Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Ημερίδα για το ΕΣΠΑ με ομιλία Αρναουτάκη.
Ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σταύρο Αρναουτάκη διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διπλωματούχων Οικονομικών Επιστημών Νομού Χανίων το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΧ). Το θέμα της ημερίδας είναι: “Προοπτικές και δυνατότητες αξιοποίησης του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Κρήτης”. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της βράβευσης τριών σημαντικών προσωπικοτήτων για την κοινωνική, οικονομική και επιστημονική συνεισφορά τους στην Κρήτη και συγκεκριμένα τους: κ. Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης και διευθυντή του Εργαστηρίου Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, κ. Μιχάλη Μαρακάκη, πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων και κ. Αλκίνοο Νικολαΐδη, διευθυντή του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ).
ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ
Διακοπή κυκλοφορίας
Στη διακοπή της κυκλοφορίας μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου στην περιοχή Καλό Νερό του επαρχιακού οδικού δικτύου Αλικιανός – Σούγια προχωρά η Νομαρχία Χανίων. Στην περιοχή που εκτελούνται έργα οδοποιίας και αλλαγής της χάραξης, παρουσιάζονται κατολισθήσεις και για αυτό τον λόγο η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας με ανακοίνωσή της επισημαίνει πως θεωρεί απαραίτητη τη διακοπή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο σημείο καθώς υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες ατυχήματος. “Η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει μέχρι οι καιρικές συνθήκες επιτρέψουν την αποκατάσταση του προβλήματος” αναφέρει η υπηρεσία σε δελτίο Τύπου, επισημαίνοντας πως η κυκλοφορία των οχημάτων και η εξυπηρέτηση των κατοίκων μπορεί να γίνεται από τους δρόμους:
– Ταυρωνίτης, Συρίλι, Ντερές, Νέα Ρούματα.
– Φουρνές, Λάκκοι, Ομαλός, Πέτρα Σελί.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νομαρχία ο δρόμος θα δoθεί προς χρήση ξανά στα τέλη Ιανουαρίου ή το αργότερο στις πρώτες μέρες του Φεβρουάρη.
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ
Σύσκεψη αδιόριστων
Συνάντηση στα γραφεία της ΕΛΜΕ στο 1ο Γυμνάσιο οργανώνει αύριο, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, στις 9.15 π.μ., το παράρτημα Χανίων της Πανελλήνιας Ενωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών. Αφορμή είναι η κινητοποίηση στις 23 Ιανουαρίου στα Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι.
ΓΕΣΑΣΕ:
“Ναι στους αγώνες,
ναι στον διάλογο”
«Ναι στους αγώνες, ναι στον διάλογο», λέει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας.
Και προσθέτει: «Η ΓΕΣΑΣΕ από την πρώτη στιγμή συμμετέχει ενεργά στις αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου, ενώ θα πάρει μέρος και στον διάλογο, στις 25 – 26 Ιανουαρίου, θεωρώντας ότι είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί».
Η ΓΕΣΑΣΕ, αφού αναφέρεται στα προβλήματα του αγροτικού τομέα, επισημαίνει ότι «το αγροτικό κίνημα με τους αγώνες και την ανυποχώρητη στάση του απέναντι στα προβλήματα μπορεί να επιβάλλει ένα διεκδικητικό πλαίσιο που μέσα από τον ουσιαστικό και δεσμευτικό διάλογο μπορεί να οδηγήσει σε αποφάσεις και λύσεις που θα διασφαλίζουν τα ταξικά συμφέροντα του αγρότη». Για τον λόγο αυτό η ΓΕΣΑΣΕ «συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες του εθνικού διαλόγου που οργανώνεται από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και το ΥΠΑΑΤ, και θα κορυφωθεί στις 25 – 26 Ιανουαρίου. Τις ημέρες αυτές θα καταδειχθεί αν ο διάλογος είναι προσχηματικός (όπως συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν) ή εάν πράγματι είναι η ουσιαστική απαρχή ανάταξης της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και όλης της υπαίθρου. Αν, δηλαδή, αναληφθούν από την κυβέρνηση σαφείς δεσμεύσεις και συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας υλοποίησης πολιτικών που θα βρίσκουν σύμφωνους τους έλληνες αγρότες».
Παράλληλα, τονίζει ότι «πολλά από τα αιτήματα δεν απαιτούν επιπλέον δαπάνες ή υπερβάσεις των όσων προβλέπονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Απαιτούν πρωτίστως συγκρούσεις με κερδοσκόπους, συγκρούσεις με ένα Δημόσιο που συχνά αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη, συγκρούσεις με την κατασπατάληση δημοσίων πόρων, συγκρούσεις με συμφέροντα και νοοτροπίες που κρατούν τους αγρότες όμηρους μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, συγκρούσεις με νοοτροπίες που θέλουν τους αγρότες καταδικασμένους στην οικονομική και κοινωνική ανισότητα, συγκρούσεις με αυτούς που θέλουν τη Γεωργία χωρίς προσανατολισμό, συγκρούσεις με επιλογές που θέλουν την Ελλάδα εισαγωγέα τροφίμων και όχι παραγωγική χώρα που κατακτά αγορές και παράγει πλούτο. Συνεπώς η έξοδος από την κρίση σχετίζεται με τη βούληση της κυβέρνησης να αναλάβει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες και πειστικές δεσμεύσεις αλλά και με τη δυναμική του αγροτικού κινήματος», καταλήγει η ΓΕΣΑΣΕ.
ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
Επτά νεκροί σε
τροχαία στα Χανιά
Ενας από τους πιο αιματηρούς μήνες ήταν ο Οκτώβριος του 2009 για τον Νομό Χανίων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Στατιστικής Ν. Χανίων κατά τον μήνα Οκτώβριο αναφέρθηκαν επτά νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα και οκτώ τραυματίες. Τον ίδιο μήνα του 2008 είχαν σκοτωθεί δύο άτομα και είχαν τραυματισθεί 18.
ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ
Ενημέρωση για
μαθησιακές δυσκολίες
Επιστημονική – ενημερωτική συνάντηση με θέμα τις μαθησιακές δυσκολίες και τα προβλήματα συμπεριφοράς στην προσχολική και σχολική ηλικία διοργανώνει ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Περιβολίων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σήμερα, στις 6 απόγευμα, στον χώρο του Δημοτικού σχολείου. Ομιλητές θα είναι οι επιστημονικοί σύμβουλοι:
– Νεκταρία Πατεράκη, παιδοψυχολόγος,
– Πόπη Χαιδεμενάκη, λογοθεραπεύτρια,
– Φωτεινή Φιλιούση, παιδίατρος.
ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Αλλαγή δρομολογίων
Αλλαγή των δρομολογίων από Χανιά – Αεροδρόμιο -Χανιά ανακοίνωσε η ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου Α.Ε., μετά από επιθυμία του επιβατικού κοινού. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της τα δρομολόγια θα ισχύουν μέχρι τις 31 Μαρτίου. Συγκεκριμένα τα δρομολόγια απο Χανιά για Αεροδρόμιο θα είναι: 6 π.μ., 6.50 π.μ., 9.30 π.μ., 3 μ.μ., 7.30 μ.μ., 8.30 μ.μ. Από Αεροδρόμιο για Χανιά: 7.15 π.μ., 8.20 π.μ., 11 π.μ., 4.15 μ.μ., 9 μ.μ. και 9.30 μ.μ.
ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Συνάντηση Σφακιανών
H Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία Σφακίων ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στις 5.30 το απόγευμα, θα γίνει ενημερωτική συνάντηση των Σφακιανών των Χανίων στο καφέ – παντοπωλείο: “Το Μπακάλικο της Χρυσοπηγής” που βρίσκεται στην οδό Πατρ. Βαρθολομαίου 26 στη Χρυσοπηγή (στον δρόμο για Ξυλοκάμαρα).
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Βραβείο “Ι. Γεωργακάκη”
Στη μνήμη του αειμνήστου δημοτικού συμβούλου, Ιωάννη Γεωργακάκη, ο Δήμος Χανίων θεσμοθέτησε ετήσιο βραβείο για τον πρώτο στη βαθμολογία νεοεισαχθέντα σπουδαστή σε τμήμα Νομικής Σχολής του εσωτερικού, δημότη Χανίων, κατά την ημερομηνία που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής των υποψηφίων στις ανώτατες σχολές και συγκεκριμένα στις Νομικές Σχολές της Ελλάδος, συνοδευόμενο με χρηματικό βραβείο 1.500 ευρώ, με τον τίτλο «Βραβείο Γεωργακάκη». Για το Βραβείο, έτους 2009, παρακαλείται ο ενδιαφερόμενος – η να απευθυνθεί στον Δήμο Χανίων (Γραφείο Παιδείας τηλ. 2821341621) για την παροχή περισσότερων πληροφοριών.
KATA TOY ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Κατηγορίες
για υπεξαίρεση
Ηράκλειο
Με την κατηγορία της κακουργηματικής υπεξαίρεσης για ποσό 345.000 ευρώ, απολογήθηκε τις ημέρες των Χριστουγέννων στον ανακριτή ο πρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Παλλήκαρης. Κατηγορείται ότι ιδιοποιήθηκε το ποσό αυτό από τη διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για νέους οφθαλμίατρους, τη διεξαγωγή επεμβάσεων διόρθωσης μυωπίας και την πραγματοποίηση συνεδρίων με έξοδα του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Ερευνας.
Ο κ. Παλλήκαρης βρέθηκε στο μικροσκόπιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων το 2006, για τις οικονομικές δραστηριότητες που ανέπτυσσε ως καθηγητής του Πανεπιστημίου, μετά από δημοσιεύματα για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και κατόπιν εντολής του εισαγγελέα. Μετά από τρία χρόνια ασκήθηκε δίωξη εναντίον του για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, ενώ εκκρεμεί στο δικαστικό συμβούλιο η επιβολή ή όχι χρηματικής εγγύησης.
Ο κ. Παλλήκαρης σε χθεσινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι “με μια ωμή εκμετάλλευση της συγκυρίας κάποια τοπικά ΜΜΕ κατασκευάζουν μια «επικαιρότητα» που στοχοποιεί και μέσω εμού, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τους ερευνητικούς του θεσμούς, το επιστημονικό του κύρος, καθώς και τα πρόσωπα που πιστά το υπηρετούν”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα