Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Από τη Γραμματεία του Νομαρχιακού Συμβουλίου ανακοινώνεται ότι κατατέθηκαν μετά από αποφάσεις του νομάρχη Χανίων:
1.Οι εγκρίσεις των Περιβαλλοντικών Όρων των παρακάτω έργων:
(α) Λειτουργία Ξυλουργικού Εργοστασίου, ιδιοκτησίας «Β. & Γ. ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ» Ο.Ε. που πρόκειται να γίνει στη θέση «Φραχτό» εκτός οικισμού Κουρφαλώνα, Δ.Δ/τος Καλουδιανών Δήμου Μυθήμνης Ν. Χανίων.
(β) Εγκατάσταση και λειτουργία Βιομηχανικού Κτηρίου αποθήκευσης και διανομής τροφίμων με ψυκτικούς θαλάμους, ιδιοκτησίας BEST BUY A.E., που πρόκειται να κατασκευαστεί στη θέση «Συκιά» εκτός ορίων του οικισμού Δαράτσο, Δήμου Ν. Κυδωνίας του Ν. Χανίων.
(γ) Λειτουργία επαγγελματικού εργαστηρίου κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου ? προϊόντων σιδήρου, ιδιοκτησίας Παραδά Δημητρίου, που βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως Χανίων, στο Ο.Τ. 99, στη διεύθυνση Κωνσταντινουπόλεως 63 και Ξέπαπα, στον Δ. Χανίων του Ν. Χανίων.
(δ) Λειτουργία φανοποιείου αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας των Στυλιανού και Αντωνίου Περουλάκη το οποίο βρίσκεται σε μισθωμένο τμήμα οικοδομής, σε οικόπεδο εκτός οικισμού στη θέση «Άγιοι Σαράντα» του Δ.Δ/τος Νεροκούρου του Δ. Ελ. Βενιζέλου του Ν. Χανίων.
(ε) Κατασκευή και Λειτουργία του έργου «Διάνοιξη δρόμου μετά από παραχώρηση εδαφικής λωρίδας σε κοινή χρήση» σε γήπεδο ιδιοκτησίας Τζιγκουνάκη Στέφανου, εντός των ορίων του οικισμού Κουνουπιδιανών στη θέση «Ξωτικογιννη» του Δήμου Ακρωτηρίου Ν. Χανίων.
(στ) Εγκατάσταση και Λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Φωτοβολταϊκά Συστήματα ονομαστικής εγκατεστημένης ισχύος 80 kwp, ιδιοκτησίας της εταιρίας «Ε. Μυλωνάκης και Σια Ο.Ε.» που πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Τσουρουνιανά» εκτός των ορίων του οικισμού Τοπολίων, του Δ.Δ/τος Τοπολίων του Δήμου Μηθύμνης Ν. Χανίων.
(ζ) Εγκατάσταση και Λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Φωτοβολταϊκά Συστήματα ονομαστικής εγκατεστημένης ισχύος 80 kwp, ιδιοκτησίας της εταιρίας «Μανιά Μαρία Ε.Ε. (ΔΤ Φαέθουσα)» που πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Παλαιλώνι» εντός των ορίων του οικισμού Παλαιλώνι, του Δ.Δ/τος Κεφάλα του Δήμου Βάμου Ν. Χανίων.
(η) Εγκατάσταση μάντρας παλαιοσιδήρων και απόσυρσης οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους (Ο.Τ.Κ.Ζ.), σε υπαίθριο χώρο, που επίσης περιλαμβάνει προσωρινή αποθήκευση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού και προσωρινή αποθήκευση χρησιμοποιημένων ελαστικών, ιδιοκτησίας της εταιρείας με την επωνυμία «ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» σε μισθωμένο οικόπεδο στη θέση «Κατσάφρα» εκτός οικισμού, του Δ.Δ/τος Τσικαλαριών του Δήμου Σούδας Ν. Χανίων.
(θ) Βελτίωση οδού Σοφοκλή Βενιζέλου Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου Ν. Χανίων, που βρίσκεται εντός των πολεοδομικών ενοτήτων Κουμπέ ? Δ. Μουρνιών και Κόκκινο Μετόχι Δήμου Μουρνιών, με φορέα υλοποίησης και διαχείρισης τον Δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου Ν. Χανίων.
(ι) Βελτίωση οδού Χναρά Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου Ν. Χανίων, εντός σχεδίου πολεοδομικής ενότητας «Κόκκινο Μετόχι Π.Ε. 16», με φορέα υλοποίησης και διαχείρισης τον Δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου Ν. Χανίων.
(κ) Κτηριακή επέκταση και αύξηση των κλινών του υφιστάμενου Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, από 105 κλίνες σε 161 κλίνες (προσθήκη 56 κλίνες), που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο 436 του σχεδίου πόλεως Χανίων και επί της οδού Μελιδονίου 27 περιοχής Χαλέπας του Δήμου Χανίων, ιδιοκτησίας του Δήμου Χανίων.
(λ) Λειτουργία υφιστάμενου εργαστηρίου φωτεινών επιγραφών (μεταλλικών, πλαστικών κ.λπ.) που βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού Μετόχι Τζιγκρή του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου ιδιοκτησίας Φωκά Μιχαήλ.
(μ) Κατασκευή και λειτουργία του έργου «Παραχώρηση και διάνοιξη δρόμου σε κοινή χρήση», εντός των ορίων του οικισμού Βαρυπέτρου στον Δήμο Θερίσου του Ν. Χανίων, ιδιοκτησίας Λαγουδάκη Μανώλη.
2.Η ανανέωση της έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για τα παρακάτω έργα:
(α) Λειτουργία ελαιουργείου, ιδιοκτησίας Ε.Α.Σ. Αποκορώνου ? Σφακίων που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως Καλυβών, του Δήμου Αρμένων του Ν. Χανίων.
(β) Λειτουργία ελαιουργείου, ιδιοκτησίας Ε.Α.Σ. Αποκορώνου ? Σφακίων που βρίσκεται εντός ορίων του οικισμού Βάμος, του Δήμου Βάμου του Ν. Χανίων.
(γ) Λειτουργία ελαιουργείου, ιδιοκτησίας «Γαλανάκης Χρήστος & ΣΙΑ Ο.Ε.» που βρίσκεται εντός ορίων του οικισμού Τρία Αλώνια, του Δ.Δ/τος Σφακοπηγάδι του Δήμου Μυθήμνης του Ν. Χανίων.
(δ) Λειτουργία υφιστάμενου εργαστηρίου αρτοποιίας, πιτοποιίας ζαχαροπλαστικής και πίτσας, με πρατήριο άρτου, ιδιοκτησίας «Μ. ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» που βρίσκεται εκτός των ορίων του οικισμού Μουρνιές του Δ. Ελ. Βενιζέλου Ν. Χανίων.
(ε) Λειτουργία ελαιουργείου, ιδιοκτησίας της «ΑΦΟΙ ΠΡΩΙΜΟΥ» ΟΕΒΕ που βρίσκεται εκτός ορίων οικισμού στην περιοχή Κάτω Γεράνι του Δήμου Πλατανιά του Ν. Χανίων.
(στ) της με αρ. πρωτ. 807/28-7-2006 Απόφασης Αντινομάρχη Χανίων Έγκρισης Περιβ. Όρων, για τη λειτουργία του Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων με πλυντήριο και λιπαντήριο, λόγω προσθήκης αυτόματου πωλητή υγρών καυσίμων, προσθήκη υπόγειας δεξαμενής χωρητικότητας 10 μ3 και προσθήκη υπαίθριου πλυντηρίου, ιδιοκτησίας του Καλφάκη Γεωργίου που βρίσκεται σε οικόπεδο εκτός οικισμού στην θέση «Όαση» και επί της δημοτικής οδού Αγιάς ? Γαλατά του Δήμου Ν. Κυδωνίας του Ν. Χανίων.
(ζ) 2η Ανανέωση της με αρ. πρωτ. 8278/98/29-3-99 Απόφασης νομάρχη Χανίων Έγκρισης Περιβ. Όρων για τη λειτουργία Τουριστικής Μονάδας επιπλωμένων διαμερισμάτων Δ΄ τάξης με την επωνυμία «GALAXY», δυναμικότητας 50 κλινών, που βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού Κάτω Σταλός του Δήμου Ν. Κυδωνίας, ιδιοκτησίας Πετρουλάκη Ευάγγελου.
(η) Λειτουργία πρατηρίου υγρών καυσίμων με πλυντήριο ? λιπαντήριο οχημάτων, που βρίσκεται εκτός ορίων οικισμού περιοχή στο Δ.Δ/μα Βαμβακόπουλου, του Δήμου Θερίσου και Τροποποίηση ως προς τις εγκαταστάσεις και την επωνυμία του ιδιοκτήτη από Βολάνη Ευθύμιο σε Βολάνη Γεώργιο.
(θ) Λειτουργία υφιστάμενου «φανοποιείου ? Βαφείου αυτοκινήτων» ιδιοκτησίας Νικολάου και Ιωάννη Τσοντάκη που βρίσκεται στην εντός των ορίων περιοχή του οικισμού Άγιος Αντώνιος του Δήμου Κολυμβαρίου Νομού Χανίων.
(ι) 1η ανανέωση της με αρ. πρωτ. 10845/17-10-2006 και της με αρ. πρωτ. 3056/5-6-2001 έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τη λειτουργία «Συνεργείου επισκευής ελαστικών και μηχανικών μερών αυτοκινήτων» ιδιοκτησίας «Ριτζάκη Κανάκη» που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης στην περιοχή Λιβάδια, στην οδό Δεληγιαννάκη 108, του Δήμου Χανίων του Νομού Χανίων.
(κ) Λειτουργία του Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων με πλυντήριο, λιπαντήριο και συνεργείο τροχών αυτοκινήτων ιδιοκτησίας της επιχείρησης «Α. Βουτσαδάκη ? Σ. Γαυγιωτάκης Ο.Ε.» που βρίσκεται σε οικόπεδο εντός οικισμού στο Δ.Δ/σμα Κουλουκουθιανών του Δήμου Βουκολιών του Ν. Χανίων.
3. Η Τροπ/ση της έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων των παρακάτω έργων:
(α) Της με αρ. πρωτ. 3635/15-6-2009 Απόφασης Νομάρχη Χανίων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την κατασκευή και λειτουργία υπαίθριου και στεγασμένου Σταθμού Αυτοκινήτων ? Πλυντήριο ? ιδιωτικό Πρατήριο Υγρών Καυσίμων λόγω προσθήκης Λιπαντηρίου ? Συνεργείου τροχών (βουλκανιζατέρ) και αύξηση του αριθμού αυτοκινήτων στάθμευσης, ιδιοκτησίας του «Γερωνυμάκης Γεώργ. και Σταύρ. Ο.Ε.» που βρίσκεται στη θέση «Κουλουρίδες» εκτός των ορίων του οικισμού Μουζουρά του Δήμου Ακρωτήριου.
(β) Της με αρ. πρωτ. 14020/24-11-2009 Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την εγκατάσταση μάντρας παλαιοσιδήρων και απόσυρσης οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους (Ο.Τ.Κ.Ζ.) σε υπαίθριο χώρο, που επίσης περιλαμβάνει προσωρινή αποθήκευση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού και προσωρινή αποθήκευση χρησιμοποιημένων ελαστικών, ιδιοκτησίας της εταιρείας με την επωνυμία «ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» σε μισθωμένο οικόπεδο στη θέση «Κατσάφρα» εκτός οικισμού, του Δ.Δ/τος Τσικαλαριών του Δήμου Σούδας Ν. Χανίων, λόγω της προσθήκης επιπλέον περιβαλλοντικού όρου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα