Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ

Σόφια
Ο Νικολάι Μλαντένοφ ανέλαβε νέος υπουργός εξωτερικών της Βουλγαρίας, όπως ανακοίνωσε χθες ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ. Ο Μλαντένοφ ήταν μέχρι σήμερα
υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση και τα καθήκοντά του στο υπουργείο Άμυνας θα αναλάβει ο Άνιου Άγγελοφ, μέχρι πρότινος υφυπουργός.
Ο πρωθυπουργός έπλεξε το εγκώμιο του νέου ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας λέγοντας ότι «διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τομέα των διεθνών σχέσεων, ενώ έχει υπάρξει και ευρωβουλευτής, με κύρος στην ευρωατλαντική κοινότητα».
Πρώην ηγετικό στέλεχος της «Ένωσης των Δημοκρατικών Δυνάμεων» (ΕΔΔ) ο Μλαντένοφ είναι ανάμεσα στις ελάχιστες πολιτικές προσωπικότητες στην κυβέρνηση μειοψηφίας του “Γκερμπ”, στο οποίο προσχώρησε μετά την ίδρυσή του από τον Μπορίσοφ στο τέλος του 2006. Πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής με συμμετοχή στις επιτροπές εξωτερικών και άμυνας. Έχει πτυχίο στις διεθνείς σχέσεις από το οικονομικό πανεπιστήμιο της Σόφιας και έχει σπουδάσει επίσης στο Λονδίνο, όπως αναφέρεται στο επίσημο βιογραφικό σημείωμά του στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης. Ο νέος υπουργός Άμυνας Άνιου Άγγελοφ είναι στρατιωτικός καριέρας, στρατηγός εν αποστρατεία.
Γεννήθηκε το 1942. Είναι μηχανολόγος και απόφοιτος ανώτατης σχολής άμυνας. Σε δηλώσεις του ο κ. Μπορίσοφ διευκρίνισε, ότι η απόφαση για την αντικατάσταση της Γέλεβα ως υπουργού Εξωτερικών ελήφθη κατόπιν διαβουλεύσεων στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος. Ο ίδιος τόνισε ότι η ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αλλά και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο έχουν διαψεύσει τις κατηγορίες για συγκρουόμενα συμφέροντα της Γέλεβα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα