Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ
Συνεχίζονται
τα χιόνια
και ο παγετός
Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις και ο παγετός, κατά διαστήματα, στα ορεινά της Χαλκιδικής και ανατολικά του νομού Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τη διεύθυνση πολιτικής προστασίας της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας.
? Από σήμερα το απόγευμα και από δυτικά θα αρχίσουν σταδιακά να εκδηλώνονται φαινόμενα όπως χιονόνερο και χιονοπτώσεις. Κυρίως στην Πιερία και τη Χαλκιδική. Από αύριο το απόγευμα θ? αρχίσουν να εξασθενούν.
? Το Σάββατο τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν με μικρότερη ένταση μέχρι το μεσημέρι. Στη Χαλκιδική θα διατηρηθούν όλη την ημέρα.
? Την Κυριακή συνεχίζονται με μικρότερη ένταση οι χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική.
? Το Σαββατοκύριακο θα σημειωθεί παγετός σε όλες τις περιοχές και στις περισσότερες θα σημειωθεί και ολικός παγετός (μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία κάτω του μηδενός).

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Επιστροφή περίπου 12
εκατομμυρίων εμβολίων
Αθήνα
Περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ θα εξοικονομηθούν από την επιστροφή περί των 12.300.000 εμβολίων για τη νέα γρίπη, όπως επιβεβαίωσε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Η υπουργός μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε μια τεράστια παραγγελία 16 εκατομμυρίων εμβολίων, καθώς αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι ο εμβολιασμός θα γινόταν σε δύο δόσεις.
«Η προηγούμενη παραγγελία ήταν υπερβολική» επεσήμανε η κα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς τελικά η δόση ανακοινώθηκε ότι θα ήταν μία.
Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε επαναξιολόγηση και σταμάτησε να παραλαμβάνει άλλα εμβόλια, έχοντας ήδη το ικανό απόθεμα για να κινηθεί.
Όπως δήλωσε η υπουργός οι εμβολιασμοί για την νέα γρίπη θα συνεχιστούν μέχρι το Πάσχα. Επεσήμανε ότι παρατηρείται αποκλιμάκωση του κύματος, ωστόσο τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, καθώς τα θανατηφόρα κρούσματα έχουν αυξηθεί.

ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ
Eνοπλη ληστεία σε υπο-
κατάστημα της Alpha Bank

ΑΘΗΝΑ
Ενοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Alpha Bank στην οδό Φιλολάου στο Παγκράτι σημειώθηκε χθες το μεσημέρι. Δράστες της ληστείας τρία άτομα, τα οποία με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν το προσωπικό και τους πελάτες και στη συνέχεια αφαίρεσαν από τα ταμεία άγνωστο χρηματικό
ποσό. Από την αστυνομία πιθανολογείται ότι είναι οι ίδιοι δράστες που έκαναν τη ληστεία στην Eurobank στον Άλιμο. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο
δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους κακοποιούς, ενώ το έργο της προανάκρισης έχει αναλάβει η Ασφάλεια
Αττικής.

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΓΚΕΛΑΔΟΥ
Σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ
βόρεια της Καλάματας

ΚαλαμΑτα
Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή χθες το απόγευμα στη Μεσσηνία, βόρεια της Καλαμάτας, στην περιοχή του Μελιγαλά. Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, η δόνηση εντάσσεται στη συνήθη σεισμική
δραστηριότητα και δεν συνδέεται με τον σεισμό της Φωκίδας.

55ΧΡΟΝΟΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ
Συνελήφθη για δολοφονίες
Ρώσων επιχειρηματιών

ΘεσσαλονΙκη
Σε δύο δολοφονίες Ρώσων επιχειρηματιών φέρεται ότι εμπλέκεται 55χρονος ομογενής που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη. Ο συλληφθείς έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις αφού σε βάρος του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έγινε γνωστό ότι ο 55χρονος φέρεται ως ηθικός αυτουργός σε δύο δολοφονίες που έγιναν το 2008 στο πλαίσιο του πολέμου που ξέσπασε μεταξύ δύο αντίπαλων συμμοριών του επιχειρηματικού κόσμου της Ρωσίας.

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ
Αλλαγές στο νομοσχέδιο
Αθήνα
Σειρά τροποποιήσεων στο νομοσχέδιο για την προστασία των καμένων εκτάσεων της Ανατολικής Αττικής, το καλοκαίρι του 2009, επέφερε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Οι βασικότερες αλλαγές είναι οι εξής: Ορίζεται πως η βεβαίωση της δυνατότητας οικοδόμησης στην επίμαχη περιοχή, σε εφαρμογή ήδη υφιστάμενης οικοδομικής άδειας, δίδεται εντός δύο μηνών από την υποβολή της σχετικής αίτησης (σ.σ. η ΝΔ είχε ζητήσει περιθώριο το πολύ ενός μήνα). Υποχρεούται η Διεύθυνση Δασών να θεωρήσει τους δασικούς χάρτες που θα της υποβληθούν απ? το Κτηματολόγιο, εντός 20 ημερών. Αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο για τον υπουργό Περιβάλλοντος, να ζητήσει τη συμπερίληψη γεωγραφικών συντεταγμένων στις οικοδομικές άδειες και σε άλλες περιοχές της χώρας. Ορίζεται πως “ο προσδιορισμός των δασών και δασικών εκτάσεων κατά τη σύνταξη των δασικών χαρτών, γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 998/1979”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα