Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ

Αθήνα
Συναντήσεις με το σύνολο της ελληνικής πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου. Ο Κύπριος πολιτικός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Στη συνάντησή του ο κ. Ομήρου τόνισε ότι: “Είναι μια περίοδος με δυσκολίες, όπως ξέρετε. Δυστυχώς, η τουρκική αδιαλλαξία όχι μόνο παραμένει άκαμπτη, αλλά -θα έλεγα- ότι υπάρχει μία όξυνση με αυτό το πρόσφατα κατατεθέν έγγραφο, το οποίο είναι καθαρά συνομοσπονδιακής μορφής. Και επιπλέον, υπάρχει εκείνη η θρασύτατη πρόνοια με την οποία απαιτείται να παραχωρηθεί δικαίωμα στους Τούρκους υπηκόους να εγκαθίστανται ελεύθερα στην Κύπρο και να έχουν όλα τα δικαιώματα που έχουν οι Έλληνες υπήκοοι, οι οποίοι βεβαίως είναι ευρωπαίοι πολίτες.
Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αν γινόταν ποτέ αποδεκτό, και θα σήμαινε ότι η Κύπρος θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια νέα Αλεξανδρέττα. Και βεβαίως, ορθώς απερρίφθη αυτό το έγγραφο, αλλά καταδεικνύει δυστυχώς τις τουρκικές προθέσεις. Δεν φαίνεται δυστυχώς ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συζητήσει στα σοβαρά λύση του Κυπριακού προβλήματος”.
Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας, συμφώνησε λέγοντας: “Και η εκτίμησή μου είναι αυτή”. Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο κ. Ομήρου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Ομήρου συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα