Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ:

“Το πρόγραμμα Καλλικράτης για την ριζική αναδιοργάνωση της Διοίκησης του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης, συνιστά έναν ολοκληρωμένο «οδικό χάρτη», με αναπτυξιακό προσανατολισμό που έχει ως στόχο την ενίσχυση, την αναβάθμιση και τη κατοχύρωση της διαφάνειας της Αυτοδιοίκησης και που ενσωματώνει, σε μεγάλο μέρος του, τις προτάσεις των φορέων της Αυτοδιοίκησης”.
Τα παραπάνω επισημαίνει ο Βουλευτής Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, με χθεσινή γραπτή δήλωση του για το θέμα. Παράλληλα σημειώνει πως «το εν λόγω σχέδιο αποτελεί κορυφαία πολιτική δέσμευση του
ΠΑΣΟΚ και εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια της νέας κυβέρνησης για ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος και του κράτους».
«Αυτό που επιχειρούμε με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» είναι η διοικητική, οικονομική, πολιτική
αλλά και ηθική επαναθε?ελίωση της αυτοδιοίκησης» σημείωσε ο κ. Σκουλάκης για να προσθέσει ότι «οι στόχοι που προωθεί ο εν λόγω σχεδιασμός αφορούν την ενδυνάμωση των θεσμών της αποκέντρωσης με αυτοδιοίκηση, την εξυπηρέτηση του πολίτη στον πληρέστερο βαθμό και το πλησιέστερο προς αυτόν επίπεδο και την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη».
Παράλληλα αναφέρει πως «το νέο πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης θα συμβάλλει δραστικά στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της αναποτελεσματικότητας, στη προστασία του έργου των αιρετών και του κύρους του αυτοδιοικητικού θεσμού, στην εμπέδωση της διαφάνειας, με σταθερούς κανόνες και χρηστή διοίκηση αλλά και στην εξοικονόμηση σημαντικών οικονομικών και ανθρώπινων πόρων».
Τέλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη Τοπική Αυτοδιοίκηση -και ειδικά σε πολλούς πρωτοβάθμιους ΟΤΑ σε όλη τη χώρα και στα Χανιά- δεν επιτρέπει σε
αυτούς, να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νέου μοντέλου ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα» και εξέφρασε την άποψη πως «ο Ν. Χανίων -αλλά και κάθε νομός της χώρας- θα αποκομίσει πολλαπλά οφέλη από αυτές τις σημαντικές θεσμικές αλλαγές και παρεμβάσεις που έρχονται».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα