Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ

Πορτ Ο Πρενς
Ο Σαντζάι Γκούπτα, γνωστός δημοσιογράφος του CNN, πραγματοποίησε χειρουργική
επέμβαση σε ένα 12χρονο κορίτσι από την Αϊτή, πάνω σε Αμερικανικό αεροπλανοφόρο, ανοιχτά του Πορτ
Ο Πρενς. Η ιατρική ομάδα του αεροπλανοφόρου Carl Vinson είχε ήδη πραγματοποιήσει μία πρώτη επέμβαση στο κορίτσι, ωστόσο και μία δεύτερη κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να αφαιρεθεί από το κρανίο της του κοριτσιού, σφηνωμένο θραύσμα. Αμέσως, η ιατρική ομάδα κάλεσε στο νοσοκομείο της Ατλάντα όπου εργάζεται ο κ. Γκούπτα ως νευροχειρουργός, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει τα θέματα υγείας για λογαριασμό του CNN.
Ο εκπρόσωπος της πλωτής αμερικανικής βάσης, Έρικ Σνάιντερ, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Τηλεφωνήσαμε στην Ατλάντα, όπου βρίσκεται η έδρα του CNN, και μας έφεραν σε επαφή με το δόκτορα Γκούπτα που βρισκόταν στο Πορτ-ο-Πρενς”. O 40χρονος δημοσιογράφος, κατόρθωσε με τη βοήθεια του συνάδελφου του, να χειρουργήσει επιτυχώς το νεαρό κορίτσι.
Το θραύσμα αφαιρέθηκε και η μικρή αναμένεται ότι θα αναρρώσει πλήρως, όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος τα μέσα ενημέρωσης, συμπληρώνοντας πως ήταν τιμή του που βοήθησε. Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που ο Γκούπτα αφήνει το ρεπορτάζ για να βοηθήσει συνανθρώπους του.
Παλαιότερα, όταν κάλυπτε τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, είχε πραγματοποιήσει ακόμα πέντε
χειρουργικές επεμβάσεις.
Ο Μπαράκ Ομπάμα μάλιστα, είχε προτείνει στον ινδικής καταγωγής δημοσιογράφο, να αναλάβει επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε τη τιμητική αυτή θέση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα