Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΙΣ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αγοράς.
Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη φορέων μετά από κάλεσμα της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στον Σύλλογο Δασκάλων.
Η σύσκεψη κατέληξε στην παρακάτω ανακοίνωση:
«Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο Τρίτη 26 Ιανουαρίου, 6 μ.μ., στην Αγορά. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία που αγωνιζόμαστε για να μην φορτωθούμε τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης στις πλάτες μας με τις απολύσεις, τη λιτότητα, το πάγωμα μισθών δεν δεχόμαστε ότι για αυτά τα προβλήματα φταίνε οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Φταίνε οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Είμαστε στο πλευρό τους διότι είναι κατατρεγμένοι από τους πολέμους, τη φτώχεια, την πείνα, τις δικτατορίες και την κλιματική καταστροφή που τους ξεριζώνει από τα σπίτια τους. Μαζί θέλουμε να αγωνιστούμε για μια καλύτερη ζωή σε μια καλύτερη κοινωνία.
Φτάνει πια με τις δολοφονίες και τους βασανισμούς στα Αστυνομικά Τμήματα, τους πνιγμούς στο Αιγαίο λόγω του κυνηγητού της FRONTEX. Φτάνει πια με τις διακρίσεις και την εκμετάλλευση στη μαύρη εργασία, χωρίς ασφάλιση, με χαμηλό μισθό. Φτάνει πια με τις επιθέσεις των φασιστών στις γειτονιές μας που τις υποβαθμίζουν οι κυβερνήσεις με τη διάλυση της δημόσιας παιδείας, της υγείας, με την ιδιωτικοποίηση και τις απολύσεις στους Δήμους.
Καταδικάζουμε τη ρατσιστική εκστρατεία του ΛΑΟΣ και των νεοναζί κατά των μεταναστών.
Διεκδικούμε το δικαίωμα στην ιθαγένεια για όλα τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων. Η στέρηση αυτού του δικαιώματος για τα παιδιά που οι γονείς τους παρά τη μακρόχρονη διαμονή στη χώρα δεν έχουν άδειες παραμονής είναι παράλογη και άδικη. Απαιτούμε πλήρη κοινωνικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά και θρησκευτικά δικαιώματα και ελευθερίες για τους μετανάστες.
Απαιτούμε τη νομιμοποίηση των μεταναστών τώρα.
Διεκδικούμε άσυλο και στέγη για τους πρόσφυγες.
Κατάργηση της FRONTEX».
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, Σύλλογος Μαγκρέμπ ? Αράμπι, Κοινωνικό Στέκι ? Στέκι Μεταναστών, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα