Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Αθήνα
Στη συγκρότηση δεύτερης εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens, μετά την υπόθεση του Βατοπεδίου, συμφώνησαν στη Βουλή όλα τα κόμματα, αφού έχουν ταχτεί υπέρ της συγκρότησής της όλες οι πολιτικές δυνάμεις.
Στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε σε υψηλούς τόνους στην Ολομέλεια της Βουλής, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκο, αλλά και στην ευχαριστήρια επιστολή που του έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η διαδικασία συζήτησης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή ψηφοφορίας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέβηκαν οι τόνοι, όταν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε ο ρόλος του ανακριτή Ζαγοριανού και η ευχαριστήρια επιστολή Καραμανλή προς τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου, διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του δεν έχει διάθεση να κατηγορήσει πολιτικούς αντιπάλους. Ωστόσο, όπως είπε, είναι προς διερεύνηση ο ρόλος του ανακριτή Ζαγοριανού, καθώς και η επιστολή Καραμανλή.
Η ΝΔ δεν θα δεχθεί συμψηφισμό ευθυνών, με κραυγές και ψιθύρους για ευχαριστήριες επιστολές, προειδοποίησε ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος προειδοποίησε ότι “η ΝΔ δε θα δεχθεί συμψηφισμό ευθυνών”. Ανέφερε ότι “Βοά το πράγμα και έχει και δικαστικά αποδειχθεί με την ομολογία Τσουκάτου ότι χρήματα πήγαν στο ΠΑΣΟΚ και προσέθεσε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να επιτρέψει να ισοφαριστούν τα γεγονότα με κραυγές και ψιθύρους για ευχαριστήριες επιστολές”.
Ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ είπε ότι “ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανταλλάζουν κατηγορίες, ενώ και οι ίδιοι εμπλέκονται στο πολιτικό χρήμα και παριστάνουν τον αρχάγγελο της κάθαρσης”. Ο Κώστας Αϊβαλιώτης από το ΛΑΟΣ ζήτησε “να σταματήσει η Βουλή να είναι πλυντήριο της Siemens που όλα πλένονται βιολογικά και τα σκάνδαλα γίνονται αόρατα”. Ο Θεόδωρος Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι””και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αναπαράγουν τις ίδιες πολιτικές που γεννούν υποθέσεις όπως Siemens, Βατοπέδια και Χρηματιστήρια”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα