Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Αθήνα
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρουσιάσουν οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας την πρόταση της κυβέρνησης για καθιέρωση του νέου φόρου με στόχο τη στήριξη των ασφαλιστικών Ταμείων.
Στη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Εργασίας, οι φορείς εξέφρασαν τη διαφωνία τους στην επιβολή άμεσου φόρου στα εισοδήματα.
Μέσω της φορολόγησης αυτής, το υπουργείο Εργασίας προσδοκά πόρους ύψους 3 δισ. ευρώ το χρόνο.
Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε από το ΙΚΑ να διεκδικήσει από την πρώην Ολυμπιακή που βρίσκεται σε εκκαθάριση, οφειλές ύψους 660 εκατ. ευρώ.
Παράλληλά, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη ζητά επαναδιαπραγμάτευση των χρημάτων που πρέπει να καταβάλλει ο ΟΤΕ στο ΙΚΑ για την εθελούσια έξοδο του 2005.
Ο κ. Λοβέρδος πρότεινε επίσης να πληρώνονται οι ανασφάλιστοι έως σήμερα οικιακοί βοηθοί και εργάτες στα αγροκτήματα με ένα είδος επιταγής, την οποία θα εξαργυρώνουν στη συνέχεια στο ΙΚΑ ή στον ΟΓΑ.
Για σαρωτικές μειώσεις συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα όσα συζητήθηκαν χθες στην Επιτροπή για το ασφαλιστικό.
Όπως υποστηρίζει ο Δημ. Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ:
«Οι κυβερνητικές προτάσεις για τη μετατροπή της κοινωνικής σε ατομική-ιδιωτική ασφάλιση
οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε σαρωτικές μειώσεις των συντάξεων και σε πολύ μεγάλη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Με όσα ισχυρίζεται και προτείνει ο υπουργός Εργασίας για το ασφαλιστικό απομακρύνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι των ασφαλισμένων και υπερβαίνει προς το χειρότερο ακόμα και τις προτάσεις Γιαννίτση, που είχαν εσπευσμένα αποσυρθεί κάτω από τη γενική κατακραυγή της κοινωνίας».
«Ο υπουργός Εργασίας, αντί να τρομοκρατεί συνεχώς τους ασφαλισμένους με την απειλή των άδειων ταμείων, θα έπρεπε ήδη να έχει πάρει μέτρα για να τα γεμίσει μέσω της πάταξης της εισφοροδιαφυγής και της μαύρης-ανασφάλιστης εργασίας που στερούν την κοινωνική ασφάλιση από έσοδα 8 δισ. ευρώ το χρόνο» προσθέτει ο κ. Στρατουλης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα