Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

KAI ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Παράρτημα της Ενωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας θα λειτουργήσει και
στα Χανιά το επόμενο χρονικό διάστημα.
Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Χανίων.
Σκοπός της δημιουργίας της Ενωσης όπως αναφέρεται και στο καταστατικό της, είναι να δημιουργήσει ένα τοπικό μαζικό καταναλωτικό κίνημα της μισθωτής εργασίας με απώτερο στόχο την πανελλαδική εμβέλεια .
Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες είκοσι ημέρες στα Χανιά ενημερωτική καμπάνια με προσκεκλημένη την γενική γραμματέα Καταναλωτικού Κινήματος της ΓΣΕΕ κ. Άννα Καραντινάκη.
Όπως τόνισε ο κ. Γιάννης Μαλαντράκης γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Χανίων “η Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος δημιουργήθηκε από την Γενική Συνομοσπονδία Ελλάδος.
Στόχος της δημιουργίας της είναι να δημιουργήσει ένα καταναλωτικό μαζικό κίνημα της μισθωτής εργασίας.
Μέλη της Ενωσης μπορούν να γίνουν όλοι οι μισθωτοί οποιασδήποτε μορφής απασχόλησης, μόνιμοι, ωρομίσθιοι, με σύμβαση έργου, συνταξιούχοι, άνεργοι κ.α..
Στους σκοπούς της Ένωσης είναι να δημιουργηθεί ένα μαζικό καταναλωτικό κίνημα. Για αυτόν τον λόγο θα λειτουργήσουμε παράρτημα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών στα Χανιά έτσι ώστε να δημιουργηθεί καταναλωτική συνείδηση για να μπορούμε να έχουμε ενεργοποιημένο,
ενημερωμένο και ευαισθητοποιημένο καταναλωτικό κοινό. Στα σχέδιά μας είναι να διενεργήσουμε ελέγχους σε όλους τους τομείς όπου υπάρχουν ελλατωματικά προιόντα, να ενημερώσουμε για την παραπληροφόρηση στην διαφήμιση, για τα δικαιώματα των καταναλωτών σε υπηρεσίες ή προϊόντα. Γενικότερα θέλουμε να υπάρξει αποτέλεσμα, μέσα από την μαζικότητα των κινήσεων μας”.
“Απώτερος στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια καταναλωτική
Ενωση που η φωνή της θα μπορεί να ακούγεται πανελλαδικά. Να προχωρήσουμε ακόμη και σε μποϋκοτάζ προιόντων -και υπηρεσιών, αν χρειαστεί- όπως γίνεται αυτή την στιγμή με μεγάλες καταναλωτικές ενώσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη” επεσήμανε ο κ. Μαλαντράκης.
Και πρόσθεσε πως: “Οι Χανιώτες που επιθυμούν να εγγραφούν στον σύλλογο μπορούν να συμπληρώσουν μια απλή αίτηση την οποία έχουμε ήδη δώσει στα αρμόδια σωματεία του Εργατικού Κέντρου για να τα προωθήσουν στα μέλη τους. Στην συνέχεια οι αιτήσεις αυτές θα κατατεθούν στο Εργατικό Κέντρο το οποίο θα αναλάβει την περαιτέρω οργάνωση σε τοπικό επίπεδο.
Παράλληλα θα δημιουργηθεί και θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση ένα γραφείο της Ένωσης Καταναλωτών στο Εργατικό κέντρο έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να απευθύνται εκεί για πληροφορίες ή παράπονα όσον αφορά υπηρεσίες και προϊόντα. Στην συνέχεια αυτά θα προωθούνται στα
κεντρικά γραφεία της Ένωσης στην Αθήνα ώστε να γίνονται οι ανάλογες ενέργειες”.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η Ενωση δημιουργήθηκε με ενέργειες της
ΓΕΣΕΕ μετά από καταστατικό συνέδριο που έγινε το καλοκαίρι του 2009. Στα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης τα οποία συμπεριλαμβάνονται πρόσωπα τα οποία είχαν αποσταλεί από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα, συμμετέχουν και πέντε μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χανίων.
“Αυτό το διάστημα βρισκόμαστε στην διαδικασία ενημέρωσης και συγκέντρωσης μελών. Μέσα στις
επόμενες είκοσι μέρες θα πραγματοποιήσουμε στα Χανιά μια μεγάλη
ενημερωτική καμπάνια με προσκεκλημένη την γενική γραμματέα
Καταναλωτικού Κινήματος της ΓΣΕΕ κ. Άννα Καραντινάκη” ανέφερε.
Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας είναι μια ένωση καταναλωτών που δεν έχει καμία
αντιπαράθεση αλλά ούτε και καμία συνεργασία με άλλες Καταναλωτικές οργανώσεις που δρουν στην
Ελλάδα με πάρα πολλών ειδών μορφές και διαδικασίες. Εμείς κάνουμε την δική μας προσπάθεια με σκοπό την μαζικότητα, την πανελλαδική συνεργασία και την πανελλαδική εμβέλεια που είναι άλλωστε και ο
απώτερος στόχος μας” κατέληξε ο κ. Μαλαντράκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα