δικαίωση του αγνού παιδικού μάρτυρα. Και να εξασφαλίσει τις εγγυήσεις της Ελλάδας πως θα ληφθούν όλα τα νομοθετικά και άλλα μέτρα στο μέλλον, ώστε να μην ξανασυμβούν σε άλλα παιδιά όσα φρικτά κτύπησαν εκείνη».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα