Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

ΞΑΝΑ ΣΤΗ… ΣΕΝΤΡΑ Η Α1 ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΑΧ ΧΑΝΙΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ -ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ Ο ΑΡΗΣ

Χθες το μεσημέρι σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Σαμαριά”, η επιτροπή διοίκησης του τμήματος παρουσίασε τον έμπειρο αθλητή, το δελτίο του οποίου είναι έτοιμο και έχει δικαίωμα συμμετοχής στο κρίσιμο Σαββατιάτικο παιχνίδι του Κύδωνα.
Ο πρόεδρος της επιτροπή διοίκησης χάντμπολ, Νότης Ψυλάκης, παρουσιάζοντας τον Σρετένοβιτς, είπε: “Η μεταγραφή αυτή αποφασίστηκε, παρ? ότι έχουμε ήδη υπερβεί τον αρχικό μας προϋπολογισμό, επειδή αξιολογήσαμε το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν οι χανιώτες για την ομάδα μας και το γεγονός ότι πάρα πολλοί είναι αυτοί -ανάμεσά τους και οι “Blue Boys”- που μας στηρίζουν, όχι μόνο με την παρουσία τους στο γήπεδο, αλλά και με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας. Θεωρήσαμε λοιπόν υποχρέωσή μας να κάνουμε ακόμη μια… θυσία, προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατόν. Επιπροσθέτως, αξιολογήσαμε το γεγονός ότι μέχρι τώρα η ομάδα, σύμφωνα και με την υπόδειξη του προπονητή μας, είχε πρόβλημα στη θέση του πλέι μέικερ, για την οποία… ξοδεύαμε, στην κυριολεξία, έναν πολύ σημαντικό παίκτη (Γκρισάνοβς) που βασικά αγωνίζεται στη θέση του «ίντερ». Επιλέξαμε λοιπόν τον Μίλος, έναν κλασικό πλέι μέικερ, ο οποίος όμως μπορεί να προσφέρει και σε άλλες θέσεις, έχοντας μια αξιόλογη αγωνιστική διαδρομή και διακρίσεις, αλλά και εμπειρίες εκτός από το πρωτάθλημα Σερβίας και από το αντίστοιχο ελληνικό. Πιστεύουμε ότι με την προσθήκη αυτή η ομάδα μας θα προσφέρει στο β? γύρο ακόμη καλύτερο θέαμα, ενώ όσον αφορά τους στόχους μας, βασικότερος είναι η παραμονή στην Α1, στόχος δύσκολος, αλλά και εφικτός. Όπως έχουμε πει και άλλη φορά, δεν είμαστε θαυματοποιοί, οι ομάδες κτίζονται σιγά σιγά και με υπομονή, αλλά έχουμε όλη τη διάθεση, το κουράγιο και το μεράκι, να επιμείνουμε στη δημιουργία μιας πραγματικά αξιοζήλευτης ομάδας και θα είναι ευχής έργον αν αυτό συνδυαστεί φέτος με την παραμονή στην Α1. Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω τη σημαντικότητα του Σαββατιάτικου παιχνιδιού με τον Αερωπό και καλούμε όλους τους χανιώτες να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια των αθλητών μας να πετύχουν τη δεύτερη νίκη τους”.
Από την πλευρά του, ο Μ. Σρετένοβιτς (που μιλάει πολύ καλά τα ελληνικά), τόνισε: “Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και όλα τα μέλη της επιτροπής, γιατί μου έδειξαν από την αρχή ότι πιστεύουν σε μένα, ότι μπορώ δηλαδή να βοηθήσω ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που έχουν βάλει και θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο να τους δικαιώσω. Ξέρω τον προπονητή μας, που είναι σοβαρός άνθρωπος και γνώστης του αθλήματος, είδα τις μέρες που είμαι εδώ ότι η ομάδα έχει πολύ καλούς έλληνες και ξένους παίκτες, πιστεύω ότι δεν αξίζει τη βαθμολογική θέση που βρίσκεται τώρα και αρχής γενομένης από το μεθαυριανό παιχνίδι, το οποίο πιστεύω ότι θα κερδίσουμε, θα κάνουμε βήματα προς τα πάνω. Σίγουρα η κατηγορία είναι δύσκολη, αφού έχει μόνο 12 ομάδες, από τις οποίες πέφτουν 2, όμως με πολύ δουλειά πιστεύω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε και για το λόγο αυτό, άλλωστε, αποφάσισα να έρθω στα Χανιά. Έχω παίξει 12 χρόνια στην πατρίδα μου και έχω πετύχει αρκετά πράγματα στη μεγάλη κατηγορία, αντίθετα με το διάστημα που αγωνίστηκα στην ελληνική Α1, δηλαδή πέρυσι, οπότε ήμουν, μαζί με τον Κοκόζσκα, στο Μινώταυρο Πατρών και η ομάδα, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν κατάφερε να σωθεί. Θεωρώ λοιπόν ότι έχω να προσφέρω πολλά περισσότερα εδώ, πιστεύω στον εαυτό μου και θέλω να ολοκληρώσω αυτά που έμειναν… στη μέση πέρυσι”.
Τέλος, ο προπονητής του Κύδωνα, Ζλάτκο Πετρονίγιεβιτς, υπογράμμισε ότι γνωρίζει την αξία του νέου παίκτη του, ο οποίος αν και βρίσκεται εδώ μόλις μια εβδομάδα, “έδεσε” γρήγορα με την ομάδα και πιστεύει ότι θα τη βοηθήσει στο να έχει καλύτερη παρουσία στη συνέχεια. Επανέλαβε ότι ο Κύδωνας έχει πολύ καλή ομάδα και είναι στα χέρια των παικτών του να το αποδείξουν, διαθέτει εξίσου καλή διοίκηση και με πολύ δουλειά μπορεί να μείνει στην κατηγορία, κάτι που θα είναι μεγάλη επιτυχία, όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και για την πόλη, γενικότερα.
Αναφερόμενος στο μεθαυριανό ματς με τον Αερωπό, το χαρακτήρισε δύσκολο, αφού αν και έγινε καλή προετοιμασία στη διακοπή του πρωταθλήματος, το πρώτο παιχνίδι μετά από ανάλογες περιπτώσεις, κρύβει παγίδες, όμως εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο Κύδωνας θα πάρει τους δυο βαθμούς και θα συνεχίσει με άλλον αέρα την πορεία του. Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι κατά τη γνώμη του θα είναι αρκετές ακόμη 6 νίκες -όσα δηλαδή είναι και τα παιχνίδια στον Κλαδισό, για το β? γύρο- διευκρινίζοντας ότι επειδή κάποια από αυτά είναι με πολύ δύσκολους αντιπάλους και ίσως δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα χρειαστούν και νίκες εκτός έδρας, κάτι που είναι μέσα στις δυνατότητες της ομάδας.
* Υπενθυμίζουμε ότι στον α? γύρο, ο Κύδωνας είχε ηττηθεί στην Έδεσσα με 23-25, ενώ μεθαύριο δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι τιμωρημένοι (“χρωστούν” ακόμη 2 αγωνιστικές) Μπιτσάκης και Φαλτσέτας.
Το βιογραφικό του Σρετένοβιτς
Ο Μίλος Σρετένοβιτς γεννήθηκε στις 14/6/1983 στο Κραγκούγιεβατς, αγωνίζεται στη θέση του πλέι μέϊκερ (όμως μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις του ίντερ, αλλά και αριστερό εξτρέμ) και άρχισε την καριέρα του στη Σερβία, το 1994, παραμένοντας εκεί μέχρι το 2005 (9 χρόνια στην Α1 και 2 στην Α2, όπου και κατέκτησε έναν τίτλο). Το καλοκαίρι του 2005 ήρθε στην Ελλάδα και τον Ηλυσιακό, κατακτώνατς τον τίτλο στην Α2, τις επόμενες τρεις σεζόν αγωνίστηκε στο Μινώταυρο Πατρών (τη 2η, η ομάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Α2 και πήρε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία), ενώ το δεύτερο εξάμηνο του 2009 έπαιξε ξανά στην Α1 της πατρίδας του. Έχει αγωνιστεί δυο φορές σε All Star Game της Σερβίας, ενώ έχει συμμετοχές και σε εθνικές της ομάδες εφήβων-νέων.
Έχει πτυχίο από κολλέγιο -τετραετούς φοίτησης- γενικής νοσηλευτικής, ενώ τώρα βρίσκεται στο 2ο έτος της Ακαδημίας των Σπορ. Είναι παντρεμένος με την Ιβάνα (έχουν ένα γιο 3,5 ετών) και μιλάει πολύ καλά αγγλικά.
Β? ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
(2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) 
ΕΑΧ Χανιά – Κύδων 25-17
Η ΕΑΧ Χανιά άρχισε με νίκη τους αγώνες της στον 3ο υποόμιλο της Β? Εθνικής γυναικών, αφού -στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής- κέρδισε τον Κύδωνα με 25-17.
Με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της παρουσιάστηκε η περυσινή μας εκπρόσωπος στην Α2 κατηγορία, που έδειξε πιο καλά στοιχεία και πήρε δίκαια τη νίκη, όμως πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και ο Κύδωνας, τις νεαρές παίκτριες του οποίου πλαισιώνουν δυο έμπειρες αθλήτριες (Σαματά, Καρακατσάνη).
Διαιτητές: Γλυκιώτης, Χάτσικας
10λεπτα: 3-2, 8-4, 14-9 (ημιχρ.) 16-10, 22-14, 25-17
ΕΑΧ Χανιά (Ν. Ότοβιτς-Φάσουρα): Μυλωνάκη, Λουφαρδάκη, Βερυκάκη 2 γκολ, Χαλκιαδάκη, Αλυγιζάκη, Φ. Ασλανίδου 6, Μουντάκη, Αντζ. Χαρντ 5, Μ. Κουτρούλη, Θεοδοσίου 4, Χαβαλεδάκη 1, Σερ. Χαρντ 1, Παντελάκη 6, Λουπασάκη.
Κύδων (Στ. Ντουνιαδάκης): Σαματά, Μπερτάκη, Μ. Κατσανεβάκη, Μαρκουλάκη 4 γκολ, Κακαβελάκη, Μαρνέλου, Κοκολάκη 2, Κωνσταντινίδη 1, Γ. Κατσανεβάκη 8, Καρακατσάνη, Γιαννουδάκη 2.
Βαθμολογία (σε 2 αγώνες): ΕΑΧ Χανιά (1 νίκη), Κύδων (1 νίκη-1 ήττα) από 2, Άρης Χανίων (1 ήττα) -1. Οι * σημαίνουν αγώνα λιγότερο, ενώ ο Άρης Χανίων έχει 1 μηδενισμό
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΟΧΕ, ο α? γύρος ολοκληρώνεται μεθαύριο, οπότε θα παίξουν (1μμ, κλ. Κλαδισού): Άρης – ΕΑΧ Χανιά.
ΕΦΗΒΟΙ (2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) 
Άρης Χανίων – Κύδων 29-23
Στο 2ο -και τελευταίο- αγώνα του τοπικού πρωταθλήματος εφήβων, ο Άρης Χανίων κέρδισε τον Κύδωνα με 29-23 και αναδείχθηκε -για 2η συνεχόμενη φορά- πρωταθλητής, έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων (+1 γκολ, αφού στο πρώτο παιχνίδι είχε ηττηθεί 29-34), αποκτώντας έτσι δικαίωμα συμμετοχής στην προκριματική φάση της αντίστοιχης πανελλήνιας διοργάνωσης.
Διαιτητές: Γλυκιώτης, Χάτσικας
10λεπτα: 5-3, 11-9, 17-17 (ημιχρ.) 22-19, 26-21, 29-23
Άρης Χ. (Ν. Καλογεράκης): Βαρβαντάκης, Παπαδεράκης, Χαριτάκης 4 γκολ, Γρηγοράκης 8, Βαμβακάκης 7, Μουστεράκης 3, Τσοντάκης, Χλωράκης, Γαλανάκης 7.
Κύδων (Στ. Ντουνιαδάκης): Μεκόλη, Πιλαβίδης, Δασκαλάκης 1 γκολ, Καρυμπίδης 1, Κ. Φαλτσέτας, Καρουί 3, Γ. Παπαδάκης, Καμπανιέρης 9, Χατζάκης 2, Κατσοχειράκης 2, Χρ. Παπαδάκης 4, Εμμ. Παπαδάκης 1.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα