Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2010

Ανακοίνωση σε εκδήλωση του Κυνηγετικού Συλλόγου για την στήριξη του “Ορίζοντα”
Ο πρώτος ξενώνας Hospice στην Ελλάδα θα λειτουργήσει σε περιοχή του Δήμου Θερίσου μέσα στο 2010 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εθελοντικής προσφοράς και στήριξης “Ορίζοντας”!
Η ανακοίνωση αυτή έγινε χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στα γραφεία του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Χανίων που προσέφερε δέκα χιλιάδες ευρώ στον σύλλογο “Ορίζοντας” στο πλαίσιο της Φιλανθρωπικής του δραστηριότητας.
Τα Hospice είναι ξενώνες φροντίδας για ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται στα τελευταία στάδια της επάρατης νόσου. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προσφέρουν φαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και πνευματική υποστήριξη. Στόχος είναι να φροντίσουν τους ανθρώπους αυτούς να ζήσουν με αξιοπρέπεια και ηρεμία τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους.
Μάλιστα σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου “Ορίζοντας” Σπύρο Αδοντάκη ο ξενώνας θα ανεγερθεί σε οικόπεδο το οποίο θα παραχωρήσει ο δήμος Θερίσου.
Ο κ. Αδοντάκης ευχαρίστησε για την προσφορά του τον 1ο Κυνηγετικό Σύλλογο και τόνισε πως “είμαστε πολύ συγκινημένοι και συνάμα χαρούμενοι γιατί πολλοί σύλλογοι έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας δείχνοντας την ευαισθησία τους, στηρίζοντας το έργο μας. Οι ανάγκες είναι πάρα πολύ μεγάλες κι ο κόσμος το γνωρίζει. Ευχαριστούμε όλους τους συνανθρώπους μας για αυτή την προσφορά τους που μας δίνει δύναμη και κουράγιο. Πράξεις όπως αυτές του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Χανίων μάς στηρίζουν ηθικά για να συνεχίσουμε το έργο μας. Θεωρούμε ότι εμείς ως πολίτες πρέπει να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και να διαχειριστούμε τα προβλήματα μας”.
Παράλληκα, όπως ανέφερε ο ίδιος ο Συλλόγος Εθελοντικής προσφοράς και στήριξης “Ορίζοντας” λειτουργεί και δεύτερο ξενώνα στην Αθήνα για την φιλοξενία Χανιωτών που έχουν ανάγκη.
“Οποιος Χανιώτης επισκέπτεται την Αθήνα, ή συνοδεύοντας μέλος της οικογένειας του που χρειάζεται να κάνει χημΕιοθεραπεία στην πρωτεύουσα, μπορεί να φιλοξενηθεί δωρεάν στον ξενώνα του συλλόγου ο οποίος είναι πλήρως εξοπλισμένος. Στα σχέδιά μας για τον επόμενο χρόνο είναι η αγορά των γραφείων που στεγάζουν τους
ξενώνες έτσι ώστε να μην πληρώνουμε ενοίκιο”επεσήμανε.
Ο κ. Αδοντάκης τόνισε ότι: “Στους άμεσους στόχους του Συλλόγου είναι ιδρύσουμε και να λειτουργήσουμε
έναν ξενώνα hospice στα Χανιά. Ο χώρος αυτός θα είναι το πρώτο που θα λειτουργήσει στην Ελλάδα. Τα hospice είναι χώροι που λειτουργούν εδώ και χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους οποίους φιλοξενούνται άνθρωποι οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να νοσηλευθούν στα νοσοκομεία. Αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα διότι θα χρειαστεί να εγκαταστήσουμε μια νοσοκομειακή μονάδα για την υποστήριξη των ασθενών αυτών αλλά και των οικείων τους για να ανταπεξέλθουν σε αυτό το δύσκολο στάδιο.
Ηδη έχει βρεθεί ένα οικόπεδο για να φιλοξενήσει το συγκεκρίμενο ξενώνα που θα παραχωρήσει ο δήμος Θερίσου στον Σύλλογο Ορίζοντα”.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου υπολογίζεται Ότι μέσα στο 2010 θα γίνει η δωρεά του οικοπέδου στον σύλλογο και θα προχωρήσουν τα σχέδια του ξενώνα.
Ο πρόεδρος του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Χανίων κ. Χαράλαμπος Μαρινάκης επεσήμανε ότι “η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον συλλόγο που με την σύμφωνη γνώμη των προέδρων των υπόλοιπων τεσσάρων κυνηγετικών συλλόγων του νομού αποφασίσαμε να βάλουμε δύο ευρώ σε κάθε άδεια. Συνολικά από 5.000 άδειες συγκεντρώσαμε δέκα χιλιάδες ευρώ και αποφασίσαμε απο κοινού να τα δώσουμε στον Σύλλογο “Ορίζοντας” για τα παιδιά με καρκίνο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του συλλόγου που όλα αυτά τα χρόνια αφιλοκερδώς καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για τους συνανθρώπους μας”.
Ο ίδιος ανέφερε ότι ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Χανίων στο παρελθόν έχει διοργανώσει κι άλλες φιλανθρωπικές εκδήλωσεις, τα έσοδα των οποίων δόθηκαν στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ και του ΚΗΦΕΜΕΑ. Κάθε χρόνο ο Σύλλογος δραστηριοποιείται δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο στην τοπική κοινωνία. Ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Χανίων είναι από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσων. Οι τέσσερις κυνηγετικοί σύλλογοι Χανίων αριθμούν συνολικά περισσότερα από 5070 μέλη σε κυνηγετικούς συλλόγους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ξενώνα hospice ΣΤΟ ΘΕΡΙΣΟ.

    ΛΟΓΩ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΧΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα