Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Αθήνα
Στον εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνήσει ποινικές ευθύνες της διοίκησης του Τραμ κατά το έτος 2009, απέστειλε το πόρισμά του ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής. Σύμφωνα με το πόρισμα αυτό, τη συγκεκριμένη περίοδο πολλαπλασιάστηκε το προσωπικό του Τραμ χωρίς να έχει επεκταθεί το δίκτυο και χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού. Όπως δήλωσε η κυβέρνηση, η υπόθεση θα σταλεί στη δικαιοσύνη.
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο 35σελιδο πόρισμα του κ. Ρακιντζή, στο τραμ προσελήφθη ακόμη και οδηγός χωρίς δίπλωμα οδήγησης, αλλά και επόπτης ασφάλειας και ελέγχου γραμμών, μια εξαιρετικά νευραλγική θέση, με προηγούμενη εργασιακή εμπειρία στη… μαγειρική. .
Ενώ τέλος Μαρτίου του 2004 το προσωπικό στο τραμ ανερχόταν σε 192 άτομα, από τον Απρίλιο του 2004 και ως 2 Σεπτεμβρίου 2009, το προσωπικό στο τραμ αυξήθηκε κατά 250%, δηλαδή έφτασε τα 637 άτομα και μάλιστα χωρίς να έχει επεκταθεί το δίκτυο.
Μόνο το 2009 έγιναν 154 προσλήψεις χωρίς να προκηρυχτούν οι σχετικές θέσεις, δηλαδή μόνο με απόφαση διοικητικού συμβουλίου.
Όπως αναφέρεται στο πόρισμα μόλις την προηγούμενη της προκήρυξης των εθνικών εκλογών της 4
Οκτωβρίου προσελήφθησαν 62 άτομα ύστερα από ολιγόλεπτη συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης και χωρίς να κρατηθούν πρακτικά.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το κόστος μισθοδοσίας του τραμ να είναι διπλάσιο από τα συνολικά έσοδα του τραμ και τριπλάσιο από τον κύκλο εργασιών της επιχείρησης. Ο επιθεωρητής δημοσίας διοίκησης προχώρησε στη διερεύνηση του θέματος ύστερα από σχετικό αίτημα του Υπουργού Υποδομών στις 30 Οκτωβρίου.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από τη τελευταία διοίκηση του τραμ, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του τραμ μέχρι και το Μάρτιο του 2009 Χρίστος Αναστασόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας διευκρίνισε ότι επί θητείας του δεν έγιναν τέτοιου είδους προσλήψεις καθώς υπήρχε
απόφαση να μη γίνουν προσλήψεις ώσπου το τραμ να επεκταθεί μέχρι τον Πειραιά
“Αυτοί οι διορισμοί έγιναν επί ΝΔ, το όργιο προσλήψεων στην ΤΡΑΜ Α.Ε., αλλά και σε άλλες παρόμοιου χαρακτήρα εταιρείες το έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα και θα πάρει το δρόμο προς την αποκατάσταση της νομιμότητας”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι όποιος έχει διοριστεί
παράνομα θα έχει τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος και συμπλήρωσε ότι “περιμένουμε και το ακριβές πόρισμα του κ. Ρακιντζή για να δούμε πώς θα εξελιχτεί η
υπόθεση αυτή”. Επιπλέον, σημείωσε ότι “δεν μπορεί τα χρήματα του ελληνικού λαού να κατασπαταλούνται με αυτόν τον τρόπο” και υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψουμε να ξαναγίνει κάτι τέτοιο”.
Ακόμα, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι επί ΠΑΣΟΚ
είχαν “παγώσει” οι προσλήψεις και στην ΤΡΑΜ ΑΕ και στο ΜΕΤΡΟ, αλλά και οπουδήποτε αλλού υπήρξαν παράνομες προσλήψεις και πρόσθεσε ότι αυτές παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης.
Όσον αφορά στη διοίκηση της ΤΡΑΜ ΑΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αυτή θα αλλάξει μέσα στα πλαίσια αλλαγής αναλόγων διοικήσεων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα