Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Αθήνα
“Στόχος μας είναι αυτήν την κοινοβουλευτική σύνοδο να ψηφιστεί ένας νέος, ριζικά διαφορετικός νόμος περί εξοπλισμών που να ενσωματώνει πλήρως τη σχετική κοινοτική οδηγία και να διαμορφώνει ένα περιβάλλον απόλυτης διαφάνειας” δηλώνει στη Realnews o υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.
Αυτό ήδη το έχουμε σε μεγάλο βαθμό διαμορφώσει, αναδεικνύοντας τον κεντρικό ρόλο της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, αλλά και μέσω του κώδικα δεοντολογίας που έχω εκδώσει με τη μορφή πάγιας διαταγής» προσθέτει.
Αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε μετά τις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις των στρατιωτικών, ο κ. Βενιζέλος ρίχνει τους τόνους, λέγοντας ότι «ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε σε παρατηρήσεις κοινωνικών φορέων που μετέχουν στο διάλογο για το ασφαλιστικό».
«Ως αρμόδιος υπουργός Αμυνας έχω ήδη από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τονίσει ότι δεν νοείται να αποχωρούν στην ακμή της ηλικίας τους αξιωματικοί λόγω του συστήματος προαγωγών και αποστρατείας. Αυτό επεξεργαζόμαστε τώρα, ώστε η νομοθεσία μας να εναρμονιστεί με όσα συμβαίνουν σε άλλους σύγχρονους Στράτους» αναφέρει.
Τιμάμε και προστατεύουμε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ξέρουμε πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες της ζωής τους. Ξέρουμε ότι η επιλογή τους δεν είναι επιλογή επαγγέλματος αλλά ευθύνης και ότι τελούν  υπό ειδικό νομικό καθεστώς πειθαρχίας. Οι αποφάσεις μας θα είναι ορθολογικές και δίκαιες, τόσο για τα στελέχη όσο κια για την κοινωνία« προσθέτει.
Αναφερόμενο στην περικοπή των μηχανοκίνητων τμημάτων από τις παρελάσεις, ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «δεν οφείλεται μόνο ή πρωτίστως σε λόγους δημοσιονομικούς, αλλά και σε οικολογικούς και επιχειρησιακούς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κυκλοφορούν άρματα στις πόλεις, ούτε να απομακρύνονται από τις μονάδες τους στη βόρεια Ελλάδα».
Ως προς το θέμα της οικονομίας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τονίζει ότι «η κυβέρνηση πήρε και θα πάρει αναγκαία και δίκαια- στο μέτρο του δυνατού- μέτρα που δεν έχουν στόχευση μόνο δημοσιονομική, αλλά και αναπτυξιακή και αναδιανεμητική». Ερωτηθείς δε εάν χρειάζεται καλύτερος συντονισμός, απαντά ότι «χρειαζόμαστε γενικότερα καλύτερο συντονισμό ως χώρα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα