Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΤΣΑΒΕΣ

Ενας 15χρονος μαθητής σκοτώθηκε, ενώ τέσσερις διαδηλωτές και εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Μέριντα της Βενεζουέλας, ενάντια στην απόφαση του προέδρο Ούγκο Τσάβες να αναστείλει τη λειτουργία του αντιπολιτευόμενου τηλεοπτικού σταθμού RCTV Internacional.
“Δυστυχώς μία ομάδα σπουδαστών που διαδήλωνε ειρηνικά δέχτηκε την επίθεση δειλών και αυτό το θλιβερό γεγονός κατέληξε στη δολοφονία ενός 15χρονου νεαρού”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάρεκ Ελ Αϊσάμι.
Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές στο Καράκας και άλλες πόλεις που διαμαρτύρονταν για την αναστολή λειτουργίας του RCTV.
Την απόφαση του Τσάβες καταδίκασαν τόσο οργανώσεις υπέρ της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης όσο και η κυβέρνηση των ΗΠΑ. “Κάθε φορά που η κυβέρνηση κλείνει ένα ανεξάρτητο δίκτυο, προκαλεί ανησυχία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Κρόουλι, τον οποίο η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγόρησε ότι ψεύδεται.
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διεμήνυσε ότι μπορεί να επιτραπεί εκ νέου η λειτουργία του σταθμού, εάν συμμορφωθεί με τον νέο νόμο που απαιτεί από τα μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν μέρος των ομιλιών του Τσάβες.
Το συγκεκριμένο κανάλι ήταν το έκτο στο οποίο ο Τσάβες έκοψε το σήμα. Είχαν προηγηθεί τα Ritmo Son, Momentum, America TV, American Network και το TV Chile. Τα κανάλια αυτά είχαν αρνηθεί να μεταδώσουν τις ομιλίες του προέδρου της χώρας, αγνοώντας το προεδρικό διάταγμα. Η υπεύθυνη επικοινωνίας του RCTV, Γλάντις Σαπιάιν τόνισε «Οι εκπομπές μας διακόπηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα χωρίς να μας ενημερώσει κανείς».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα