Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΝΕΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Πεκίνο
Τρεις παρτίδες γαλακτοκομικών προϊόντων απέσυραν οι αρχές στη νοτιοδυτική Κίνα από τα ράφια των καταστημάτων, όταν εντοπίστηκε σε αυτές, η τοξική ουσία οιυ είχε προκαλέσει το 2008 τον θάνατο τουλάχιστον έξι παιδιών, εγύροντας θέμα για την ασφάλεια των Κινεζικών προϊόντων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily, η υγειονομική υπηρεσία στην επαρχία Γκουιζού διέταξε τη διακοπή των πωλήσεων γαλακτοκομικών προϊόντων που παρασκευάζουν τρεις κινεζικές εταιρείες.
Στα προϊόντα εντοπίστηκε μελαμίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει πέτρα στα νεφρά και χρησιμοποιείται για την κατασκευή πλαστικών, λιπάσματος, ακόμη και τσιμέντου. Η ουσία αυτή, έχει μεγάλη περιεκτικότητα αζώτου, γεγονός που επιτρέπει τα επίπεδα της πρωτεΐνης να εμφανίζονται υψηλότερα όταν η τοξική αυτή ουσία προστίθεται στο γάλα ή σε ζωοτροφές.
Δύο άνθρωποι που είχαν κριθεί ένοχοι για τον ρόλο τους στο διατροφικό σκάνδαλο με το επιμολυσμένο με μελαμίνη γάλα, εκτελέστηκαν στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο.
Το συγκεκριμένο γάλα, είχε προκαλέσει προβλήματα υγείας σε περισσότερα από 300.000 παιδιά, μετά από τη σκόπιμη ανάμιξή του με μελαμίνη. Το προϊόν διατίθετο στην αγορά από την εταιρεία Sanlu, η οποία στη συνέχεια κήρυξε πτώχευση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα