Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΣΕΕ – ΣΕΒ

Η πρώτη διαπραγματευτική συνάντηση για τη νέα εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, πραγματοποιήθηκε χθες, όπου συμμετείχαν η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικοί φορείς. Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ έχει προαναγγείλει απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο Φεβρουάριο, με αίτημα την αύξηση των μισθών. Η ημερομηνία της απεργίας θα προσδιοριστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Βασικό αίτημα της ΓΣΕΕ είναι η επιπλέον οικονομική ενίσχυση των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας και στη συνέχεια να δοθούν οι μισθολογικές αυξήσεις στο σύνολο των εργαζομένων.
Η εργοδοτική πλευρά έδειξε να δέχεται το αίτημα της ΓΣΕΕ, αλλά νέα συνάντηση προσδιορίστηκε μετά από 15 μέρες στις αρχές Φεβρουαρίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι κατώτατοι μισθοί θα διαμορφωθούν από τα 740 στα 800 ευρώ. Ακολούθως η ΓΣΕΕ προτείνει να δοθούν οι μισθολογικές αυξήσεις στο σύνολο των εργαζομένων, τουλάχιστον στο ύψος του πληθωρισμού, αλλά και μεγαλύτερες.
Το προσκείμενο στο ΚΚΕ,
ΠΑΜΕ επανέλαβε την πρότασή του για κατώτατο μισθό της τάξης των 1.400 ευρώ και η προσκείμενη στο ΣΥΝ Αυτόνομη Παρέμβαση, το αίτημα για 200 ευρώ αύξηση στον κατώτατο μισθό.
Επίσης με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να απεργήσουν στις 10 Φεβρουαρίου, ημέρα που ήδη έχει ανακοινώσει απεργία η ΑΔΕΔΥ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα