Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΤΑ “ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ”

Χιλιάδες αναγνώστες και στο Διαδίκτυο

Σταθερά στην κορυφή των προτιμήσεων του αναγνωστικού κοινού παραμένουν τα “Χανιώτικα νέα” καθώς αναγνωρίζονται οι προσπάθειές τους για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση χωρίς υπερβολές στον σχολιασμό των θεμάτων της επικαιρότητας.
Οχι μόνο η έντυπη έκδοση των “Χανιώτικων νέων” που είναι στην πρώτη τριάδα σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα μεταξύ των ημερήσιων ανά την Ελλάδα περιφερειακών εφημερίδων αλλά και η ιστοσελίδα τους, η οποία από χθες είναι ριζικά ανανεωμένη, συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του κόσμου που επιθυμεί μια ποιοτική ματιά στα γεγονότα τόσο των Χανίων όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας μα και όλου του κόσμου.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Google Analytics, κατά το διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2009 έως 31 Δεκεμβρίου 2009, ο ιστότοπος των “Χανιώτικων νέων” είχε 861.067 επισκέπτες. Οι ιστοσελίδες του site της εφημερίδας μας δέχτηκαν 2.696.799 επισκέψεις. Το 21% ήταν από νέους επισκέπτες.
Το υπόλοιπο ποσοστό αποτελείται από σταθερούς αναγνώστες της εφημερίδας στο Διαδίκτυο.
Από το σύνολο των επισκεπτών, ποσοστό 37,83% μπήκε στην εφημερίδα πληκτρολογόντας την ηλεκτρονική της διεύθυνση: www.haniotika-nea.gr.
Ποσοστό 51,94% επισκέφτηκε τον ιστότοπο μέσω μηχανών αναζήτησης, ενώ το 10,23% μέσω άλλων ιστοσελίδων που παραπέμπουν στο site των “Χανιώτικων νέων”. Από τον Καναδά είχαμε 7.193 αναγνώστες, από τις ΗΠΑ 35.429 από την Ελλάδα 734.199, από τη Μεγάλη Βρετανία 11.120, από την Αυστραλία 8.064. Χιλιάδες αναγνώστες διάβασαν ηλεκτρονικά την εφημερίδα μας και στις χώρες της Ευρώπης, αλλά και σε Ασία και Αφρική.
ΤΟ 2010
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία για το διάστημα από την 1η εώς τις 18 Ιανουαρίου 2010. Τον ιστότοπο των “Χανιώτικων νέων” είχαν επισκεφτεί 52.517 αναγνώστες. Στις ιστοσελίδες της εφημερίδας είχαν γίνει 159.903 περιηγήσεις. Το 22,03% ήταν νέοι επισκέπτες. Από την Ελλάδα είχαμε συνολικά μέσα στις 18 αυτές ημέρες 45.242 επισκέψεις. Aπό την Αθήνα 21.756, από το Ηράκλειο 16.092, από τα Χανιά 4.041.
Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ
Να υπενθυμίσουμε ότι η έρευνα αναγνωσιμότητας των περιφερειακών εφημερίδων, που έγινε το 2007 με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης μετά από διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος κατακυρώθηκε στην κοινοπραξία MRB, Metron Analysis και V.P.R.C., στις τρεις μεγαλύτερες δηλαδή εταιρείες δημοσκοπήσεων και ερευνών στην Ελλάδα, επιβεβαίωσε τη θεαματική διείσδυση των “Χανιώτικων νέων” στο αναγνωστικό κοινό του Ν. Χανίων.
Το ποσοστό αθροιστικής αναγνωσιμότητας των “Χ.Ν.”, μέγεθος το οποίο υποδηλώνει τη γενικότερη επιρροή, είναι της τάξεως του 75,7% με συνολικό αριθμό αναγνωστών στη διάρκεια τριμήνου 93.000 σε σύνολο 123.340 κατοίκων του Νομού, βάσει της σχετικής απογραφής του 2001. Τα “Χ.Ν.” καταλαμβάνουν στην κατηγορία αυτή, δηλαδή της αθροιστικής αναγνωσιμότητας, όχι μόνο την πρώτη θέση στον Νομό Χανίων αλλά και την πρώτη σε ολόκληρη την Κρήτη. Κι ακόμη καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση πανελλαδικά, ως ποσοστό διείσδυσης στο τοπικό αναγνωστικό κοινό, μετά την “Ελευθερία” Λάρισας.
Στο δεύτερο μετρήσιμο μέγεθος, αυτό της αναγνωσιμότητας μέσου τεύχους, δηλαδή στο τι διαβάζουν καθημερινά οι αναγνώστες, τα “Χ.Ν.” συγκέντρωσαν ποσοστό 30,5% -ποσοστό που μεταφράζεται σε 37.600 περίπου καθημερινούς αναγνώστες- κατατάσσοντας ξανά την εφημερίδα πρώτη στον Νομό αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη (πίνακας 3).
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με προηγούμενη έρευνα η οποία είχε πραγματοποιηθεί το 2004 από την εταιρεία Metron Analysis, εταιρεία που συμμετείχε και στην έρευνα του 2007, τα “Χ.Ν.” παρουσιάζουν άνοδο και στα δυο προαναφερόμενα μεγέθη. Συγκεκριμένα, σε επίπεδο αθροιστικής αναγνωσιμότητας παρουσιάστηκε άνοδος σε σχέση με το 2004 της τάξης του 5,4%, ενώ στο επίπεδο της αναγνωσιμότητας μέσου τεύχους αύξηση κατά 6,3%, επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία της εφημερίδας τα τελευταία χρόνια.
Ταυτόχρονα τα “Χ.Ν.” διατηρούν μια ισορροπία ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες αναγνώστες. Συγκεκριμένα, οι άνδρες αναγνώστες των “Χ.Ν.” είναι 33,8%, ενώ οι γυναίκες 27,2%.
To πιο σημαντικό όμως είναι η καθολική αποδοχή των “Χ.Ν.”, χωρίς σχεδόν καθόλου διαφοροποιήσεις, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού του Νομού μας. Συγκεκριμένα, τα “Χ.Ν.” έχουν ποσοστό 31,1% στις νεαρές ηλικίες των 15 – 34, ποσοστό 34,9% στις ηλικίες 35 – 54 και ποσοστό 25,5% στις ηλικίες άνω των 55 ετών.
Η έρευνα αυτή ήταν τηλεφωνική με τη χρήση του ειδικού συστήματος τηλεφωνικών συνεντεύξεων. Ακολουθήθηκε η διαδικασία της τυχαίας επιλογής τηλεφωνικών αριθμών – (random dialing). Η έρευνα διεξήχθη σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας που ορίζουν ο ΣΕΔΕΑ, η WAPOR και η ΕSOMAR, μέλος των οποίων είναι οι τρεις εταιρείες που συνιστούν την Κοινοπραξία.
Όλα τα στοιχεία δείχνουν, λοιπόν, ότι το αναγνωστικό κοινό αναγνωρίζει τις προσπάθειες των “Χανιώτικων νέων” για έγκυρη ενημέρωση, μακριά από συμφέροντα και διαπλοκές, με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του νομού και της τοπικής κοινωνίας, τα δικαιώματα του πολίτη.
Όπως έχουμε και στο παρελθόν επισημάνει, η δουλειά η δική μας και η αγάπη του αναγνωστικού και μόνον κοινού δεν θα αφήσουν ποτέ τούτη την εφημερίδα να συρθεί πίσω από πρόσωπα και καταστάσεις που δεν υπηρετούν τη δημοσιογραφία και τη σωστή και όσο γίνεται αντικειμενική ενημέρωση του πολίτη.
4.042 e-επισκέπτες σε ένα 24ωρο
Μόνο σε ένα 24ωρο, δηλαδή στις 18 Ιανουαρίου, τον ιστότοπο των “Χανιώτικων νέων” είχαν επισκεφτεί 4.042 άτομα, ενώ στις ιστοσελίδες της εφημερίδας είχαν γίνει 12.416 περιηγήσεις.
ΑΠΟ ΧΘΕΣ
Νέα ιστοσελίδα σε λειτουργία
Από χθες το αναγνωστικό κοινό έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί και να απολαύσει τον νέο ιστότοπο της εφημερίδας μας. Το site των “Χ.Ν.” παρέχει με ανανεωμένο τρόπο:
– Καλύτερη παρουσίαση της ύλης της εφημερίδας τόσο σε μορφή κειμένου όσο και αυτούσιες τις σελίδες σε μορφή pdf. Ταυτόχρονα, υπάρχει πάντα η λειτουργία – δυνατότητα ο αναγνώστης να ξεφυλίσσει την εφημερίδα από τον υπολογιστή του.
– Δυνατότητα σχολιασμού των θεμάτων της επικαιρότητας – ρεπορτάζ της εφημερίδας. Δημοσιεύονται τα σχόλια των αναγνωστών στην ιστοσελίδα υπό την προϋπόθεση ότι δεν βρίζουν και δεν προσβάλλουν.
Νέες λειτουργίες του ιστότοπου:
– Εκτακτη – ηλεκτρονική ενημέρωση για σοβαρά θέματα που προκύπτουν στον νομό Χανίων.
– Βίντεο από θέματα της επικαιρότητας. Ο αναγνώστης έχει πλέον τη δυνατότητα να δει και βίντεο από ρεπορτάζ πατώντας την αντίστοιχη λειτουργία.
Τις πρώτες μέρες πιθανώς να προκύψουν μικρά τεχνικά προβλήματα. Σίγουρα όμως πρόθεσή μας είναι η συνεχής αναβάθμιση και της παρουσίας μας στον ψηφιακό κόσμο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα