Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:

Με τα προεδρεία της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΣΥΔΑΣΕ συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των αγροτών η ΝΔ και κάλεσε την κυβέρνηση να σταθεί στο πλευρό τους και να δώσει άμεσα λύσεις.
Στη Ρηγίλλης πάντως ξεκαθαρίζουν πως τάσσονται κατά του κλεισίματος των δρόμων και την πρόκληση προβλημάτων σε άλλες κοινωνικές ομάδες, τονίζοντας όμως πως δεν θα υποδείξουν σε κανέναν τις μορφές των κινητοποιήσεων.
Ο υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος παρίστατο στις συναντήσεις τόνισε πως για τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ τα αγροτικά ζητήματα αποτελούν πρώτη προτεραιότητα και πως το κόμμα θα στηρίξει και θα σταθεί στο πλευρό των αγροτών που δίνουν τη μάχη για την επιβίωσή τους.
Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας τάχθηκε και αυτός κατά του κλεισίματος των δρόμων από τους αγρότες, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι αγρότες δεν θα χάσουν τα χρήματα των επιδοτήσεων.
Για συμφωνία στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΣΥΔΑΣΕ Θανάσης Λίγδας ο οποίος επεσήμανε πως για τον κ. Σαμαρά τον αγροτικό αποτελεί προτεραιότητα.
ΚΚΕ
“Η κυβέρνηση, αντί να ικανοποιήσει τα αιτήματα της αγροτιάς που δίνει μάχη επιβίωσης, επιχειρεί, έχοντας τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, να κάμψει με τη συκοφαντία και τους εισαγγελείς τον αγώνα της που φουντώνει σε όλη την Ελλάδα”, επεσήμανε το ΚΚΕ.
ΛΑΟΣ
“Οι αγρότες έχουν μάθει τα μπλόκα θητεύοντας σε πρακτικές του ΠΑΣΟΚ, στο παρελθόν. Πρέπει, αφενός μεν, να εξοφληθούν όλες οι καθυστερούμενες οφειλές και, αφετέρου, να καταστεί σαφές ότι η τακτική των μπλόκων είναι σφόδρα αντιδημοκρατική γιατί επηρεάζει άμεσα τη ζωή των υπολοίπων. Αν το κράτος όφειλε για παράδειγμα από το 2003 τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, η Ελλάδα θα είχε παραλύσει προ πολλού”, σχολίασε ο ΛΑΟΣ.
ΣυνασπισμΟς
“Η κυβέρνηση, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις, συνεχίζει τα ευχολόγια και τις εκθέσεις ιδεών, αντί να δίνει λύσεις στα προβλήματα. Η καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων, οι εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα, η μείωση του κόστους παραγωγής και ο έλεγχος της ασυδοσίας της αγοράς είναι τα πιο επείγοντα απ? αυτά” σχολίασε ο Συνασπσισμός.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα