Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Άστοχος τσαμπουκάς?!

Παρά τις αντιδράσεις που εισέπραξε και από το εσωτερικό του κόμματός του ο κ. Σαμαράς για τον ισχυρισμό του ότι η χώρα ευρίσκεται κατά την επιεικέστερη έκφραση, όπως είπε, υπό καθεστώς ακυβερνησίας, επανέλαβε τον ισχυρισμό του και στις εργασίες του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ. Αν δεχτούμε ως αληθή τη διαπίστωσή του, τότε ως συνεπής θεσμικός παράγων στον οποίο δεν επιτρέπεται να βλέπει τη χώρα του ακυβέρνητη χωρίς να αντιδρά, θα έπρεπε πέρα από τις διαπιστώσεις να περάσει στο «διά ταύτα» και να ζητήσει άμεσα εκλογές. Αυτή είναι πρωταρχική υποχρέωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης: για να κυβερνηθεί η χώρα?! Βέβαια, εκτός από την εσωκομματική απόρριψη που συνάντησε ο φραστικός «τσαμπουκάς» του, τον απορρίπτει και η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος (53,9%) που θεωρεί ως τον πιο ενδεδειγμένο, υπό τις άθλιες οικονομικές συνθήκες που άφησαν κληρονομιά οι δυο πρόσφατες κυβερνήσεις της παράταξής του, τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι λοιπόν εκτός πραγματικότητας η εκτίμηση ότι η παράλειψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει αυτό που του επιβάλλει η θεσμική του θέση, σημαίνει ότι δεν βλέπει εκλογική νίκη επί της παράταξης την οποία κατηγορεί ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα?! Η πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO (για το Mega) σφραγίζει αυτή την εκτίμηση δίνοντας στο ΠΑΣΟΚ προβάδισμα 11%…!

Συν αθροίζοντας?

Ο κ. Σπύρος Λυκούδης, μέλος της πολιτικής γραμματείας του Συνασπισμού, όταν ρωτήθηκε για τη θέση που εξέφρασε ο κ. Φ. Κουβέλης της Ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ, περί υπερψήφισης του κ. Παπούλια ως προέδρου της Δημοκρατίας για δεύτερη θητεία συμφώνησε απολύτως. Επεκτείνοντας την απάντησή του, εξέφρασε την απορία του για την αρνητική στάση του κ. Αλέξη Τσίπρα σε αυτή τη θέση. «Με εκπλήσσει» δήλωσε, η αιτιολόγηση της άρνησης ότι «δεν μπορούμε να αθροίσουμε τις ψήφους μας με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ γιατί θα είναι σαν να συμφωνούμε με τις πολιτικές τους»! Ο κ. Λυκούδης είναι ένας από τους πολλούς που εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους για τον τρόπο χάραξης και έκφρασης της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δηλώσεις και οι θέσεις διάφορων παραγόντων και του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές δημοσιοποιούνται, θυμίζουν το γνωστό σχόλιο του αείμνηστου Γέρου της Δημοκρατίας για τον γιο του Ανδρέα: Προσθέτουν γρίνια, αφαιρούν ψηφοφόρους, πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα και διαιρούν το κόμμα. Βλέπετε, και οι πολιτικές που ακολουθεί ένα κόμμα είναι θέμα αριθμητικής.

Δεν αρέσουμε?!

Όπως γίνεται γνωστό, η επιτήρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επεκταθεί, και σε άλλους τομείς πέραν των δημοσιονομικών στοιχείων που παρέχει η χώρα μας. Όπως προκύπτει από δηλώσεις των κ. Γιούνκερ κι Αλμούνια, η Ένωση θα απευθύνει συνεχείς υποδείξεις σε όποιον χάνει έδαφος στον τομέα της ανταγωνιστικότητας όπου η χώρα μας καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ. Εννοείται λοιπόν ότι η Ελλάδα πρώτη θα δεχθεί τέτοιες υποδείξεις. Δυστυχώς το έλλειμμα στο ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών μας με το εξωτερικό άγγιξε το 20%…! Δεν πουλάμε τα προϊόντα μας διότι δεν τα προωθούμε με σωστό και έξυπνο τρόπο και όπως έλεγε η αείμνηστη Μελίνα? δεν αρέσουμε?!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα