Μια ξεχωριστή γνωριμία με το παξιμάδι, βασικό στοιχείο της διατροφής των Κρητικών και όχι μόνο, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων των Χανίων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:
“Διπλοφουρνίζω το ψωμί και… τρώω παξιμάδι”, το οποίο οργανώνουν οι “Μύλοι Κρήτης”. Χθες μαθητές του Δ2 του Δημοτικού Σχολείου Παζινού επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της αρτοβιομηχανίας στη Σούδα και συμμετείχαν σε ένα βιωματικό σεμινάριο που είχε μπόλικο παιχνίδι και πολλές γνώσεις πάνω στο παξιμάδι.
“Εχουμε μια μακρά ιστορία στην εκπαιδευτική δραστηριότητα πάνω σε θέματα διατροφής. Και αυτό το πρόγραμμα το συνδέουμε με την Κρητική διατροφή. Μέσα από το παιχνίδι, από βιωματικές εμπειρίες, από ένα κυνήγι θησαυρού τα παιδιά μαθαίνουν για τη διατροφική αξία του παξιμαδιού”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος των “Μύλων Κρήτης” κ. Γιάννης Τισίζης, επισημαίνοντας πως η “Μύλοι” θα συνεχίσουν να αναλαμβάνουν ανάλογες πρωτοβουλίες σε μια προσπάθεια καλύτερης γνωριμίας των νέων ηλικιών με τα παραδοσιακά προϊόντα.
Δημιουργός του εκπαιδευτικού προγράμματος που έχει τίτλο “Διπλοφουρνίζω το ψωμί και… τρώω παξιμάδι” είναι η παιδαγωγός Κατερίνα Βαζαίου.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.