Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΤΡΑΚΤΕΡ
Παρολίγον δυστύχημα
στον Προμαχώνα

ΣΕΡΡΕΣ
Τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε σιδηροδρομικό δυστύχημα στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα Σερρών.

Αγρότες που έχουν αποκλείσει τον δρόμο, αποφάσισαν ξαφνικά να μετακινήσουν τα τρακτέρ τους πάνω στις ράγες του τρένου χωρίς να έχουν ειδοποιήσει τον σταθμάρχη. Τη στιγμή του αποκλεισμού, εμπορική αμαξοστοιχία από τη Βουλγαρία κατευθυνόταν προς τον σταθμό του προμαχώνα με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στους αρμόδιους.
Ο συρμός κινούνταν με ταχύτητα και ο σταθμάρχης, Γιώργος Νικολάου, κατέφερε την ύστατη στιγμή, αφενός μεν να ειδοποιήσει τους μηχανοδηγούς να κόψουν ταχύτητα αλλά και τους αγρότες να πάρουν προσωρινά τα τρακτέρ τους από τις ράγες. Τελικά, η εμπορική αμαξοστοιχία πέρασε από το σημείο του αποκλεισμού χωρίς να συγκρουστεί με κάποιο όχημα και οι αγρότες επανήλθαν στο σημείο, βάζοντας τα τρακτέρ τους ξανά πάνω στις ράγες.
Πάντως, σύμφωνα με τον σταθμάρχη ενημερώθηκε αμέσως ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, ο οποίος και θα ζητήσει την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα Σερρών.

ΣΤΟ ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ
Τρία άτομα συνελήφθησαν
για αρχαιοκαπηλία

ΑΘΗΝΑ
Τρεις Έλληνες συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή του Νέου Ψυχικού.
Οι συλληφθέντες διαπραγματεύονταν με αστυνομικό του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας, ο οποίος παρουσιάστηκε ως υποψήφιος αγοραστής, την πώληση αντικειμένων αντί ποσού 1.400.000 ευρώ. Οι δράστες διαπραγματεύονταν την πώληση μία μαρμάρινης αττικής επιτύμβιας στήλης (εγχάρακτης με παραστάσεις) διαστάσεων 39Χ28 εκ., του 4ου-5ου π.Χ αιώνα, ενός χάλκινου αλόγου διαστάσεων 13Χ5 εκ., ανατολίτικης προέλευσης και μίας ένθρονης χάλκινης μορφής, διαστάσεων 13Χ5 εκ., ανατολίτικης προέλευσης.
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ
Στους 108 οι νεκροί
Αθήνα.
Δύο ακόμα Έλληνες ασθενείς, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, έχασαν τη ζωή τους από τον ιό H1N1. Πρόκειται για έναν 50χρονο και έναν 66χρονο άνδρα, οι οποίοι είχαν αιματολογικό νόσημα. Με αυτούς τους δύο θανάτους, η λίστα των θυμάτων της νέας γρίπης στη χώρα μας, έφτασε τους 108.
Σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω επιπλοκών της νέας γρίπης, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ένας ακόμη άνδρας 50 ετών με αιματολογικό νόσημα.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και διευθυντής τους Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics, Ηλ. Μόσιαλος κάλεσε την υπουργό Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, να ζητήσει τα επιστημονικά δεδομένα και τις εκθέσεις βάσει των οποίων κηρύχθηκε η πανδημία για τη νέα γρίπη.
Ο κ. Μόσιαλος ζήτησε τα στοιχεία «έτσι ώστε κάποια στιγμή να ανοίξει η συζήτηση αυτή και να γίνει με νηφάλιο τρόπο, καθώς είμαστε μια χώρα όπου υπάρχουν πολλά σενάρια συνωμοσίας», είπε χαρακτηριστικά.
Με τη σειρά της, η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας Γρίπης, Ελένη Γιαμαρέλλου, τόνισε ότι εφαρμόστηκαν οι αποφάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Όπως διευκρίνισε η πανδημία, έτσι όπως ορίζεται από τον ΠΟΥ, δεν έχει σχέση με τη σοβαρότητα των περιστατικών αλλά με τη γεωγραφική τους έκταση.

ΖΗΤΑ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέτρα για τα
ολυμπιακά ακίνητα
Αθήνα
Το ζήτημα της απαξίωσης των ολυμπιακών ακινήτων συζητήθηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής με αφορμή την καταστροφή του ακινήτου στο Ολυμπιακό Χωριό, γεγονός που δημιουργεί, πέραν των άλλων, κινδύνους για τον κοινωνικό ιστό της πόλης, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Στη συζήτηση έλαβαν μέρος πολλοί νομαρχιακοί σύμβουλοι, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην εικόνα εγκατάλειψης που εμφανίζει το κτήριο το οποίο συνεχώς βανδαλίζεται. Ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάκλησης όλων των πράξεων οι οποίες οδήγησαν τη δημόσια περιουσία στα χέρια επιτηδείων με αδιαφανείς διαδικασίες, τόνισε μάλιστα ότι αποτελούν αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης.
Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής ομόφωνα απεφάσισε:
– να ζητήσει εκ νέου από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την άμεση ανάκληση όλων των πράξεων που οδήγησαν στην απώλεια δημόσιας περιουσίας
– να απαιτήσει την προστασία του κτιρίου από βανδαλισμούς, πρέπει μάλιστα να αξιοποιηθεί για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού καλύπτοντας πιεστικές ανάγκες (π.χ. σχολική στέγη, κοινωνικές υποδομές κ.λπ.).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα