Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΗΝ ΑΝ. ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Σοβαρός τραυματισμός
αλλοδαπού από βράχο

Λαμία
Σοβαρά τραυματίστηκε χθες το πρωί στην περιοχή του Βαθύκοιλου στην Ανατολική Φθιώτιδα, κοντά στην Πελασγία ένας ινδός μετανάστης, όταν μετά από ανατίναξη βράχων για την κατασκευή δρόμου, ένας βράχος που εκτοξεύτηκε σε μεγάλη απόσταση τρύπησε την οροφή του πρόχειρου  καταλύματος όπου έμενε και τον χτύπησε στο κεφάλι. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το ατύχημα σημειώθηκε όταν η εργολήπτρια εταιρεία, που κατασκευάζει τον δρόμο από την ΠΑΘΕ για την Γλύφα, επιχείρησε ανατίναξη τμήματος του βουνού.
Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βράχοι εκτοξεύτηκαν σε μεγάλη απόσταση. Ένας από αυτούς έπεσε πάνω σε παλιά αποθήκη, όπου διέμεναν Ινδοί εργάτες.
Ο βράχος τρύπησε τη στέγη και τραυμάτισε εκείνον, που βρισκόταν μέσα. Όσοι βρέθηκαν στο σημείο, απεγκλώβισαν με κόπο τον τραυματία μέσα από τα χαλάσματα. Ακολούθως, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας και από κει στο νοσοκομείο της Λαμίας. Ο άτυχος Ινδός που εργαζόταν σε ιχθυοτροφείο της περιοχής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας και μπήκε αμέσως στο χειρουργείο.
Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λαμίας έδωσε εντολή να συλληφθούν, τόσο ο υπεύθυνος του έργου, όσο και τρεις εργαζόμενοι, που ασχολούνταν με τις ελεγχόμενες ανατινάξεις για τη διάνοιξη του δρόμου.
Από την αστυνομία συνελήφθη μόνον ο υπεύθυνος του έργου. Οι άλλοι τρεις διαφεύγουν της σύλληψης.

ΔΙΕΤΑΧΘΗ ΕΔΕ
Βουτιά θανάτου μαθητή σχολείου στο Νέο Ηράκλειο
Αθήνα
Από τον τρίτο όροφο ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου στο Νέο Ηράκλειο έπεσε ένας 17χρονος μαθητής χθες το πρωί.
Το παιδί μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.
Προανάκριση για το συμβάν γίνεται από το αστυνομικό τμήμα Ηρακλείου το οποίο εξετάζει ως πιθανότερη εκδοχή την αυτοκτονία για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.
H υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ
Διαμαρτυρία για το πρόβλημα
σχολικής στέγης στον Χορτιάτη
Θεσσαλονίκη
Την είσοδο του δημαρχείου Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη «έχτισαν» συμβολικά μαθητές και γονείς του δήμου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόβλημα σχολικής στέγης στην περιοχή τους. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων από τα 20 σχολεία του Χορτιάτη, μαζί με μαθητές και δασκάλους, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους, ενώ στην επιστροφή τους κατέλαβαν το κτήριο του δημαρχείου και έχτισαν την είσοδο με τούβλα, το καθένα από τα οποία έγραφε μηνύματα των μαθητών.
Σύμφωνα με την Ένωση Συλλόγων Γονέων, στο δήμο Χορτιάτη (που περιλαμβάνει τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα) πρέπει να κατασκευαστούν εννέα καινούριες σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, προκειμένου να καλυφθούν οι σημερινές ανάγκες της περιοχής. Ζητούν ακόμη την αποπεράτωση δύο υπό κατασκευή σχολικών μονάδων και την επίσπευση των διαδικασιών για την ανέγερση άλλων δύο.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΗΤΟΥΝ
Να καταργηθούν όλα
τα διόδια μέχρι τα Τέμπη
Αθήνα
Να καταλογίσει το ελληνικό δημόσιο ευθύνες στην πολυεθνική κοινοπραξία “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.”, που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο “Μαλιακός ? Κλειδί”, για την βραχόπτωση στα Τέμπη, ζητούν οι επιτροπές πολιτών ” Ακρίβεια-Ανεργία-Stop”, καθώς και πανελλαδική επιτροπή που συστήθηκε ενάντια στα διόδια. “Η κοινοπραξία να επωμισθεί τόσο το κόστος της αποκατάστασης των Τεμπών, όσο και τις αποζημιώσεις των επαγγελματικών τάξεων, που επλήγησαν από το κλείσιμο το δρόμου”, επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου ο συντονιστής των επιτροπών “Ακρίβεια-Ανεργία-STOP”, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας ότι μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στα Τέμπη θα πρέπει να καταργηθούν όλα τα διόδια στην διαδρομή Αθήνα- Θεσσαλονίκη. Οι επιτροπές υποστηρίζουν ότι η κοινοπραξία, επιλέγοντας να χρησιμοποιήσει εκρηκτικά για την διάνοιξη των σηράγγων στα Τέμπη, προκάλεσε τις καταπτώσεις των πρανών. Μάλιστα, καλεί εκπροσώπους της εταιρείας να συμμετάσχουν σε “ημερίδα δημόσιας αντιπαράθεσης” γύρω από τα αίτια της κατάπτωσης, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, στις 12 μ.μ., στο “Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης”.

Στην Αθήνα
ο πατριάρχης
Ιεροσολύμων
Αθήνα
Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί έως την Παρασκευή ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’. Σήμερα θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπ.Κουβέλη και με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. Τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Βασίλης Κουλαϊδής, δύο εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών και ο γενικός γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτης Κύριλλος Μυσιακούλης. Ο Πατριάρχης κ. Θεόφιλος κατέλυσε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και σήμερα το πρωί θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη, ο οποίος θα του παραθέσει γεύμα το μεσημέρι.
Αργά το απόγευμα αναμένεται να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή, ενώ θα αναχωρήσει την Παρασκευή το πρωί για το Τελ Αβίβ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα