Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΧΝΗ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΣΕ LAPTOP
Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Μόναχο
Κλειστός παρέμεινε ο δεύτερος τομέας του διεθνούς αεροδρομίου του Μονάχου χθες το απόγευμα, όταν ίχνη εκρηκτικών ουσιών βρέθηκαν σε έναν εγκαταλελειμμένο φορητό υπολογιστή, ο ιδιοκτήτης του οποίου διαφεύγει. Οπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, γύρω στις 16:30 ώρα Ελλάδας ένας εγκαταλελειμμένος φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής εξέπεμψε περίεργο “σήμα”, γεγονός που οδήγησε τις διωκτικές αρχές να πιστέψουν ότι ενδεχομένως ο υπολογιστής είναι παγιδευμένος με εκρηκτικές ουσίες. Ο ιδιοκτήτης του παραβιάζοντας τις απαγορευτικές αστυνομικές ταινίες, με τις οποίες αποκλείστηκε στην κίνηση η περιοχή, τράπηκε σε φυγή και καταζητείται.

ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Βουλευτής δικάζεται
για αντι-ισλαμικά σχόλια
Άμστερνταμ
Ξεκίνησε χθες η δίκη του ακροδεξιού Ολλανδού βουλευτής Χέρτ Βίλντερς, ο οποίος εμφανίσθηκε ενώπιον του δικαστηρίου κατηγορούμενος για εξώθηση σε μίσος και διακρίσεις σε βάρος των Μουσουλμάνων. Η υπόθεση αυτή έχει φέρει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το ζήτημα της ελευθερίας του λόγου στην παραδοσιακά ανεκτική Ολλανδία. Ο Βίλντερς, αρχηγός του Κόμματος της Ελευθερίας (PVV), δικάζεται μετά από απόφαση δικαστηρίου το οποίο τον κάλεσε τον Ιανουάριο να αντιμετωπίσει κατηγορίες απορρίπτοντας την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως ο Βίλντερς προστατεύεται από το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου. Ο βουλευτής κατηγορείται για την ταινία του “Fitna” του 2008, στην οποία κατηγορούσε το Κοράνι ότι εξωθεί σε μίσος, καθώς ανακάτευε εικόνες από τρομοκρατικές επιθέσεις με
αποσπάσματα από το ιερό βιβλίο του Ισλάμ.
Κατηγορείται επίσης για σχόλια που έκανε στα μέσα ενημέρωσης, όπως όταν συνέκρινε το Ισλάμ με το φασισμό και το Κοράνι με το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ, “Ο αγών μου”. “Παραμένω μαχητικός και εξακολουθώ να είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η πολιτική δίκη θα οδηγήσει σε μια αθώωση”, αναφέρει ο Βίλντερς στην προσωπική του ιστοσελίδα.

ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΠΑΤΕΡΟ
Προωθείται η ηλετροκίνηση
στην Ευρωπαϊκή Ενωση
Στρασβούργο.
Την παρουσίαση σχεδίου ανάπτυξης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ε.Ε. από την Ισπανική προεδρία, ανακοίνωσε χθές ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, ενώπιον του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
“Η αυτοκινητοβιομηχανία θα γνωρίσει μία αληθινή επανάσταση”, δήλωσε ο κ. Θαπατέρο από το Στρασβούργο, την ώρα που παρουσίασε στους ευρωβουλευτές το πρόγραμμα της εξάμηνης προεδρίας της Ισπανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. “Πρέπει να επενδύσουμε όλοι μαζί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προκειμένου να μειώσουμε την ενεργειακή μας εξάρτηση, να καταπολεμήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη και να συμβάλλουμε στην τεχνολογική καινοτομία”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας.
“Η συνεργασία ολόκληρης της ΕΕ για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελεί προτεραιότητα”, ανέφερε, σημειώνοντας ότι είχε διαβουλεύσεις με κατασκευαστές αυτοκινήτων σχετικά με το θέμα.
“Αν οι αγορές μας δεν διαθέτουν ένα κανονιστικό πλαίσιο για την παροχή οικονομικής στήριξης και δεν έχουμε κοινά πρότυπα σχετικά με τις τεχνολογίες, τότε θα είναι δύσκολο για την Ευρώπη να αναλάβει ηγετικό ρόλο”, υποστήριξε ακόμη ο Ισπανός πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η Κίνα και η Ιαπωνία ήδη αναπτύσσουν πιο αποτελεσματικά ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες. “Η ευρωπαϊκή οικονομική ανάπτυξη θα κινδυνεύσει αν η ΕΕ δεν μπορέσει να μειώσει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο”, σημείωσε ο κ. Θαπατέρο. “Κατά την τελευταία δεκαετία, η ενεργειακή εξάρτηση μας αυξήθηκε κατά 9%. Θα πρέπει να περιορίσουμε την ενεργειακή εξάρτησή μας. Διαφορετικά, δεν θα είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε την οικονομική μας ανάπτυξη. Πρέπει να ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας”, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα