Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το ποτάμι πήρε τη ζωή του Ρέθυμνο.
Έσβησαν και οι τελευταίες αχνές ελπίδες χθες το πρωί, για τη ζωή του 40χρονου Μανώλη Λαγουδάκη από το Πέραμα, καθώς το άψυχο σώμα του βρέθηκε στις όχθες του ποταμού Γεροπόταμου, πεντέμισι χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που τον παρέσυρε ο ορμητικός χείμαρρος το απόγευμα της Κυριακής.
Η σορός του εντοπίστηκε περίπου στις 10.30 χθες το πρωί, στο ύψος των Αγγελιανών, ενάμισι χιλιόμετρο περίπου πριν από τη γέφυρα του Γεροπόταμου. Ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε μέχρι εκείνο το σημείο από τα ορμητικά νερά και το κορμί του βρέθηκε εγκλωβισμένο σε κλαδιά δέντρων.
Ο 40χρονος παρασύρθηκε από χείμαρρο στην περιοχή του Περάματος, όταν την Κυριακή το απόγευμα επιχείρησε να διασχίσει ένα ρέμα με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του. Τα νερά ήταν πολύ ορμητικά και παρέσυραν το όχημα. Τότε προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητο, αλλά δεν στάθηκε τυχερός και χάθηκε στα νερά.
Ο 12χρονος ανιψιός του βγήκε από το αυτοκίνητο και κατάφερε να πιαστεί από κάτι κλαδιά που ευτυχώς βρέθηκαν μπροστά του και εκεί τον βρήκαν οι ομάδες διασωστών και τους ενημέρωσε για τον θείο του.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου άνδρα, πατέρα δύο μικρών παιδιών, ήταν συνεχείς από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισής του.
Η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ΕΜΑΚ, οι αστυνομικές αρχές και εθελοντές διασώστες με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να εντοπίσουν τον άτυχο άνδρα.
Το έργο τους δύσκολο, καθώς η στάθμη του ποταμού είχε ανέβει πολύ λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και ήταν σχεδόν αδύνατο να μπουν σε αυτόν και να ερευνήσουν.
Χθες, που η στάθμη του νερού είχε κατέβει, τα σωστικά συνεργεία έκαναν έρευνα στις όχθες του ποταμού και μέσα σε αυτόν.
Μαζί με την ομάδα των διασωστών και άλλων εθελοντών στα Αγγελιανά, ήταν μεταξύ άλλων και ένας νεαρός κάτοικος της περιοχής, ο Λευτέρης Κιαγιάς, ο οποίος γνωρίζοντας την περιοχή προσπαθούσε να συνδράμει το έργο των αρχών. Αυτός μαζί με έναν άνδρα των ΤΑΕ, ήταν οι πρώτοι που είδαν το άψυχο σώμα του Μανώλη Λαγουδάκη στην όχθη του ποταμού.
Άμεσα ενημερώθηκαν οι επικεφαλής και ξεκίνησε η προσπάθεια να ανασύρουν τη σορό από τον ποταμό. Ασθενοφόρο στη συνέχεια παρέλαβε το άψυχο κορμί του άνδρα και το μετέφερε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, προκειμένου να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή.
Βαρύ το κλίμα στο σημείο εντοπισμού του αγνοούμενου με τους συγγενείς να έχουν καταφτάσει αμέσως μόλις τους γνωστοποιήθηκε πως βρέθηκε το κορμί του δικού τους ανθρώπου στον ποταμό. Κάθε ελπίδα που είχαν πως μπορεί να είναι ζωντανός, εξανεμίστηκε από τη σκληρή πραγματικότητα.
Παρών στην επιχείρηση ήταν και ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου, Μανώλης Παραβολιδάκης, ενώ από νωρίς το πρωί την επιχείρηση συντόνιζαν ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου Γιώργος Μαρκουλάκης και ο Υποδιοικητής της 3ης ΕΜΑΚ Ηρακλείου, Γιώργος Τσικαλάς.
ΧΑΡΑ ΒΗΛΑΡΑ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα