Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Επισημάνσεις με αφορμή τις αυξήσεις στα ποτά

Η αισχροκέρδεια κάνει μη ανταγωνιστικό τον τουρισμό, επισημαίνει η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Χανίων με αφορμή τις αυξήσεις στα ποτά.
Παράλληλα σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι “εάν κάποιοι επιχειρηματίες βρουν αφορμή από αυτό να βάλουν καπέλο 1 ευρώ στο μπουκάλι μπύρας ή στο ποτήρι ποτού που σερβίρουν, εκμεταλλευόμενοι την τεχνογνωσία που απέκτησαν από τις στρογγυλοποιήσεις του ευρώ (τομέας που διεκδικούμε διδακτορικό δίπλωμα ως χώρα) τότε θα επιφέρουν ένα ακόμη κτύπημα στον παραπαίοντα ελληνικό τουρισμό”.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η Ενωση αναφέρει:
“Στον Νομό μας δεν έχουμε οργανωμένο αλκοτουρισμό, όπως συμβαίνει στα Μάλια και αλλού, πλην όμως η πλειοψηφία των τουριστών που μας επισκέπτονται απολαμβάνουν 1 – 2 ποτά στις βραδινές τους εξόδους στα μπαρ και στα καφέ.
Πρόσφατα ανακοινώθηκαν οι αυξήσεις του φόρου 10% στα αλκοολούχα ποτά, γεγονός που μαζί με τον ΦΠΑ θα ανεβάσει το κόστος ενός μπουκαλιού μπύρας 12 – 15 λεπτά και στο ποτήρι του ουίσκι περίπου το ίδιο.
Εάν τώρα κάποιοι επιχειρηματίες βρουν αφορμή από αυτό να βάλουν καπέλο 1 ευρώ στο μπουκάλι μπύρας ή στο ποτήρι ποτού που σερβίρουν εκμεταλλευόμενοι την τεχνογνωσία που απέκτησαν από τις στρογγυλοποιήσεις του ευρώ (τομέας που διεκδικούμε διδακτορικό δίπλωμα ως χώρα) τότε θα επιφέρουν ένα ακόμη κτύπημα στον παραπαίοντα ελληνικό τουρισμό. Άλλη μια πτώση της τουριστικής κίνησης εφέτος κατά 10% και πολλές επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο.
Ήδη Άγγλοι και Γερμανοί μας έχουν πάρει χαμπάρι και μας έχουν γυρίσει την πλάτη, όταν τους σέρβιραν την μπύρα 3,5 ή 4 ευρώ και διερωτόντουσαν γιατί, αφού στη χώρα τους την απολάμβαναν με τα μισά χρήματα, εμείς δεν τους πείθαμε λέγοντάς τους ότι στην Ελλάδα είναι ?ακριβότερα? τα εργατικά και για αυτό στοιχίζει τόσο.
Ας μην μας πουν κάποιοι ότι εδώ έχουμε Σκανδιναβούς που το αλκοόλ στην πατρίδα τους είναι πράγματι πολύ ακριβό γιατί ο «κουτόφραγκος» έχει ήδη επισκεφθεί την Ισπανία και του χρέωσαν 1,5 ευρώ την μπύρα.
Δεν ωφελεί οι ξενοδόχοι και εμείς να προσφέρουμε σε μειωμένες τιμές τα δωμάτιά μας, δεν ωφελεί να συμμετέχουμε σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού και να αυξάνουμε τη διαφημιστική μας καμπάνια, όταν άλλοι προωθούν την αισχροκέρδεια, κάνοντας μη ανταγωνιστικό τον ελληνικό τουρισμό.
Επιτέλους ας πάρουν θέση τα Επιμελητήρια και οι Επαγγελματικοί Σύλλογοι κι ας προσπαθήσουν να πείσουν ορισμένους κακούς επιχειρηματίες καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα