Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΑΜΟΣ
Προβλήματα προκάλεσαν σε πολλά νησιά του Αιγαίου οι έντονες βροχοπτώσεις.
Συγκεκριμένα, στη Ρόδο προκλήθηκαν πολύωρες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος τόσο στην πόλη, όσο και σε χωριά, ενώ προβλήματα προκλήθηκαν και σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου, με αποτέλεσμα να προκληθούν δυσκολίες στις συγκοινωνίες.
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών σημειώθηκαν και ακυρώσεις πτήσεων.
Αντίστοιχα προβλήματα καταγράφηκαν στην Κω και την Κάλυμνο, όπου πλημμύρισαν κατοικίες και καταστήματα.
Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε μικροπροβλήματα σε πολλά σημεία της Σάμου και της Ικαρίας. Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων.
Στο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου Χώρα-Μυτιληνιοί, στο αριστερό άκρο του ρεύματος κυκλοφορίας από Χώρα προς Μυτιληνιούς και σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από τη εξοδο της Χώρας, έχει δημιουργηθεί καθίζηση τμήματος του οδοστρώματος σε μήκος πέντε μέτρων και πλάτους 50 εκατοστών και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 13 κλήσεις για άντληση υδάτων, όλες από το Κοκκάρι, όπου δημιουργήθηκε πρόβλημα, όταν υπερχείλισαν τα δύο ρέματα της περιοχής.
Από το πρωί χθες βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο συνεργείο του δήμου και μηχάνημα προκειμένου να καθαρίσει την περιοχή.
Στην Ικαρία προκλήθηκαν κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων από την έντονη βροχόπτωση, ενώ στο οδικό δίκτυο Ευδήλου-Αγ.Κηρύκου, εκτός από τις κατολισθήσεις, υποχώρησε το μισό οδόστρωμα προς την πλευρά της θάλασσας. Κι εκεί μηχάνημα του δήμου προχώρησε στην διαπλάτυνση του δρόμου προκειμένου να μην αποκοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.
Στους Φούρνους ζημιά παρουσιάστηκε σε μια γραμμή της ΔΕΗ, που επηρεάζει τις κεραίες τηλεοράσεων.
Η σορός μιας γυναίκας αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε χθες το πρωί στην ακτή του Ποτοκακίου στη Σάμο. Η γυναίκα επέβαινε στη βάρκα με παράνομους μετανάστες που είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι υπόλοιποι 28 επιβαίνοντες βγήκαν στη στεριά και κατέφυγαν σε κοντινά χωριά.
Σήμερα Σάββατο τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.
Στην Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς Κελσίου.
Αύριο Κυριακή αναμένονται αυξημένες βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε ηπειρωτικές περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά στο Αιγαίο και στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.
Τη Δευτέρα αναμένονται ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε ηπειρωτικές περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση από 5 έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα