Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΘΗΝΑ
Έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, στην οδό Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας.
Από την έκρηξη και την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στην πόρτα του πολιτικού γραφείου και στο εσωτερικό του, καθώς επίσης και μικρότερες στις διπλανές εισόδους του Ιδρύματος Σημίτη και ενός δικηγορικού γραφείου. Την ώρα της έκρηξης, στα γραφεία του πρώην πρωθυπουργού βρίσκονταν δύο άτομα τα οποία βγήκαν στο μπαλκόνι, ενώ από την Πυροσβεστική εκκενώθηκε η πολυκατοικία για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα διακόπηκε για λίγη ώρα η κυκλοφορία στην οδό Ακαδημίας.
Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία οι δράστες τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό, που αποτελείτο από τέσσερα γκαζάκια στον διάδρομο του 5ου ορόφου μπροστά στην είσοδο του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, όπου και εξερράγη. Προανάκριση για την εμπρηστική επίθεση διενεργείται από την Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ομάδα Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση, με τηλεφώνημα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Η ίδια ομάδα είχε αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για ανάλογες επιθέσεις σε γραφεία του ΛΑΟΣ και στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα