Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Ελπίδες για την ουσιαστική επαναλειτουργία της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Νομού Χανίων “γεννά” η πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να δημιουργήσει Σύλλογο Φίλων της Εταιρείας, που θα προσφέρει εθελοντικό έργο για την προστασία των παιδιών με παραβατική συμπεριφορά.
Μάλιστα, τα γραφεία του Παραρτήματος θα στεγαστούν στην οδό Σφακίων 27-29 στον α’ όροφο, και προβλέπεται να εγκαινιαστούν στα μέσα του Φλεβάρη.
Όπως τόνισε στα “Χ.Ν”, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Νίκος Βεστάκης “η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων έχει σκοπό να βοηθήσει παιδιά τα οποία είτε κακοποιούνται είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα μέσα στην οικογένειά τους. Παράρτημα της Εταιρείας στην πόλη μας υπήρχε παλιότερα αλλά τα τελευταία χρόνια είχε αδρανήσει. Εδώ και τρία χρόνια έχουν αρχίσει να γίνονται κάποιες προσπάθειες για να βοηθήσουμε παιδιά με παραβατική συμπεριφορά. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχαμε καταφέρει να βρούμε γραφεία. Φέτος βρήκαμε τον χώρο όπου θα στεγαστεί το Παράρτημα, το οποίο μας παραχώρησε η Μητρόπολη στην οδό Σφακίων 27-29 στον α΄΄ όροφο. Τα εγκαίνια των γραφείων αναμένεται να πραγματοποιηθούν στα μέσα του Φλεβάρη. Επίσης θα λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες”.
Ο ίδιος τόνισε ότι στόχος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι να δημιουργήσει έναν Σύλλογο Φίλων της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων με μέλη που θα προσφέρουν εθελοντική εργασία.
“Καλούμε όσους συναδέλφους εκπαιδευτικούς μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά να απευθυνθούν στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Περιμένουμε ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί σχετικά με αυτό το θέμα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν Σύλλογο Φίλων της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων με μέλη που εθελοντικά θα προσφέρουν την βοήθειά τους σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Πιστεύουμε ότι αν καταφέρουμε να λειτουργήσει το παράρτημα θα προσφέρουμε πολλά στην τοπική κοινωνία. Ο θεσμός αυτός λειτουργεί ήδη αποτελεσματικά σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας” κατέληξε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι από το 1995 μέχρι το 2003, η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Νομού Χανίων λειτουργούσε και επιτελούσε σημαντικό έργο. Κατά το διάστημα εκείνο αντιπρόεδρος της εταιρείας ήταν η συνταξιούχος ειρηνοδίκης Σοφία Λυγγούρη η οποία επισημαίνει ότι “είναι αναγκαίο να υπάρχει μια δομημένη Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων και στα Χανιά για τα παιδιά με παραβατική συμπεριφορά. Η προσπάθεια αυτή για να ευοδωθεί θέλει οργάνωση και κατάλληλες υποδομές”.
Να σημειωθεί ότι η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Νομού Χανίων ιδρύθηκε το 1995 προς 1996. Είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ). Ελέγχεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Τα μέλη διορίζονται από το υπουργείο.”.
Μάλιστα, από τα παιδιά 20 οικογενειών που είχε υποστηρίξει η εταιρεία, μόνο ένα – δύο συνέχισαν την παραβατική συμπεριφορά, τα υπόλοιπα ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στο Λύκειο και στη συνέχεια εισήχθησαν σε ΑΕΙ ή ΤΕΕ ενώ άλλα ασχολήθηκαν με κάποιο επάγγελμα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα