Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Στις προϋποθέσεις χορήγησης δελτίων κοινωνικού τουρισμού έτους 2010 αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Γραφείο Χανίων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας του υπουργείου Απασχόλησης.
Συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων: Δικαιούχοι Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού Δ.Κ.Τ. έτους 2010, είναι όσοι εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι και τα μέλη των οικογενειών αυτών, δεν έλαβαν Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2009 ή εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος έτους 2009 ή εισιτήρια κρουαζιέρας έτους 2009.
Εξαιρούνται: οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, οι άγαμες μητέρες και οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίοι δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2010 ανεξάρτητα αν έλαβαν την παροχή αυτή το έτος 2009 ή εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος έτους 2009 ή εισιτήρια κρουαζιέρας έτους 2009.
Τα Άτομα με Αναπηρίες δικαιούνται μόνο ΔΚΤ έτους 2010 οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη αυτών ανεξάρτητα αν έλαβαν την παροχή αυτή το έτος 2009.
Οι δικαιούχοι Προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού άλλων φορέων ΟΓΑ ? ΕΟΤ δεν δικαιούνται Δ.Κ.Τ. έτους 2010 από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.
Oταν από την απογραφή δικαιούχων Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, προκύψει υπέρβαση του ορίου των 650.000 Δ.Κ.Τ. έτους 2010, η χορήγηση αυτών θα γίνει βάσει του συνολικού ατομικού ή οικογενειακού κατά περίπτωση εισοδήματος.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΔΕΛΤΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010
1) Οι εργαζόμενοι που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και έχουν πραγματοποιήσει εκατό (100) ημέρες εργασίας ή πενήντα (50) ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας μέσα στο έτος 2009.
1α) Οι εργαζόμενοι σε οικοδομικές εργασίες που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού και έχουν πραγματοποιήσει 75 ημέρες εργασίας ή 50 πενήντα ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας μέσα στο έτος 2009.
1β) Οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά, που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει πενήντα 50 ημέρες εργασίας ή επιδοτούμενης ανεργίας μέσα στο έτος 2009.
1γ) Οι άγαμες μητέρες και οι μονογονεϊκές οικογένειες, που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού εφ? όσον έχουν πραγματοποιήσει πενήντα 50 ημέρες εργασίας ή επιδοτούμενης ανεργίας
μέσα στο έτος 2009.
Επισημαίνεται ότι μονογονεϊκές για την λήψη παροχών από τον Ο.Ε.Ε. νοούνται οι οικογένειες στις οποίες υπάρχει ΜΟΝΟ ένας γονέας εν ζωή όπως χήρες, χήροι, άγαμοι πατέρες ή περιπτώσεις αφανείας και σε καμία περίπτωση οι διαζευγμένοι ή εν διαστάσει γονείς.
2) Οι συνταξιούχοι συγκεκριμένα:
Οσοι πριν συνταξιοδοτηθούν, (δηλ. το τελευταίο πριν την συνταξιοδότηση τους διάστημα) ήταν
ασφαλισμένοι σε φορέα κύριας ασφάλισης και κατέβαλαν εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής
Εστίας, για τουλάχιστον 1.500 ημέρες εργασίας.
Όσοι έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4.500 ημέρες εργασίας στον κλάδο ασφάλισης κατά του κινδύνου της ανεργίας σε προηγούμενο της συνταξιοδότησής τους φορέα.
Εξαιρούνται όσοι έκαναν αυτασφάλιση, προκειμένου να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες ημέρες εργασίας.
Για αυτούς να απαιτούνται 4.000 ημέρες εργασίας για κλάδο κατά του κινδύνου της Ανεργίας.
3) Άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) με ποσοστό αναπηρίας 67% τουλάχιστον (67% και άνω) και εφ? όσον τούτο προκύπτει από Γνωματεύσεις Α΄/βαθμίων ή Β/βαθμίων Υγειονομικών Επιτροπών των Ασφαλιστικών φορέων τους (ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΙΚΑ,
ΤΑΠΟΤΕ, ΔΕΗ, κ.λ.π.), οι οποίες προσδιορίζουν παθήσεις ή βλάβες ή νόσους που επιφέρουν αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του ποσοστού του 67%.
Τα ως άνω ΑμεΑ δικαιούνται Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού οι
ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη αυτών ανεξάρτητα αν έλαβαν Δ.Κ.Τ το έτος 2009 και δεν δικαιούνται
εισιτήρια του θερινού εκδρομικού προγράμματος ή κρουαζιέρας έτους 2010.
Προστατευόμενο μέλος δικαιούχου των παροχών του Οργανισμού (έμμεσα ασφαλισμένο), που είναι ΑμεΑ, δικαιούται Δ.Κ.Τ. 2010 για το ίδιο και για τον άμεσα ασφαλισμένο αυτού ως συνοδό, εφόσον προκύπτει η αναγκαιότητα συνοδείας από βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα.
Διευκρινίζεται, ότι κάθε δικαιούχος παροχών του Οργανισμού, που έχει προστατευόμενο μέλος ΑμεΑ, δικαιούται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού ή εισιτήρια θερινής περιόδου ή εισιτήρια κρουαζιέρας την μία χρονιά για το σύνολο των μελών της οικογένειας του και την άλλη χρονιά μόνο ΔΚΤ για το προστατευόμενο μέλος αυτού ΑμεΑ και τον ίδιο ως συνοδό, εφόσον προκύπτει η αναγκαιότητα συνοδείας από βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα.
Δικαιούχοι των παροχών του Οργανισμού κάθε χρόνο (όπως ορίζονται κάθε έτος με απόφαση του Δ.Σ του Οργανισμού π.χ. ΑμεΑ,
πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ) με προστατευόμενο μέλος, που είναι ΑμεΑ, δεν δικαιούται επιπλέον Δ.Κ.Τ. για το μέλος αυτό.
Όσα ΑμεΑ λαμβάνουν Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον Ε.Ο.Τ. ή από τον ΟΓΑ δεν δικαιούνται να λάβουν από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας την παροχή αυτή.
4) Οι υπάλληλοι του Ο.Τ.Ε. μετά την ισχύ της διάταξης του άρθρου 68 του Ν. 2676/99 και του αριθμ. 19467/ 6-3-2001 διευκρινιστικού εγγράφου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
5) Οι υπάλληλοι του Ο.Σ.Ε. μετά την ισχύ της διάταξης του άρθρου 8 του Ν. 2671/98
6) Οι υπάλληλοι των ΕΛ.ΤΑ, μετά την ισχύ της διάταξης του άρθρου 26 του Ν. 2668/98.
7) Οι εργαζόμενοι στον ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης.
8) Οι Ορκωτοί Λογιστές, που καταβάλουν εισφορές υπέρ του Ο.Ε.Ε.
9) Οι συνταξιούχοι του ΤΑΠΟΤΕ (ΟΤΕ, ΕΛ.ΤΑ, ΟΣΕ), που συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι το έτος 31/12/1977 και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από 1/1/2006 και μετά.
10) Οι συνταξιούχοι του «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ» ως εξής:
Όσοι κατέστησαν συνταξιούχοι μέχρι και 20/3/88.
Όσοι κατέστησαν συνταξιούχοι από 21/3/88 και μετά και εφ? όσον δεν επέλεξαν την υπαγωγή τους στην ασφαλιστική κάλυψη του Δημοσίου.
Επισημαίνεται ότι: τα προστατευόμενα μέλη (παιδιά) των δικαιούχων, όπως προκύπτει από το βιβλιάριο ασφαλιστικού φορέα δικαιούνται Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού από ηλικίας άνω των 5 ετών (έτος γέννησης από και το 2005) μέχρι της συμπλήρωσης του 18ου έτους της ηλικίας τους ή του 24ου εφόσον είναι άνεργα ή του 26ου εφόσον σπουδάζουν σε οποιαδήποτε Δημόσια Σχολή.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ:
Α. Ατομικό και οικογενειακό
βιβλιάριο ασθενείας σε ισχύ .
Β. Αστυνομική Ταυτότητα (άμεσα ασφαλισμένου και όσων εκ των προστατευομένων μελών έχουν).
Γ. Αποσπάσματα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης εργαζομένου
(ο ισχύων τύπος ενσήμων) με 100 ημέρες εργασίας έτους 2009.
Σε επιχειρήσεις που δεν έχουν εκδοθεί τα αποσπάσματα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης των εργαζομένων για το έτος 2009 θα προσκομίζεται βεβαίωση από το Ι.Κ.Α. με τον αριθμό των ημερών απασχόλησης κατά το έτος 2009 ή βεβαίωση εργοδότη, που να βεβαιώνει τον αριθμό των ημερών εργασίας κατά το έτος 2009 και τον κλάδο ασφάλισης θεωρημένη από το Ι.Κ.Α. ή επικυρωμένο από το Ι.Κ.Α. αντίγραφο της αναλυτικής περιοδικής δήλωσης έτους 2009 του εργοδότη προς το Ι.Κ.Α., προκειμένου να είναι δυνατή η διαπίστωση καταβολής εισφορών υπέρ Ο.Ε.Ε.
Δ. Πρωτότυπο και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος (της εφορίας) οικονομικού έτους 2009 (με το ΑΦΜ και των δύο συζύγων). Το αντίγραφο
επισυνάπτεται στην αίτηση της απογραφής του δικαιούχου
ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ: ως προς τον
απαιτούμενο αριθμό ημερών εργασίας:
α) Οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά, οι άγαμες μητέρες και οι μονογονεϊκές
οικογένειες, για τους οποίους απαιτούνται πενήντα 50 ημέρες εργασίας έτους 2009 ή πενήντα 50 ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας έτους 2009 και
β) Οι εργαζόμενοι σε οικοδομικές εργασίες, για τους οποίους
απαιτούνται 75 ημέρες εργασίας ή 50 ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας, μέσα στο έτος 2009.
Σε περίπτωση επιδοτούμενης ανεργίας θα προσκομίζεται απαραίτητα η εγκριτική απόφαση επιδοτούμενης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
Οι εργαζόμενοι σε άλλο κύριο ασφαλιστικό φορέα εκτός Ι.Κ.Α.
(ΔΕΗ, ΤΑΠΟΤΕ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ) θα προσκομίζουν βιβλιάριο ασθενείας και στην περίπτωση που προστατεύουν παιδιά (για τη διαπίστωση του ορίου ηλικίας αυτών του 18ου ή 24ο ή 26ο αναλόγως) θα προσκομίζουν ληξιαρχική πράξη γέννησης ή βεβαίωσης σπουδών, εφόσον σπουδάζουν.
Οι απολυόμενοι από το στράτευμα οι οποίοι πριν την στράτευσή τους ήταν δικαιούχοι των παροχών του Οργανισμού και μέσα σε διάστημα έξη ( 6) μηνών , εφ? όσον προσκομίσουν απολυτήριο Στρατού και βιβλιάριο ασθενείας θεωρημένο από το Ι.Κ.Α. για το έτος 2009 .
Οι διαζευγμένοι γονείς, που προστατεύουν παιδιά θα προσκομίζουν διαζευκτήριο ή αντίγραφο αγωγής, καθώς και Απόφαση Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία θα ορίζονται τα της επιμέλειας των τέκνων.
Άνδρες ή γυναίκες σε χηρεία που προστατεύουν παιδιά να προσκομίζουν ληξιαρχική πράξη θανάτου.
Οι άγαμες μητέρες και οι μονογονεϊκές οικογένειες θα προσκομίζουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Οι εργαζόμενοι στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης και οι Ορκωτοί Λογιστές, που είναι δικαιούχοι των παροχών του Οργανισμού θα προσκομίζουν:
1. Το Δελτίο παροχών, (το οποίο θα σφραγίζεται με τις χορηγούμενες παροχές)
2. Δελτίο Αστυνομικής ταυτότητας άμεσα ασφαλισμένου και όσων εκ των προστατευομένων μελών έχουν και
3. Πρωτότυπο και αντίγραφο Εκκαθαριστικού Σημειώματος φόρου εισοδήματος (της εφορίας) οικονομικού έτους 2009 (με το ΑΦΜ και των δύο συζύγων). Το αντίγραφο επισυνάπτεται στην αίτηση απογραφής του δικαιούχου.
ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ :
α) Ατομικό και οικογενειακό
βιβλιάριο ασθενείας σε ισχύ.
β) Αστυνομική ταυτότητα (άμεσα ασφαλισμένου και όσων εκ των προστατευομένων μελών έχουν,
γ) Αρχική απόφαση σύνταξης ή βεβαίωσης από τον συνταξιοδοτικό φορέα, που θα βεβαιώνει τον κλάδο εργασίας και τον αριθμό των πραγματοποιηθεισών ημερών εργασίας.
δ) Πρωτότυπο και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος (της εφορίας) οικονομικού έτους 2009 (με το ΑΦΜ και των δύο συζύγων). Το αντίγραφο
επισυνάπτεται στην αίτηση απογραφής του δικαιούχου.
ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ: με ποσοστό αναπηρίας 67% τουλάχιστον.
α) Βιβλιάριο ασθενείας ατομικό και οικογενειακό σε ισχύ.
β) Αστυνομική ταυτότητα (άμεσα ασφαλισμένου και όσων εκ των προστατευόμενων μελών έχουν,
γ) Γνωματεύσεις Α/βάθμιων ή Β/βάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών, των Ασφαλιστικών Φορέων τους (Ι.Κ.Α., ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΕΗ, ΤΑΠΟΤΕ, κλπ.) από τις οποίες προκύπτουν παθήσεις που επιφέρουν αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του 67%.
δ) Πρωτότυπο και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος (της εφορίας) οικονομικού έτους 2009 (με το ΑΦΜ και των δύο συζύγων). Το αντίγραφο επισυνάπτεται στην αίτηση απογραφής του δικαιούχου.
ε) Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα, από τη οποία θα προκύπτει η αναγκαιότητα συνοδείας για τη χορήγηση Δελτίου σε συνοδό.
– Η απογραφή των δικαιούχων στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έτους 2010 θα χρίσει πανελλαδικά στην Περιφέρεια με αλφαβητική σειρά στις 25 Ιανουαρίου 2010 και θα ολοκληρωθεί στις 2 Μαρτίου 2010.
Οι ώρες απογραφής θα είναι απο 8 π.μ. έως 5 μ.μ..


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα