Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αθήνα
Η Saxo Bank, που εξειδικεύεται σε online συναλλαγές και επενδύσεις, παρουσίασε τις ετήσιες οικονομικές προβλέψεις της και τις “ακραίες προβλέψεις” για το νέο έτος. Χρονιά με προκλήσεις και πιθανό αποπληθωρισμό το 2010 για την ελληνική οικονομία”, όπως εκτιμά η Saxo Bank
Η Saxo Bank εκτιμά ότι το 2010 θα είναι έτος αναπληθωρισμού και ότι οι θετικές τάσεις που ξεκίνησαν το δεύτερο εξάμηνο του 2009 θα συνεχισθούν και το 2010, όπως τονίσθηκε κατά την παρουσίαση στην Αθήνα των οικονομικών προβλέψεων για το 2010 και των εκτιμήσεων για την πορεία της διεθνούς και της Ελληνικής οικονομίας φέτος. Ωστόσο, αναμένονται μετωπικές συγκρούσεις με αντίρροπες τάσεις στις δομές του συστήματος, οι οποίες θα μπορούσαν να μετατρέψουν το 2010 σε μια χρονιά με συνεχείς
εναλλαγές.
Σύμφωνα με την Saxo Bank, η δραματική επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας θα είναι ένα από τα ζητήματα που ενδέχεται να ασκήσουν τη μεγαλύτερη επιρροή στις διεθνείς αγορές που συνεχίζουν να κυριαρχούνται από αβεβαιότητα – όταν δηλαδή το μοντέλο εξαγωγών με άξονα τις επενδύσεις προσκρούσει στη μειούμενη ζήτηση από τις Δυτικές χώρες. Οι κινεζικές εξαγωγές μειώθηκαν σχεδόν 20% το προηγούμενο έτος, και οι αγορές αντιμετωπίζουν την Κίνα με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπιζαν την Ιαπωνία το 1988.
Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, η οποία “για την ώρα καταγράφει θετικό πληθωρισμό”, η Saxo Bank εκτιμά ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσει αποπληθωρισμό το 2010, καθώς τα δημοσιονομικά ελλείμματα και τα ελλείμματα στον προϋπολογισμό “θα αποτελέσουν μια πρόκληση τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση”.
Η Saxo Bank εξηγεί ότι η Ελλάδα, σε αντίθεση με την Ιρλανδία, η οποία επέδειξε πολιτική βούληση για τη λήψη σκληρών αποφάσεων, “επέτρεψε για μεγάλο διάστημα τη διόγκωση των εν λόγω προβλημάτων”, δημιουργώντας έτσι “ένα πραγματικό πρόβλημα”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα